Wednesday, October 07, 2009

Olenko koukussa TV:n tuomioistuimeen?En ota kuvia joka päivä. Tuo on muutaman viikon takaa. Syyshortensia on jo ehtinyt muuttua valkoisesta vaaleanpunaiseksi ja ensimmäisen pakkasyön jälkeen kuin kuparimaalilla ruiskutetuksi.

I took that picture a few weeks ago, so don't think it's still summer in Finland. One of my English students is on a holiday trip this week. I don't have to prepare our face-to-face session nor our phone session. That gives me loads of free time. He went to Rome, Italy. Let's hope he or his wife want to begin studying Italian with me after the trip. As a matter of fact, I taught him a few words of Italian last Friday when he told me they had booked a trip. Buon giorno, buona sera, una birra, una pizza, un momento.

Sain eilen nauttia vapaa-ajasta eikä tänäänkään ole töitä röykkiöittäin. Yksi oppilas italian matkalla koko viikon; saan vapaata, paitsi hänen yksityistuntinsa ja puhelinopetuksensa verran, myös sen minkä opetuksen esivalmistelut ja jälkikäsittelyt kestäisivät.

Oppilas oli lainannut Berlitzin fraasikirjan Rooman matkaa varten, tosi hyvä idea. Nostan hattua moiselle yritteliäisyydelle ja puheinnolle. Kuka tietää jos vaikka hän tai vaimonsa innostuisivat matkan jälkeen opiskelemaan italiaa johdollani. Sepä olisi hauskaa, ja nykyinen elämä tuntuisi entistä enemmän lomalta.

Hassua miten iso ero on työviikossa kun kolmen eri nettitehtäväkurssin jatkuva pyörittäminen ja uusien tehtävien laatiminen on toistaiseksi hyllyllä. Olen käyttänyt vanhoja tehtäviä, jotka joillekin ovat uusia, joillekin kertausta muutaman vuoden takaa. Vähän olen niitä kohennellut ja vanhoja mustavalkoisia muuttanut värillisiksi. Toimivat hyvin yksityisopetuksen osana, erittäin hyvin.

Katselin taas Raiunon Tuomioistuin-ohjelman. Kiitos kaunis muuten kommenteista eiliseen postaukseeni !!! Luin kaikki muutamaan kertaan. Ciacionia kertoi yhdestä tuomioistuimen pariskunnasta, tänäänkin oli pariskunta. Mies moitti vaimoaan pakkomielteestä lapsen saamiseen. Hän oli kuulemma kaikin tavoin tukenut vaimoa mutta naisen päähän ei mahtunut muuta kuin että lapsi pitäisi saada. He olivat naimisiin mennessä jo 38-vuotiaat, joten tokihan vaimo alkoi olla ahdistunut kun ei lasta tullut yrityksistä ja lääkäreissä käymisestä huolimatta. Hän koki jääneensä yksin ja että mies ei ymmärtänyt häntä. Mies puolestaan valitti että avioliitto oli pari vuotta ollut ilman seksuaalista kanssakäymistä, ja haki nyt eroa ja jos käsitin oikein, siten että papereihin merkittäisiin nainen syylliseksi.

Lakimies ja lakinainen pitivät aikamoisen kiihtyneet puheet valamiehistölle ennen kuin jäätiin odottamaan päätöstä... Äänin kuusi vastaan seitsemän nainen voitti. "Voitto" ei ole näissä jutuissa mikään iloinen asia, mutta kovasti huojentuneelta la signora Francesca näytti. Il signor Giuseppe sai tyytyä tappioonsa.

Taidan katsella ohjelman huomennakin. Opetus loppu siihen mennessä. Ylihuomenna en voi kun menen aamuopetuksen jälkeen vapaaehtoistyöhön läheiselle koululle. Onneksi, tuohon ohjelmaanhan alkaa kehittyä pahanlainen riippuvuus! Puolustuksekseni sanon että eilen siivosin olohuonetta sen aikana, lattiat ja muut pinnat, ja tänään jumppasin; niskavenytykset ynnä muuta. En siis millään muotoa sohvaperunaksi juurtunut.

Kiitos myös kaikista koirakommenteistanne. Wuf. Koirat ovat jotenkin huvittavia, hah hah.

4 comments:

 1. It must be great to speak multiple languages fluently, I think it's something you're blessed with :)
  Brad

  ReplyDelete
 2. Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo ohjelma,enkä ihmettele sitä koukkuun jäämistä. Muistaakseni täällä oli joku samantapainen ohjelma asuessani täällä edellisellä kerralla..

  ReplyDelete
 3. I agree with Brad.You are very talented to speak multiple languages fluently!

  Enjoy your free time with the work you like to do.

  Have A Nice Cool Day, Rita!

  hug from Jenny Malaysia.

  ReplyDelete
 4. Italialaiset realityohjelmat on jotenkin niin venytettyjà, ettà on hyvà tehdà jotakin muuta samalla tai muuten juuttuu sohvaperunaksi tunneiksi! Suomessa ohjelmat vedetààn ihanasti tunnissa, max puolessatoissatunnissa làpi. Hyvà esimerkki on tanssii tàhtien kanssa, joka kestàà tunnin. Ballando con le stelle kestàà taasen KOLME ja PUOLI tuntia!!!!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.