Friday, June 26, 2009

Aina jotain uutta BlogistanissaPionit kukkivat. Niistä muistan englantilaisen ystävämme Deborahin joka tavallisesti tulee Oxfordista kesälomailemaan Suomeen. Tänä vuonna hän tulee vasta heinäkuun puolessa välissä.

Peonies are in bloom. They remind me of a friend, Deborah. who usually comes to Finland on her summer holidays from Oxford around this time.

This morning I shed a tear when I heard that one of my alltime favourite artists, Michael Jackson, had died. I loved his moves, his songs, his rhythm.

Kyynel tuli silmään kun sain tiedon Michael Jacksonin kuolemasta 50 vuoden iässä, ja muistin hänen henkisiä kamppailujaan Hollywood-elämän nurjan puolen kanssa. Ihailin hänen taidettaan, laulujaan, liikkumisen ja musiikin epätavallista harmoniaa, hänen rytmiään ja luovaa persoonallisuuttaan.

UUSIA KOKEMUKSIA BLOGISTANIASSA

Näin ensimmäistä kertaa kuvan vanhapoika-kaktuksen kukasta Huhtikuun noidan blogissa. Kukkii vain yhden päivän. Oivallista että "noidalla" oli kännykkäkamera käsillä.

Eilen luin Arleenan postauksen kauniine kuvineen Suomen pienimmästä kaupungista, nimeltään Kaskinen. Never heard! Kuvia katsellessani ajattelin Peppi Pitkätossua, ties sitten miksi. Ihastuttavan idyllinen puutalokaupunki, merellinen paikka. Historiasta kertovia nimiä ovat Kuningas Kustaan aukio, Prinssi Erikin katu ja Aleksanterin katu.

Uuden kokemuksen sain myös BLOGitsen kämpässä. Hänellä on sivuseinässään kyltti: Thanks, but I don't participate in blog awards. Hän ilmoittaa jo etukäteen että ei osallistu blogitunnustuksien vastaanottamiseen ja edelleen jakamiseen. Me pitkään bloganneet hyväksymme ilman muuta. Tokihan tiedämme mitkä ajat ja energiat kuluu linkitellessä ja valitessa oscarehdokkaita. Joskus kiireisenä aikana työssä tunnemme lähestulkoon ahdistusta huomatessamme että taas on pystejä jaossa. Onneksi on täysin ookoo ja ymmärrettävää että aina ei pysty reagoimaan. Linkitetyksi tuleminen on mielestäni aina mukava huomionosoitus, joten en aio BLOGitsen tavoin totaalisesti kieltäytyä, mutta ottakaa ihmeessä tuo idea omaksenne, jos se teille sopii. Idea on hyvä.

Olen lomalla, mutta yksi oppilas tulee vielä huomenna aamutunnille. Melkein kaikki oppilaani pitävät taukoa opinnoista heinä - elokuun, joten fantastisen pitkulainen loma on edessä. Taidanpa taas painua puutarhaan möyrimään. Aurinkoa ja lämpöä kaikille jotka niitä kaipaavat! Täällä niitä nyt on.

One more student tomorrow morning, but apart from that, I'm on holiday, and probably will be the whole of July, plus most of August. I wish you all plenty of sunny summer days.


14 comments:

 1. Ihanan helteistä !!

  Kai tunnistat henkilön blogillani !?

  ReplyDelete
 2. KYLLIMARJAANA: Hienoa että pistit hänen nuoruudenkuvansa blogiisi!

  ReplyDelete
 3. åh, jag älskar pioner...sverige, sommar, mamma...
  känner du och yaelian varandra enbart genom bloggandet?
  måste vara väldigt spännande att träffas i så fall!
  hittade du dina gamla ub40 skivor?

  ReplyDelete
 4. Pionisi ovat niin kauniit!!
  Vaikken ollutkaan mikään suuri Michael Jackson -fani, kyllä menin vähän hiljaiseksi nähdessäni R-kiskan lööpin hänen poismenostaan.Hän oli sentään lavaesiintyjä ja artisti par exellence, sanottakoon hänestä mitä tahansa.
  Oikein ihanaa viikonloppua Rita!

  ReplyDelete
 5. SARAPIRAT: Vad kul att du kom! "Sverige, pioner, sommar, mamma" - vi tycks älska samma saker :D (Fastän ja' har aldrig bott i Sverige)

  Jodå, Yaelian och jag, vi kände varandra just som du säger, genom bloggandet. Nu har vi också träffats in real life. Det var spännande, men på något sätt helt naturligt och lätt, inte som mellan främmande människor i allmänhet.

  YES! Jag hittade mina UB40 skivor. Det finns tre stycken: Labour of Love, Guns in the Ghetto och den tredje är en cover version, Tribute to UB40, som innehäller Red Red Wine och Kingston Town. Very nice! :) Tack för att du påminnade mej.

  ReplyDelete
 6. Olen iloinen, että huomioit Kaskinen-postauksen blogissasi. Mukava palaute lämmittää.

  Nyt on ollut tosin lämmin päivä, ihanaa kesää. Ensi viikollekin kurkkasin ja huomasin, että kesäretkikohteessamme jatkuu sama lämpä ja aurinko kuin meillä täällä. Vajaa viikko kiertelemme Baltian maissa.

  Mukavia ja leppoisia lomapäiviä sinulle.

  ReplyDelete
 7. Aha. Rita, toinen yhdistävä tekijä, UB40. Tiedätkös mitä bändin nimi tarkoittaa?

  Minä en tiennyt ennen kuin kerran Lontoossa kysyin jazz-pubin omistajalta että oletko tulossa Poriin kesäksi. Hän pudisti päätään että mitä Pori, sanoin että Jazz-festivals, johon hän pudisti edelleen päätään ja sanoi että UB40.

  Se on työttömyysapurahahakemuskaavake siellä päin maailmaa.

  Minulla on jotain porukan musiikkia, esim. Reefer Madness ja Simon is Guilty (White Face says so). Ynnä tietysti paras, reggae-versio Billie Holliday biisistä Strange Fruit.

  Mutta Michael Jackson on nuorempi tulokas, sen sijaan poikani tahtoi hänen kuvallaan painetun t-paidan Lontoon tuliaisena ja kuuliaisena äitinä tein niin.

  Epäilen että hän myi paidan, koska sitä ei näkynyt jälkeenjääneissä tavaroissaan. Muutettiin kun hän oli Ameriikassa.

  Kiharaan tukkaan sopii, mikä täten tiedoksesi mainittakoon, myös Body Shopin Oliiviöljy-shampoo ja -hoito. Halvempaa kumminkin kuin sinun käyttämäsi, luulisin.

  Luulen että jo muinaiset roomalaiset käyttivät hiuksiinsa oliiviöljyä...

  ReplyDelete
 8. Dear Rita,

  Your peonies very beautiful!

  Same as you, I'm surprised when heard from news that Michael Jackson had died! I love to see him singing & performing. "King Of The Pop"....

  Have A Nice Weekend!

  by Jenny Malaysia.

  ReplyDelete
 9. YAELIAN: Pionit olivat vasta nupulla kun kävit täällä, nyt ne ovat VALTAVIA.

  Television uutiskatsauksissa vilahteli eilen pätkiä Michael Jacksonin musiikkivideoista - mistähän niitä voisi ostaa? Hänen performanssinsa on jotain aivan ihmeellistä. Ruotsin TV:ssä sanotiin osuvasti uutisen lopussa: "Hans musik tystnar aldrig." Minulle jäi se iskulauseeksi mieleen.

  Ihanaa viikonloppua sinullekin, Yael :)

  ReplyDelete
 10. ARLEENA: Taidan käydä vielä uudelleenkin katselemassa idyllistä puutalokaupunkia blogissasi :)

  Kivaa Baltian lomaa ja kaikkea mukavaa!

  ReplyDelete
 11. RIPSA: Olin melkein unohtanut koko UB40;n vaikka tykkäänkin. Hyvä että blogikaveri muistutti ja hain levyt esiin. Joo, olin kuullut tuon lomakejutun :) Sitä ennen mietin että nimi merkitsisi sanaleikkinä että "olet 40-vuotias". Mainitsemasi laulujen nimet eivät tunnu tutuilta, mutta minäpä ryhdyn nyt kuuntelemaan mitä noilla omilla levyilläni on ja katsastan tilannetta. YouTubessakin voisi käväistä, nyt kun on lomalla aikaa. Kova halu myös kuunnella Michael jacksonia juuri nyt.

  Öljyhoito - sitä juuri tukkani taitaakin nyt kaivata!!! Kiitos vinkistä, Ripsa :)

  ReplyDelete
 12. JENNY: They showed Michael Jackson on TV all through the day yesterday, his songs and his dancing. He was truly BRILLIANT. I'm so glad the world has his music videos.

  I wish you a great weekend! - Rita -

  ReplyDelete
 13. ciao Rita,

  ne ho tante anch'io ,ora però non ci sono più fiori peccato , baci
  ciao army

  ReplyDelete
 14. Ciao Armanda, benvenuta! Ci sono fiori solo per alcuni giorni, peccato come dici tu. Però sono bellissimi! Buon finesettimana. Baci Rita

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.