Sunday, February 28, 2010

Luulin ensin siaksiHyvät juhlat eilen bahaikeskuksessa. Kysyin amerikkalaiselta Susanilta mikä oli juhlan aihe ja sain seuraavan selityksen:

Saturday's occasion is a party for Ayyám-i-Há, or Välipäivät or karkauspäivät. They are the five days before the last Bahá'í month in the year when healthy Bahá'is fast from sunrise to sundown each day March 2 to March 20, sundown, when Náw-Ruz, or New Year's day begins.


Ayyám-i-Há is a time for preparing for the Fast, visiting the sick, sharing hospitality, charity, and giving presents. Ayyám-i-Há is from February 26 til March 1, both of these days included.


Hauskaa oli, ihania ihmisiä, hyvää syötävää, iso kakku, aikuisia ja lapsia, persialaisia joita en ollut ennen tavannut. Juttelin yhden persialaisen rouvan kanssa. Kävi ilmi että hän asuu samalla seudulla kuin minä ja haluaisi oppia englantia. Mikä onnenpotku! Hän voi opettaa minulle persiaa. Vaihtokauppa.


Juhlissa oli kiva tutustumisleikki. Kaikki saivat lapun johon oli kirjoitettu eläimen nimi. Sitten piti äännellä sen eläimen tapaan ja etsiä muut lajitoverit. Minä oli leijona. Löysin muut kolme leijonaa aika nopeasti. Kaksi oli pikkutyttöjä ja kolmas leijona olin nuori mies jonka saksalaiseen isään olen aikaisemmin tutustunut mutta poikaa en ollut tavannut. Hoh hoh, luulin häntä ensin jonkin aikaa ääntelyn perusteella siaksi ja yritin hätistellä häntä yhtä naista kohti joka oli nostanut nenänsä kärsäksi. Hah hah!


2 comments:

  1. Peikko ei ymmärrä mitään, eikä se edes usko leijoniin.

    ReplyDelete
  2. Hauskalta kuulosti. Leikit vapauttavat mukavasti tunnelman varsinkin, jos joukossa on ei vielä tuttuja-vieraita.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.