Monday, July 06, 2009

Violettia puutarhassaOlen hulluna violettiin. Tämä kurjenpolvi viehättää silmääni. Kasvanut valtavaksi. Aion syksyllä jakaa se kahdeksi tai useammaksi yksilöksi.

Geranium Johnson's Blue. I love the colour! Getting to be huge. I'm going to divide it into two or more plants this autumn.

Jo 1990-luvun alussa huomautin oppilailleni miten outo, mutta tervetullut ilmiö on saada kuin maagisesti vastauksia kysymyksiini taikalaatikosta. Tuskin ehdin esittää kysymyksen: Mikähän tuo Johnson's Blue on suomeksi? kun jo pari päivää myöhemmin brittiläinen puutarhuri istutteli samaista kasvia ja käännöstekstissä luki loistokurjenpolvi.

Käykö teistä kenellekään muulle säännönmukaisesti niin että saatte esittämiinne kysymyksiin vastaukset kuin tarjottimella seuraavana päivänä tai seuraavalla viikolla? Olen ilmiöstä nauttinut, ja ihmetykselläkin siihen reagoinut, yhden kerran ihan kauhistuen kun telkkaria katsellessa mieheni hekotellen kehotti kysymään vielä jotain, minkä sitten tein ja hitto soikoon, televisio vastasi kysymykseeni! Hah hah, ja toisaalta huh, mutta enimmäkseen hih. Jatkukoon ilmiö 20 vuotta ja lisää. Blogeistakin saan vastauksia esittämiini kysymyksiin, siis tarkoitan siten että kukaan ei tiedä minun kysyneen. Ovat sattuneet silti vastaamaan postauksissaan.

Tottakai voin mennä Wikipediasta tietoja tarkistamaan. Tämä ilmiö vaan vastaa ennen kuin olen tuonut kysymyksen julki, suullisesti tai kirjallisesti. (Älkää kertoko toiselle minälleni, Arkiterapeutti Kopsille. Hän vastustaa kaikkea huuhaahan (huuhaahaan?) viittaavaa.

Puutarhurin ABC:n uusintoja sunnuntai-iltapäivisin TV 1:ssä vielä muutaman kerran.

10 comments:

 1. No minulle sattuu noin aina silloin tällöin. Dokumentoitu tapaus on täällä blogistaniassa.
  Kun kirjoitin perjantaipakinaa Erittäin salainen salaliitto ja kyseessä oli Pohjois-Korean vakoilu taivaankannelta, niin eikös vain uutioistu julkistamispäivänä Pohjois-Korean ydinkärkiohjyspaukuttelut jne.

  Etiäisiä tulee aina silloin tällöin. Pitääpä laittaa ne ylös tästä lähtien.

  ReplyDelete
 2. ARLEENA: Kiva kuulla, saan sinulta vertaistukea :D

  Mukavia sattumia, mutta jatkuvana ja todella usein toistuvana ilmiönä alkavat jo välillä ihmetyttää.

  "Etiäisiä"... hmm, mitäs ne sitten tarkkaan ottaen ovatkaan? Lähtisinkö googlaamaan vai odotanko että vastaus tipahtaa sattumalta tähdistä?

  ReplyDelete
 3. juu tuttua on vastauksien tai vihjeiden tulo...

  Jos saat jatkuvasti vastauksia olet lasna, aistit, kun vastaus tulee...hienoa! :)

  ReplyDelete
 4. BLOGitse: Vihjeiden? Mitä mahdat tarkoittaa? Olisi kiva kuulla lisää... :)

  ReplyDelete
 5. Mielenkiintoista. Olen kokenut ilmiön joskus he he...ja se tuntuu hyvältä. :-)))

  ReplyDelete
 6. Jopa kumma kun toisillakin on tällaista . Minulla kylläkin enimmäkseen siinä muodossa , että toiveet toteutuvat .-
  Eräässä pöytälaatikkoon kirjoitetussa novellissani sanon ;" kannattaa rukoilla harkiten , sillä rukouksiin vastataan aina , ennemmin tai myöhemmin ."
  Tästähän tulisi uutta keskusteltavaa .

  ReplyDelete
 7. Mystisesti on minullekin tuollaista joskus tapahtunut ja sitten olen miettinyt että sattumako tämä vain olikin vai peräti jotain muuta,,......
  Violetit kurjenpolvet ovat upeita!

  ReplyDelete
 8. AMEL: Minustakin se tuntuu enimmäkseen mukavalta. Jos tapahtuu kovin usein, alkaa melkein kauhistuttaa.

  KM: Myös toiveeni toteutuvat erittäin usein elämässä. Olen hyvin kiitollinen :) Yritän auttaa läheisiänikin toteuttamaan heidän toiveitaan. Keskustelunaiheena erinomainen, olet oikeassa!

  YAELIAN: Minullekin tuppaa silloin tällöin ajatus että huh, onko tässä jotain kosmoksen salaisuuksia takana.. :) Olkoon vaan jos noin auttavaisessa muodossa esiintyvät!

  ReplyDelete
 9. Mie usein en saa koskaan vastauksia kysymyksiini. =)


  Karmani? =)


  Miekin pidän kurjenpolvista...

  ReplyDelete
 10. UNA: Tämä voi siis toimia käänteisestikin... Vai onko sinulla niin oudot kysymykset :D

  Kurjenpolvet ovat hurmaavia! Sekä luonnon että puutarhan kasvatit.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.