Thursday, March 25, 2010

Läksykerhossa jälleenTänään pääsin taas jatkamaan vapaaehtoistyötäni läksykerhon ohjaajana kun Pukinmäen koulun lukujärjestys vaihtui. Homma katkesi tammikuun lopussa siihen kun menin italian kursseja pitämään. Italia perjantaisin, samoin oli läksykerho. Onneksi pari muuta vapaaehtoista on jatkanut kerhoa, ja jatkaa edelleen. Minulle järjestyi aika torstaisin samojen seiskaluokkalaisten kanssa. Ihana jälleennäkeminen. Pari tyttöä halasi minua.

Tein seiskaluokkalaisteni kanssa suomen kielen läksyjä. Sisä- ja ulkopaikallissijoja. Ei ihan yksinkertaista. Rapu viihtyy pohjalla vai pohjassa? Isä on metsässä vai metsällä? Avanto on jäässä... No ei ainakaan jäällä.

I continue my voluntary work with immigrant children on Thursdays. Two of the girls gave me a hug today, as I went back after 8 weeks. I have been teaching Italian on Fridays all this time, which was an unfortunate coincidence, viz. the homewok club was also on Fridays. We got a new time now that the school timetable changed this week.

I have been incredibly busy lately.

On ollut kiirettä viime aikoina. Ja sähköpostikin alkoi lakkoilla iltapäivällä. Huh huh, mieheni joutui työstä tultuaan sen kanssa pähkäilemään aika kauan, mutta hurraa, ongelma selvisi. Yksi roskaposti sekoitti pasmat. Outoa koska meillä on hyvät estot ja ehkäisyt viruksille sun muille törkimyksille.

9 comments:

 1. Kiva kun pààsit jatkamaan làksykerhoa, sinua olikin kaivattu. Mikàs sen ihanampi vastaanotto kuin hali tai pari :)

  ReplyDelete
 2. Tuttuja vaikeuksia. Kun palasimme Suomeen, lapsillamme oli joskus ongelmia siinä, sanoako esimerkiksi Venäjällä vai Venäjässä. Vaikka olimme puhuneet kotona pelkästään suomea, yhdeksässä vuodessa jäi aukkoja äidinkieleen, kun muualla ympärillä oli vain englantia - ja lukuisia muita kieliä, joita lastemme koulutoverit puhuivat. Tunnen empatiaa kaikkia paluumuuttajia ja maahanmuuttajia kohtaan.

  ReplyDelete
 3. Hienoa, kun olet mukana siinä läksykerhossa!

  Minun italiankielen opintoni edistyvät hitaasti. Kovasti sitä kyllä yritin hiihtolomalla Milanossa puhua - jopa puhelimessa, kun soitin illallisravintolaan tehdäkseni pöytävarauksen. Se ei mennyt ihan putkeen, mutta hauskaa oli ainakin vaimollani. Sanavarasto on turhan köyhä, kun sanojen pänttääminen on jäänyt vähiin.

  ReplyDelete
 4. Onneksi sähköpostiongelma ratkesi:-) Kiva kun pääsit taas tekemään tuota tykkäämääsi vapaaehtoistyötä!
  Mukavaa viikonloppua Rita!

  ReplyDelete
 5. E' bello sentirsi attivi e importanti per tante persone!
  Baci e buon fine settimana
  Sabrina&Luca

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:05 pm

  Oma italiani on vasta alkeissa, mutta tuo internetin takkuaminen oli minullakin eilen. Mitä lie liikkunut, vaikka omatkin suojaukseni ovat tosi hyvät, niin mesekin pätki eikä kommentit blogeille menneet läpi. Olisiko joku yleisempi"oikku". Kovaa takkuamista olikin yhtämittaa, eikä edes poikani löytänyt ongelman syytä. Huomasin myös että olit jattänyt yhden blogisi pois.

  ReplyDelete
 7. Anonymous9:44 pm

  Hugs from the little ones are the best hugs of all!! How many languages do you speak Rita? Well versed for sure! Hugs. Tammy

  ReplyDelete
 8. Ettei asia menisi liian helpoksi, niin voi avanto jäälläkin olla: ihan hyvin voi ainakin puhekielessä sanoa, että "varo, jäällä on avanto". Vaikka periaatteessa avanto jäähän tehdäänkin, voidaan se tehdä myös jäälle. Noin periaatteessa.

  ReplyDelete
 9. Sisa- ja ulkopaikallisijoja..hm...en muista tuollaisia sijoja ollenkaan! :)

  Seuraavan kerran blogivisiteeraankin sitten uusista maisemista Marokosta kunhan saan toimivan internet yhteyden.
  Siihen moikka moi ja ihania kevaan paivia!

  BLOGitse

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.