Sunday, July 05, 2009

Orava AmelialleThis one's for you Amel. Tässä oravan kuva blogikaverille joka kertoo pitävänsä oravista ja luontokuvista. Näppäsin kuvan eilen meidän pihapuussa oleilevasta otuksesta joka oksalla venyi hassun pitkulaisena. Tervehdys Helsingin oravalta Lappiin!

My blogging friend Amel tells me she likes squirrels and nature pictures so I'm posting this picture in her honour. I shot it yesterday in our garden. Her blog is Amels's Realm and she is "an expat living in Sodankylä, Lapland". From Indonesia, married to a Finn.

Sodankylä näyttää viehättävältä. Katselin juuri Amelin viimeisimmät kuvat. Aukeaa maisemaa, ei tarvitse kärsiä suljetun paikan kammosta. Sattumalta tänä aamuna katselin dokumenttia Ranskan uuden aallon elokuvasta. Dokumenttia oli kuvattu muun muassa Sodankylässä filmifestivaaleilla. La nouvelle vague, ehkä muistatte Truffautin legendaarisen elokuvan 400 kepposta ja sen pääosan esittäjäpojan jonka kasvoista tuli uuden aallon elokuvan ikoni?

En ole koskaan käynyt Lapissa, mutta nyt pääsen pikkuisen sinne kurkistamaan blogitse. Tosin tällä hetkellä Amelin blogissa voi nauttia Rodos-loman kuvista. Suosittelen niitäkin!

Muistakaa sammuttaa valot kun lähdette Sodankylästä, hah hah haa...


9 comments:

 1. Aiiiiii KIITOKSIA paljon kuvasta (and for linking to me)!!!! Söpö söpö söpööööööö...Indonesiassa en ollut koskaan nähnyt oravia luonnossa. Sen takia olen tosi iloinen kun näin eläimiä luonnossa täällä. :-D :-D :-D

  Ehkä tulevaisuudessa voit tulla käymään Sodankylässä he he he he he...

  ReplyDelete
 2. Ai niin...vielä yksi asia...nuo pihakuvia ja kukkakuvia olivat otettu Kelujärveltä, missä anoppini ja appeni asuvat. Me asumme kerrostalossa he he he...Tykkään mieheni vanhempien asunnosta ja pihasta!

  ReplyDelete
 3. Söpöinen orava. =)


  Miekään en ole Lappiin asti päässyt. Vielä. =)
  Ehkä joskus.

  ReplyDelete
 4. AMEL: Indonesiassa on eläimiä joita meillä ei ole, otaksun. Katsoin googlesta jakkihedelmän, se on ISO! Muistuttaa maultaan ananasta mutta on miedompi.

  Joo. käsitinkin että olit anopin luona :)

  Kiitos kutsusta :)))

  ReplyDelete
 5. Se orava katselee sieltä huvikseen ihmisten touhuja ja napostelee samalla oravakarkkeja, huomaathan?

  ReplyDelete
 6. Juu, olet oikeassa eläimistä Indonesiassa ja Suomessa, mutta asuin isossa kaupungissa siellä (pienellä kujalla). Sen takia luonnossa näin vain kissoja, koiria, ja joskus perhosia ja lintuja. Muita eläimiä näin vain eläintarhassa.

  Juu, jakkihedelmä on iso. :-)))) Nähdään jossakin joskus elämässä...ehkä tulevaisuudessa käyn Helsingissä koska minulla on kaksi tuttua siellä. :-)))

  ReplyDelete
 7. Onpa hyvä ilme tuolla oravalla .

  ReplyDelete
 8. Teillä onkin kesy orava, joka osaa rauhassa poseerata eikä hyppää karkuun kuten meidän orava.
  Kuinka monta kertaa olen yrittänyt ottaa kuvaa ja aina liian myöhään.
  Viuh vain ja hän on poissa.
  Paitsi tuossa muutama blogi sitten sattumalta lenkkeillessäni sain poikasen kuvaan.

  ReplyDelete
 9. UNA: Jos haaveilet Lappiin pääsystä vaemaan sinne pääsetkin :)

  ISOPEIKKO: No niinpäs syökin oravakarkkeja! Aivan kui nallekarkkeja mutta kurrenmuotoisia!

  AMEL: Voin kuvitella indonesialaisen suurkaupungin. Se on aivan erilainen ympäristö kuin Lapin luonto. Ihmisen rakentama. Kuten Helsinki, mutta erilainen.

  KYLLIMARJAANA: On todellakin. Ihan hassua miten inhimillinen ilme :)

  ARLEENA: Ihanko totta oravan poikasen! Wow!

  Meidän orava oli ihmeellisen liikkumaton. Joskus ne menevät niin nopeasti että ei tiedä onko kyseessä yksi orava vai kolme :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.