Saturday, June 27, 2009

Oikeasti lomallaI had one more student this morning, but now I'm officially on holiday! This is not a rehearsal any more, it's the real thing.

Oli vielä yksi oppilas tänä aamuna, joka jatkaa vasta elokuun lopussa. Olen nyt siis ihan oikeasti lomalla. Tämä ei ole enää harjoitus.

That lilac tree is in bloom. The other kind has stopped flowering.

Alkukesän syreenit eivät enää kuki mutta tuo lajike on nyt vuorossa. Unkarin syreeni.

Siivoilin aamulla, kuten yleensäkin ennen yksityisoppilaan tuloa. Olohuoneesta löytyi Duploja viimesunnuntaisten lapsivieraitten jäljiltä.

Ostimme laitteen joka puhaltaa kylmää ilmaa, "kannettava ilmastointilaite" sanoo esitteessä. Aika iso, liikkuu pyörillä. Saimme sillä viilennettyä makuuhuoneen miellyttäväksi eilen illalla. Tänään jo sitten tulikin viilentävää sadetta ilmaiseksi. Sitä arvostamme sekä puutarhureina että peltikaton alla asuvina. Ilmainen viilennys, ilmaiset kasteluvedet.

Olemme aikaisemmin jo kokeilleet pöytämallituuletinta sekä lattialla seisovaa pylvään tapaista mallia. Huomasin että ilmavirta teki pahaa silmissä. Yksi mitä haluaisin kokeilla jossain vaiheessa on kattotuuletin. Sellainen propelli, ju nou.

Ystävämme Debbie saapuu Suomeen muutaman päivän kuluttua. Tapaamme hänet keskiviikkona. Kovin paljon muita suunnitelmia emme ole vielä tehneet. Puoliso tekee tänään pitkän työpäivän ja jää sitten kuukaudeksi lomalle. Ylellisen vapaa olo. Saa tehdä mitä itse haluaa. Saa olla tai olla olematta.

16 comments:

 1. Ihanaa lomaa Rita! Suosittelen sellaista kattopropellia, sellainen on tosi kätevä kun on helteitä...

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Olen sellaisesta haaveillut. Käytännöllinen ja lisäksi siinä on oma tunnelmansa :) Lisää miellyttäviä lomapäiviä sinullekin!

  ReplyDelete
 3. very beautiful and also all the other flowers you show in the posts below!
  Ours are unfortunately long gone...
  I really love their odor!

  here's a post about sweden you might like:
  http://anders-wohnen.blogspot.com/2009/06/marstrand-swedenschweden.html

  ReplyDelete
 4. Hyvää lomaa!
  Kattopropeli on siitä hauska, että sen unohtaa talvella. Sitten paikalle tulee joku, joka laittaa sen huvikseen käyntiin. Pöly lentää, sanoo kokemusta omaava.

  ReplyDelete
 5. Olen niin iloinen, että sinulla on loma, olet sen tosissaan ansainnut!!

  Äidilläni on sellainen juu nou-kattotuuletin ja se on kyllä ihan verraton kuumilla helteillä. Hänellä se on sängyn yläpuolella. Olen ollut joskus äidillä yötä ja oli ihanaa painaa tuuletin käyntiin ja viilentyä nukkumaan.

  ReplyDelete
 6. Hi Sarah Sofia! That species of lilac is still flowering, but the others are gone, the violet ones. I loved their odour, not so much the odour of these pink ones. Thank you for the link, I'll check your post tomorrow. I'm shutting off the computer now and going to go watch TV :) Bye!

  Hejssan Fanu :) Onpa kiva tutustua! Voi hurja mikä odottamaton haittapuoli paljastui propellista, hah hah. Täytyypä harkita tarkoin sitä ostosta.

  ReplyDelete
 7. Oikein mukavaa lomaa Rita! Minäkin suosittelen helteille kattotuuletinta, se on kaikista parhain!

  ReplyDelete
 8. Siamo passati per augurarti buon weekend!
  Baciotti da Sabrina&Luca

  ReplyDelete
 9. L-oma, lepoaika oma. Kannattaa pitää tuulta yllä, vaikka keinotekoisella tuulettimyllä. Tossakin pöydänkulmalla yks sellanen paahtaa, että silmämunat kuivua saattaa.
  Täällä Usassa kaikki on ilmastoitua. Siirryt ilmastoidussa autossa ilmastoituun liiketaloon ja takaisin. Vain muutama askel luonnontilaa siinä välissä.
  Oikein hyvää lomaa, Rita!

  ReplyDelete
 10. KATILEIN: Luulenpa että tosissamme harkitsemme propellia jos se kerran on noin hyvä. Mahtaako sen ääni häiritä yöunta?

  ReplyDelete
 11. JONNA: Teillä taitaa sielä Meksikossa olla kokemusta erilaisista tavoista lieventää kuumuutta, joten otan vaarin neuvostasi :) Gracias.

  LUCA & SABRINA: Sempre un vero piacere leggere i vostri commenti :) Grazie. Statemi bene! Buona domenica.

  UTUKKA: Eräs Argentiinassa asunut ystävänikin sanoi että heillä oli ilmastoidut asunnot ja autot. Minulle tuli heti mieleen että mitenkäs vähävaraiset ihmiset? Kaipa he sitten vaan kärventyvät ja paahtuvat helteissä. Minä itse olen tosi huono sietämään kuumuutta. En tiedä voiko sitä oppia.

  Kiva havainto tuo "L-oma, lepoaika oma" :))) Ihan sinuntyyppisesi kehitelmä.

  ReplyDelete
 12. Oma kokemukseni kertoo, ettà keho tottuu kuumuuteen. Luulin ettà kestàn kuumuutta todella huonosti (ja niin luultavasti kestànkin), mutta nyt 30 asteen helle tuntuu vain mukavan làmpimàltà. Se kun on "normaalitila" nàillà leveyksillà.

  Italialaisetkin turvautuvat ilmastointiin, ja se onkin ehkà ihan kiva idea esim. tyòpaikalla. Mutta kyllà meillà kotona on pàrjàtty luonnon ilmastoinnilla ja tarvittaessa tuulettimilla...pitàà vain ottaa iisisti iltapàivàllà, vetàistà vaikka nokoset, ja riehua sitten aamulla ja iltamyòhàllà!

  Oikein hyvàà lomaa!

  ReplyDelete
 13. SARI: Suomessa asuva meksikolainen amigoni Jorge kertoo samaa kuin sinä mutta päinvastoin; hän on Suomessa ollessaan tullut huonommaksi kestämään kuumuutta kuin kotimaassaan; hänellä alkaa olla kuuma jo 24 asteessa :D

  Italiassa ollessani en kokenut 30 astetta erityisen kuumaksi. Jostain kuulin että ilma olisi siellä kuivempaa kuin meillä eikä niin hiostavaa. Mene ja tiedä onko totta.

  Kiva kuulla siestoistanne ja iltafiestoistanne, hah hah - jos sallit että espanjannan juttua :))) Älä riehu liikaa, hehe.

  ReplyDelete
 14. Hyvää kesälomaa teille! Meidän loma on pian loppuu he he...vaikka en tiedä vielä milloin työharjoitteluni alkaa, mutta toivottavasti niin pian kuin mahdollista saan tuon sopimuksen!!!

  ReplyDelete
 15. Eikös olekin vähän hassua, että nuo jäähdytyskoneet ovat vähän samanlaisia kuin se pakkasella housuun pissaaminen?

  ReplyDelete
 16. AMEL: Meidän loma alkoi ja teidän loppuu... Toivotaan että työharjoittelusi on niin hauskaa että se tuntuu lomalta, hah hah :D On se hyvä että on töitä, ei pelkkä loma tee tyytyväiseksi :)

  ISOPEIKKO: "Mitä ihmettä!" hän oli juuri huudahtamaisillaan, kunnes älysi olla hiljaa. Jos esittää kysymyksen siihen saa vielä vastauksen (huh).

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.