Saturday, November 14, 2009

Duunia ja vapaa-aikaaOlen tänään opettanut italiaa, kirjoittanut yhtä raporttia, ladannut valokuvia ja lähetellyt niitä niille joita kuvissa esiintyy, käväissyt puolen tunnin kävelylenkillä kylmässä säässä, laittanut lounasta itselleni ja miehelleni joka oli puoli päivää töissä.

Eilen oli aivan ratkiriemukasta läksykerhossa. Oppilaitten kanssa otettiin valokuvia ja treenattiin perfektilauseita suomeksi ja englanniksi. "Oletko koskaan juonut glögiä?" Oletko nähnyt tiikeriä?" Feysal sanoi nähneensä tiikerin sekä Somaliassa että Kulosaaressa. Hetkeä myöhemmin minulla välähti: "Tarkoititko Korkeasaaressa?"

Kyselin keksimiäni maantietoon ja suomen kieleen liittyviä kysymyksiä. Naurettiin paljon. "Gambia on maa. Mikä Afrikka on?" "Näytä missä pohjoisnapa on." Pyysin niitä oppilaita jotka eivät olleet viime perjantaina mukana näyttämään missä ihmisissä on napa. Eivät osanneet, mutta nyt osaavat. Kerroin että viime viikolla yksi luuli että se on päälaella koska pohjoisnapakin on maapallon "päällä". Tämä herätti suurta hilpeyttä.

Viisi yli 1 havahduin huomaamaan että oppilaittenhan piti päästä välitunnille. "Anteeksi, en yhtään huomannut että kello on jo soinut!" "Ei se mitään", he vakuuttivat hymyillen.

Today I taught Italian, downloaded some photos, went for only a short walk because it's freezing cold, and made lunch for my husband who came home from work at 2pm.

Homework help club yesterday. We had fun. We had such fun it was hilarious. And we took pictures. I must ask the students if they let me publish their pictures here.

Tomorrow I visit my Persian friend Elina.

Vapaata aikaa edessä. Tämä ilta ja huominen, mitä nyt aamulla maanantain tuntien valmistusta... The Mentalist odottaa didgiboksissa. Molemmat Derrickit tulimme jo katsoneeksi, olivat taas laadukasta työtä. Molemmissa hyvä yllätysmomentti. Ekassa se kun miestään pettävä rouva paljastui kuolemansairaaksi. Tokassa se että murhattuna pitämämme pankkiryöstäjä olikin itse kännissä pärvännyt moottoripyörällä päin puuta.

Olen iloinen italialaisesta TV-sarjasta nimeltä Capri. Ihania maisemia ja kielellisesti sympaattinen tapa virittäytyä lauantaiaamujen italianopetukseen. Oppilaskin oli omalla tahollaan katsellut samaa sarjaa. Hän siitä minulle vinkin antoikin. Muuten en olisi huomannut koko sarjaa. Aika tavalla murretta seassa, mutta eipä tuo haittaa. Lausemelodia, italialainen elämäntapa ja se osa italiaa mikä puhutaan "selvästi" ... Se hyödyttää yhteistä tehtäväämme, eli oppilaani kielitaidon rakentamista.

Pidän lauantaipäivistä.

Mi piace il sabato.

I like Saturdays.7 comments:

 1. Täällä lauantai on kuin teillä sunnuntai,eli kaupat kiinni.
  Tuo ensimmäinen kuvasi on kuin postikortti!
  Läksykerhossa opiskelu kuulostaa niin kivalta että minäkin haluaisin mukaan;-)

  ReplyDelete
 2. Lauantaisi on ollut touhua täynnä. Iloitset ryhmäsi kanssa, kuulostaa hienolta opettajalta. Niin pitääkin, tekemisen ilo näkyy lopputuloksessa.

  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua.

  ReplyDelete
 3. Laillisuuteen liittyvä vinkki:
  alaikäisen kuvan julkaisuun on oltava vanhempien suostumus. Muistutan vain, koska mainitsit kysyväsi lupaa lapsilta.

  Tottakai nyt suomalaisessa telkkarissa on kasapäin italialaisia ohjelmia, kun enää asu siellä!
  Odottelen tässä, milloin suomalaisia ohjelmia näkee Rai:n kanavilla! ;)

  ReplyDelete
 4. anch'io adoro il sabato...dopo una settimana tosta, il meritato relax

  ReplyDelete
 5. Anche a noi piace il sabato!!!
  Che spettacolo la foto del paesaggio norvegese innevato, da noi a Bologna fa tanto freddo, siamo avvolti nella nebbia. Trovo romantica anche la nebbia, ma la neve, la neve mi fa tornare bambina, la adoro!
  Ti mandiamo un abbraccio grande
  Sabrina&Luca

  ReplyDelete
 6. Kuva on ihan valtavan kaunis!!!

  Sinulla on ollut ihania hetkiä oppilaittesi kanssa. he ovat varmaan kiitollisia sinusta!
  Ilo ja onnellisuus päivissäsi tunkivat tänne asti...Hienoa!!!

  ReplyDelete
 7. Hi Rita,

  Nice picture of nature again! I like it! I can feel the cool and the fresh air you have there. In my place I have bad pollution air and not so good nature here...haizz. If we want to have fresh air, we must go to Genting Highland or Cameron Highland to inhale & feel it.

  Thanks for sharing & have a nice Sunday!

  Jenny Malaysia:)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.