Thursday, May 14, 2009

Rajat pitäisi ollaI have had my new iPhone and its number - what? - 2 or 3 weeks now, and every day I get one phone call from someone asking to talk to the person who had this number before me. So far it has been fun, and not at all disturbing, but yesterday it changed. I tried to end the phone call several times, but the middle-aged gentleman on the phone just kept on talking, and getting more and more personal. Finally he wanted to know my age (!). That's when I very firmly ended the phone call. Enough is enough. There should be limits to one's behaviour. I want some boundaries. I want my privacy. 

Kaksi vai kolme viikkoako minulla on ollut uusi iPhone ja uusi puhelinnumero? Kerran päivässä joku tiedustelee herra M:ää jonka vanhan numeron olen ilmeisesti perinyt. Se ei ole häirinnyt lainkaan. Soittajat ovat kohteliaita ja olen samalla totuttautunut vastaamaan uuteen puhelimeeni, muutaman kerran kaupassa, mikä on minulle uutta, koska en tavallisesti kuljeta kännykkää mukanani. Tätä kuljetan, koska minulla on iPod siinä samassa, ja päivittäisellä kävelylenkillä pidän aina musiikkia korvilla.

Eilen soitti herrahenkilö josta en tahtonut millään päästä eroon. Hassu sanonta, koska nimenomaan TAHDOIN päästä hänestä eroon, hyvinkin kiihkeästi koska puhelu alkoi saada yhä henkilökohtaisemman sävyn. Ensin henkilö kertoi mistä hän tuntee puhelinnumeron entisen haltijan, sitten ryhtyi tälle puhemieheksi ja kehuskeli miten hyvän miehen joku tästä saisi. Yritin useaan otteeseen lopettaa puhelua - tuloksetta. Kun soittaja kertoi olevansa päälle 50-vuotias ja alkoi kysellä minun ikääni, lopetin puhelun hyvin päättäväisesti. Mikä röyhkeys ja käytöstapojen puute!  

Samantapaisen ilmiön huomasin aikanaan tanssipaikoilla. Ensin oltiin hetki kohteliaita, mutta hyvin nopeasti siirryttiin suoraan asiaan, hyvin henkilökohtaiselle ja tuttavalliselle tasolle. 

Jotkut rajat pitäisi olla. Suuri osa ihmisiä ei tajua. Tähän olen kiinnittänyt huomiota joidenkin blogien kommenttilaaikoissa. On kommentoijia joilla ei ole käsitystä siitä mikä on liian henkilökohtaista. Joillakin ei ole mitään arvostelukykyä tai eivät välitä.

8 comments:

 1. Ja on kommentoijia, joilla ei ilmeisesti ole omaa elämää, koska pitää käydä muiden blogeissa kiusaamassa. Ensimmäistä kertaa törmäsin tällaiseen tyyppiin, joka laittaa sitkeästi muka ystävällisiä kommentteja hymiöiden kera, vaikka kaikki kommentit ovat ilkeän vihjailevia. Vihjailun taakse on helppo kätkeytyä, koska aina voi väittää, että vika on tulkitsijassa. Ensimmäistä kertaa joudun harkitsemaan julkaisematta jättämistä.

  ReplyDelete
 2. ANNIE: Been there, done that! Jätä kylmästi julkaisemasta, oli se sitten kuvitteluasi tai ei! Minä olen muutamaan otteeseen kärsinyt ihan suotta. En kärsi enää.

  Se on sinun blogisi. Sinä päätät kuka sieltä lentää.

  Minulla on nyt ihanan vapaa olo kun ei tarvitse sietää kiusallisia eikä tökeröitä kommentteja.

  ReplyDelete
 3. Erityisesti täällä blogien ihmeellisessä maailmassa tuntuu tuo itse-sensuuri olevan joillain aivan hukassa. Helppohan se on anonyyminä heittää vaikka miten härskiä juttua. Olen ollut tekemässä markkinatutkimusta puhelimella ja kyllä välillä tuli aivan käsittämätöntä juttua asiakkaiden suunnalta. Huh huh. En kyllä jaksanut kamalasti häiriintyä, ärsytti vain kun ei saanut puhuttua asiaa, koska asiakas halusi vain saada tyyliin mun puhelinnumeron. Meitä on joka junaan.

  ReplyDelete
 4. ANNI: Anonyymejä öklöjä joskus pähkäilen kovastikin... Minkä ikäisestä tyypistä kyse, onko mies vai nainen..? Onko kypsymätön iältään vai moraalisessa kehityksessään jälkeen jäänyt?

  Toivon että se jota he haukkuvat ja halveksivat tajuaa että halveksunnalla ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan vaan se lähtee anonyymin kommentoijan sisältä. Se on hänen ongelmansa.

  Markkinatutkimus... äh, joo, olen lukenut Aasiakas.net - blogista miten ällöttäviä jotkut ovat puhelimessa ja käyttävät hyväkseen sitä oletetun intiimiä tilaisuutta joka on tarjoutunut käytettäväksi. Tulee huono olo pelkästä ajatuksesta :(

  ReplyDelete
 5. Tuo on totta että kaikille ei ole ihan selvää miten tuon kommentoimisenkin kanssa pitäisi toimia, nettietiketti vähän hukassa.Itse en ole (vielä) saanut mitään epämiellyttäviä kommentteja.
  Huh, aikamoinen riesa näköjään jos perii jonkun toisen puhelinnumeron.Kertomasi kuulosti hauskalta näin lukiessa, mutta ei varmaankaan ollut hauskaa siinä tilanteessa...

  ReplyDelete
 6. YAELIAN: En usko että tulet saamaankaan mitään epämiellyttäviä kommentteja. Siellä on jo hyvä ilmapiiri vakiokommentoijiesi kesken, eivätkä aiheesi ole sellaisia jotka vetävät puoleensa riidanhaastajia.

  Oli tuo puhelu aika hauska aluksi, mutta alkoi mennä metsään kun jaarittelu jatkui ja henkilökohtaisuudet alkoivat. Äsken puhelin soi mutta en ehtinyt vastata. Jäi kuulematta olisiko taas ollut joku samalla asialla. Niitä on ollut yksi joka päivä.

  ReplyDelete
 7. Oh dear, the gentleman might thinks he's calling the hot line.(wink)
  Brad

  ReplyDelete
 8. BRAD: (Wink, wink) I can laugh about it today, but it wasn't funny when it happened :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.