Tuesday, October 06, 2009

Vapaa-aikaa ja telkkariaNiin sanottu opetukseton päivä tänään. Kunnon opettajillahan ei tunnetusti ole varsinaisia vapaapäiviä, ehe ehe. Aamulla pakasti, - 2 Celsiusta näytti mittari. Pukeuduin huolella, ajatuksen kanssa, ennen kuin lähdin ostarille hankintojani tekemään. Se kannatti, mikään kohta meikän olemuksesta ei palellut. Kaiken huomion saattoi kohdistaa syksyn ihailuun, tallustelusta nauttimiseen, raikkaan ilman hengittämiseen. Sää muuttui päivän mittaan aurinkoiseksi, sinitaivaita, poutapilviä, värejä, värejä, värejä... Hassua miten hauskaa oli tehdä jotain niin arkista kuin käydä hakemassa tavaratalosta muutamia juttuja mitä tarvitsin, kahvia, hammastahnaa, deodoranttia. Paluumatkalla kohtasin talutushinhassa köpöttelevän dalmatialaisen joka yhtäkkiä singahti minua päin. Se emäntä sai sen vaivoin vedetyksi pois. Heh, koira halusi tehdä tuttavuutta. Taas yksi. Olenko erityisesti koirien suosima vai tapahtuuko tuota kaikille?

No lessons today. Very cold in the morning, felt like winter really, so I put on more clothes than yesterday before heading for the shopping centre. Obviously the layers of clothing were just right 'cause I felt warm and comfortable walking down the road, while admiring the colours of autumn around me. By the time I got back, the skies were blue, the sun was shining and there were pretty little clouds in the sky. On my way back home I met a Dalmatian who wanted to get to know me and presumably lick my face but the lady walking him pulled him back. Or her, as the case may be. Finnish is an easy language. We don't make a distinction between him and her. There's one pronoun, "hän", that covers both genders.Palasin ajoissa katsomaan Italian TV:stä Verdetto finalen, joka alkaa kello 11. Siinä esitettiin valamiehistölle ja tuomarille tapaus jossa adoptoidulle 6-vuotiaalle tytölle paljastui kurjalla tavalla että hänen vanhempansa eivät ole hänen oikeat äitinsä ja isänsä. Tytön äidin ystävättären 6-vuotias oli kuullut vanhempiensa puhuvan adoptiosta ja lällätti koulussa muiden kanssa adoptoitua pilkaten. Tuloksena tyttö järkyttyi pahasti, jäi kotiin, kieltäytyi syömästä, vaati että hänen oikea äitinsä ja isänsä tulee hakemaan hänet kotiin. Valamiehistöä pyydettiin toteamaan adoptiäidin ystävätär syylliseksi tähän tragediaan ja korvausvelvolliseksi, mutta äänin 10 vastaan 3 hänet todettiin syyttömäksi.

Todella kiinnostavaa keskustelua ja asian puintia monelta eri kannalta. Milloin ja miten lapselle tulee kertoa että hänet on adoptoitu?Toisenlaista kiinnostavaa katsoimme eilen illalla. Köster poukkoili siellä täällä Vanhassa Ketussa. Hoiti ilmiantajansa koiraa ja äitiä, kävi tapaamassa murhaksi lavastetun itsemurhaajan raskaana olevaa leskeä ensin tämän kotona, sitten sairaalassa, välillä vieraili vanhan kellosepän luona. Juu, ja joutui melkein grillimakkaroitakin myymään. Pahus että rupesi tekemään mieli paistettua makkaraa siinä vaiheessa. Hyvä että ei ala tehdä mieli tehdä rikoksia kun katsoo rikossarjaa.

Jakson nimi oli Die Ratte. Ilmiantaja on saksaksi Informant. Pohdittiin siinä yhteydessä, puoliso ja minä, mistä mahtaa suomeen tulla sana vasikka tuossa merkityksessä. Ja sitten pähkäiltiin tovi sitä miksi meistä kumpikaan ei saanut päähänsä mitä se on englanniksi vaikka sana oli ihan juuri ollut Hill Street Bluesissa. A snitch pälkähti myöhemmin mieleen.

Yksi erityisen ansiokas, taitavasti ja ahkerasti kirjoitettu blogi vaikuttaa tänään haihtuneen ilmaan... Onko kenelläkään tietoa minne Akka on mennyt krätisemään? Ellei tule takaisin blogimaailma kärsii ison menetyksen.

Tse tse, come baaack...!8 comments:

 1. Voi miten ihanalta kuulosti tuo teidän sohvakeskustelunne! : ) Meillä pohditaan terveydenhuoltoa aina silloinkin, kun jotain siihen viittaavaa tapahtuu tv-sarjoissa; teillä kielellisiä kysymyksiä. ; )

  Toisaalta, minä ja mieheni takerrumme huonoihin suomennoksiin. Joskus ärsyttää aivan suunnattomasti, kun tv-sarjan vuorosanat ovat aivan jotain muuta kuin mitä suomennos sanoo... Mistähän se mahtanee johtua?

  Olet niin ihana, että koiratkin tykkäävät fiksuina eläiminä! : )

  ReplyDelete
 2. Kaikkia kukkaihanuuksia sinulla on siellä vielä niin freeseinä - meillä on kaikki jo paleltunut... Sanapohdintoja meilläkin aina telkun ääressä - tulee ahaa elämyksiä siitä, mistä jokin sana on kotoisin tai ihmetellään jonkin tutun sanonnan outoa käännöstä:)

  ReplyDelete
 3. Tànààn tuomioistuimessa oli aviopari, joka oli ollut 6 kk:tta naimisissa. Mies vaihtoi tyòvuoroja paremman palkan vuoksi ja viimeiset 3 kk:tta mies oli tehnyt ilta/yòvuoroa. Nainen teki pàivià, joten he eivàt viettàneet aikaa yhdessà. Nainen haluaa myòs vauvan. Koska mies meni naiselta kysymàttà vaihtamaan tyòvuoroja niin nainen hakee avioliiton mitàtòimistà. Avioliitto ja lapsi vaihtui siis tyòvuorojen takia avioliiton mitàtòimiseen. Ihme pariskuntia!!!! Noh, mies voitti, tietty! Joskus nàmà causat ovat aika erikoisia.

  Mua pelottais jos joku koira mun kimppuun noin tulisi. Tààllà on noita kulkukoiria jonkinverran ja ne on toooooosi pelottavia.

  ReplyDelete
 4. Löysin Akan krätisemästä (hän ei kylläkään krätissyt) blogista Suklaamuru ja kemakaramelli. Osoite http//lapparit.blogspot.com
  Blogia pitävää hänen koiransa.

  ReplyDelete
 5. Oi oi noin kylmää jo! Täytyy kai sitten täällä iloida tästä helteestä..
  Jotkut ihmiset aivan selvästi vetävät koiria puoleensa.Bambi yleensä on tekemässä tuttavuutta kaikkien kanssa,mutta joskus vastaan tulee sellainen,jolle pitää haukkua.
  Oliko tuo italialainen ohjelma ihan tosi ohjelma?AIka kurja tapaus,adoptiolapselle tulee mielestäni kertoa viisaalla tavalla miten hän saapui,kun lapsi on tarpeeksi kypsä sitä ymmärtämään.

  ReplyDelete
 6. Isopeikko kertoi koirablogini kommenttilootassa, että olit ihmetellyt Krätyakan katoamista.
  Sen verran pitää nyt sitten vielä "ihmisten ilmoilla" blogistaniassa piipahtaa, että käyn kertomassa, ettei mitään hätää. Loppui vaan sanottava ja voimat kerrankin yhtä aikaa. Tyhjän jauhamisen ja blogieni hitaan kuihduttamisen sijaan päätin räpsäistä lapun luukulle kertaheitolla.

  Aurinkoisia syyspäiviä Sinulle edelleen, Rita :)

  ReplyDelete
 7. Jos sulla oli sitä hyttysdeodoranttia kainalossa...niin se dalmis huomas heti!!!!

  ReplyDelete
 8. Hi Rita,

  Your place cold...but my place really hot. In Malaysia very hot & humid!

  Enjoy!

  by Jenny Malaysia.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.