Saturday, May 29, 2010

Vaihtuukos kevälukukausi kesälukukaudeksi?


Opiskelun maailmassa kevätlukukausi vaihtumassa kesälomiksi, kesätöiksi, ehkä kesäopinnoiksikin. Minä olen aikuiskouluttaja, mutta sain koulukokemusta syyskuusta toukokuun loppuun läksykerhon vetäjänä, torstaisin, ja tässä loppuaikana myös perjantaisin. Kiitos kiinnostuksesta, ja kiitos kysymästä... kyllä, mitä todennäköisimmin jatkan ensi syksynä.

Another school year coming to an end. I'm an adult educator, but was a homework club instructor for immigrant children in a nearby school - one hour on Thursdays, and lately also Fridays, from September till the end of May.


Today I have mostly prepared study material for my Italian courses. For a while I thought the 7-day weeks were over, but obviously not. I started the day with an Italian TV program: Don Matteo. Taught Italian on the phone 8.30 - 9.00. After that prepared for Monday's lessons. Then I helped my husband with cooking. He let me chop the onion and fry the minced meat.

Tästä päivästä on suurin osa kulunut italian oppimateriaalin valmistamiseen. Jonkin aikaa luulin että 7-päiväiset työviikot olivat jo ohi, mutta ilmeisesti eivät.

Minulla ei kevätkausi lopu tähän, paitsi muutamien oppilaiden kanssa. Aloitin päivän italialaisella telkkariohjelmalla: Don Matteo. Opetin italiaa puhelimessa kello 8.30 - 9.00, minkä jälkeen valmistelin ensi maanantain tunteja. Auttelin opetuksen valmistelun lomassa puolisoa keittiössä. Hän antoi minun pilkkoa sipulin ja paistaa jauhelihaa pannussa. Tuli kiva jauhelihakastike keitettyjen perunoiden kanssa. Lounaan jälkeen hän joutui menemään töihinsä pariksi tunniksi.

Nyt luulen että heitämme vapaalle ja relaxoidumme. Huomenna mennään puutarhakutsuille. Sitä ennen aamupäivällä loppukiri tuntien valmistamisessa.

Adesso ci rilassiamo! Buon sabato. Buona domenica. Buon fine settimana a tutti!

4 comments:

 1. Kiva että ehdit heittää vapaallekin välillä:-) Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 2. buone vacanze!!
  te le meriti!

  ReplyDelete
 3. Jo sanana relaxoituminen kuulostaa houkuttelevalta! Samoin kuin puutarhajuhlat. Ehkä nykäisen aurinkotanssin tässä työn lomassa, että sääkin hellisi juhlijoita... : )

  Kesä, se on ovella ja ehkä jo tässä. On ehkä aivan sama, miten kesänsä viettää, sillä joka tapauksessa pienet onnenhetket kesässäkin painuvat parhaiten mielen arkistoon...

  Ihanaa viikonlopun jatkoa Sinulle ja puolisollesi! : )

  ReplyDelete
 4. Rita, great to hear you get a little break in teaching and tutoring.
  Your salas looks and sounds very delicious with minced meat and onion :)
  Brad

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.