Wednesday, November 04, 2009

MetallipuskaHassua miten syyshortensia on vaihtanut värinsä kuparinsävyiseksi. Hienostunut säväys. Etten sanois elegantti. Kukat alkoivat valkoisina, sitten niihin tuli pinkkiä, sen jälkeen aavistuksenomaista metallinhohtoa. Onko joku käynyt ruiskumaalaamassa puskamme yön pimeydessä?

Look at that sophisticated elegant colour. I have been admiring that bush for weeks and weeks as if has gone through all of its changes. The glimmer of its almost metallic appearance is hardly perceptible. Did someone come and spraypaint our bush in the still of the night?Kiitän kaikista kivoista, ystävällisistä, hauskoista, sydämellisistä, tiedollisista, keskustelevista ja valaisevista kommenteista ja kysymyksistä. Paha kyllä en ehdi vastailla, kiittelen vain tyytyväisenä.

Many thanks for all of your funny, heartfelt, friendly, enlightening comments and questions. Too bad I have no time to answer them. But I do thank you!

5 comments:

 1. Syyshortensialla on myös se hieno omainaisuus, että se kuivuu kauniisti, joko antiikin valkoiseksi, pinkiksi tai hienostuneen ruskeaksi.

  Aikaisemmin mieheni työpaikan lähellä kasvoi syyshortensioja, joita sain joka syksy. Niistä tuli niin kauniita kuivakukkakimppuja, että niistä ei olisi halunnut ollenkaan luopua.

  Tulivat mieleen Viktorian ajan lasikuvut, joissa sen ajan ihmiset sälyttivät kuivakukkansa pölyttäminä. (Tästähän tuli blogikirjoitus. Inspiroiva kuva.)

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:38 pm

  Yes it does, it looks very copper-ish. But beautiful none the less, Rita. very pretty. I love your swing next to it. How appropriate... gun metal grey and copper! You see, even God knows hues of color. :-O) Tammy

  ReplyDelete
 3. Rita, toivottavasti näit minun syyshortensia postaukseni. Vaikka Salainen Puutarhani on kuuluisa ja monissa lehdissä esitelty, en osaa mitään siellä itse kehua, paitsi syyshortensioitani. Joka vuosi ne ylittävät kaikki toiveeni kukinnan runsaudessa värien sävyissä, kukinnan kestossa etc. Minulla on kaksi todella vanhaa ja isoa. Ne tulevat niin täyteen kukkia, että vaikea uskoa. Tänä vuonna ymmärsin kuvata sen kukinnan vaiheen, jolloin vihreä, melkein lime, väritti vielä puolittian auki olevia kukintoja. Sitten postasin sen kuuluisan kuvan, joka on ollut julkisuudessakin eli kukkia on hipaissut kylmä yö ja ne punertavat viehkosti. Ja se vaihe kestää ja kestää. Nyt kukinnot näyttävät samalta kuin sinulla, siis marraskuun martoa, mutta mitä siitä: hortensioissani elää jo lupaus ensi suvesta ja ne eivät petä koskaan.

  Rita, minä postaan sulle sen jättimäisen pinkin omistuksella!

  ReplyDelete
 4. Rita, kaksi erivaiheista syyshortensiaa odottaa blogissani sinua. Noiden lisäksi minulla on kuutamohortensia, Mustilan hortensia ja Endless Summer. Hortensioihin voi hullaantua!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.