Thursday, June 25, 2009

Iranissa kuohuuIranin tilanne on kauheaa seurattavaa. Selkeästi valtava osa ihmisiä haluaa demokratiaa ja vapautta, rauhaa, liikkumatilaa. Sitten on se osa joka heiluu aseet kädessä ja väkivalta mielessä. Oletteko kuulleet - ja NÄHNEET videolta - mitä tapahtui nuorelle naiselle nimeltä Neda tapahtumien tuoksinassa? Äsken vasta pystyin katsomaan videon vaikka sain linkin jo eilen.

Neda Agha Soltan (Persian: ندا آقا سلطان), born 1982, died 20 June 2009, was an Iranian woman whose killing, by Basij militia during the 2009 Iranian election protests, was captured on video by bystanders.

And here is another link you may wish to look into. There you can sign a petition in support of the Iranian people. I just signed it. Blogissa on Iranin viimeaikaisista tapahtumista, ja sitä kautta pääsee allekirjoittamaan vetoomuksen rauhaa rakastavien iranilaisten tukemiseksi. Allekirjoitin sen juuri.

On se nyt helvetti ellei se maailmanrauha ja vapaus kohta koita kaikille joka maailman kolkassa! Alkaa ottaa niin päähän että kohta menen itse riehumaan kaduille.

Helsingissä oli ollut pieni mielenosoitus jossa paikallisia iranilaisia kantoi kylttejä. Kuulin siitä vasta jälkikäteen ystävältämme Amirilta joka osallistui. Heidän kulkueeseensa oli kuulemma liittynyt joitakin suomalaisiakin. Ainoastaan yksi ohikulkija oli huudellut että menkää kotiinne marssimaan. Tämä huvitti Amiria suunnattomasti. En tosin tiedä miksi, mutta parempi huvittua kuin suuttua. Hän oli kehoitellut kaveria että "tule mukaan!" :)5 comments:

 1. Voi eiiiiii...kauheaa! :-((( Hän on nuorempi minua...uuuhhhh...I believe in karma. Those people who sow bad things will reap bad things.

  ReplyDelete
 2. Kauniin Nedan kuolema oli surullinen ja hänestä tuli näköjään koko kapinan symboli.Hänestä kerrottiin paljon Israelin uutisissa,jotka näin netissä parisen päivää sitten.

  ReplyDelete
 3. AMEL: I have seen "evidence" of karma in life, so I think I believe in it, too. Teoilla on seurauksia, se on ainakin fakta.

  YAELIAN: Minä saan selville hiukan jälkijunassa näitä isoja tapahtumia koska viime viikko meni vielä työasioissa ja seuraavat päivät toipuessa... Äsken juuri luin Hesaria, en tiedä minkä päivän. Niitä on taas kertynyt pino. Hyvä että aktivistit jaksavat ottaa kantaa ja toimia tiedonvälityksessä, protesteissa ja tempauksissa. Muutoksen tuulet puhaltelevat maailmalla. Tieto ja sivistys leviävät, kaikki kansa ei alistu vapaudenriistoon.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.