Thursday, June 10, 2010

Heavenly strawberries in a heavenly gardenTaivaallisia suomalaisia kasvihuonemansikoita nautittiin eilen kuningattaren syntymäpäivillä Britannian suurlähetystössä. Tarjoilut ovat vähäisempiä kuin ennen talouslaman aikoja, mutta laadukkaita. Meille kannettiin tarjottimilla ihastuttavia pikkupaloja. Maukkaita lampaanlihan paloja vartaassa, lohta sandwichin sisässä, avokadotahnaa paahdetun leipapalan päällä ja katkaravun pyrstöjä joita saimme dipata.

The British Embassy fed us heavenly strawberries and fingerfood at the annual garden party in honour of the Queen's birthday. My husband is always invited because he works at the Finnish-British Society.Nurmikko on ihan uskomaton ja puutarha muutenkin asiantuntevasti hoidettu.

The lawn is absolutely gorgeous and the whole garden is the fruit of years of expertise.


Tässä kukkalaite jonka Suomalais-brittiläinen yhdistys ojensi suurlähettiläälle. Hän on lähdössä Suomesta. Mielellään jäisi, hän sanoi, mutta täytyy lähteä.

This is the bouquet the Embassador was given by the Finnish-British Society. Her time is up and she is leaving the country. She would love to stay, if it were possible.

Kutsuvierasjoukko oli kovasti kutistunut siitä kun minä olen ensimmäisiä kertoja päässyt mukaan. Tämä oli minulla seitsemäs kerta. Talouden lama näkyy vähän kaikessa, mutta sanon että säästötoimet ovat yleensä ottaen järkevämpi elämäntapa kuin päätön kuluttaminen ja tuhlaaminen. Sitä en tiedä mitä ensi vuonna sanon jos minua ei kutsuta mukaan. Hah hah.

8 comments:

 1. Anonymous6:03 pm

  Tarjoukset vaikuttavat ihan hyviltä. Aikaisemmin on ollut myös carvery sisällä. Minulle mansikat ovat olleet kuitenkin parasta - ja kävely pehmeällä nurmikolla.

  Olen ostanut monta puutarhajuhlahattua näihin ja Yhdysvaltojen suurlähetystön juhliin, ja ne ovat vieläkin tallella hatturasioissa kiinalaisen kaapin päällä. Ostin aikoinaan juhlakengätkin juuri näitä juhlia varten, sellaiset joiden korko ei uppoa nurmikkoon.

  Olemme olleet noilla juhlilla monen monena vuonna, mutta olettaisin, että nyt emme liene enää listoilla, sillä mieheni ei ole enää virassa vaan sijaisena. Asia ei tullut edes puheeksi Tukholman matkan vuoksi. Piti käydä keskiaikamuseossa, joka on taas avoinna pitkän remontin jälkeen.

  Englannin suurlähetystön puutarha on ihastuttava ja talo kodikas. Kerran sateella me vieraat olimme yläkerrassakin.

  Kaikkein ylellisimmät kutsut on ranskalaisilla tai oli ainakin silloin, kun siellä olin. Rivi kokkeja Pariisista, mitä ihmeellisimmät ruoat. Olin silloin siellä poikani kanssa. Sielläkin on viime aikoina lyhennetty vieraslistaa.

  Alkujaan diplomaattien elämä tuli tutuksi siinä, kun olin puolipäivätyössä Finnish-British Societyn lastentarhassa. Jotkut englantilaiset perheet kutsuivat myös poikaystäväni ja minut juhliin kotiinsa.

  Viime vuosina olen tutustunut taas diplomaattien elämään aivan uudella tavalla, kun eräs sukulainen on sillä alalla.


  Blogisisko

  ReplyDelete
 2. oletpas sinä kuuluisa, kun pääsit tuonne mukaan kekkereihin..
  Upeaa..
  Vesi tuli kielelle noita mansikoita katsoessani..=)

  ReplyDelete
 3. Suomalaiset mansikat ovat maailman parhaita ovatpa ne kasvihuoneesta tai avomaalta. Ja sopivat erinomaisesti samppanjan kanssa!

  ReplyDelete
 4. Eipä voi muuta sanoa kuin WOW .

  ReplyDelete
 5. Varmaan oli mukavempaa olla tuolla kun ei ollut niin ahdasta. Ah mansikoita;täällä niiden aika juuri loppui...

  ReplyDelete
 6. Britit ovat kai kuuluisia puutarhojensa hyvästä hoidosta. Näyttää nurmikko olevan tuuhea ja tasainen

  ReplyDelete
 7. Rita,
  I remember last year's post on this occasion. The time seems to have flown by since and yet it's already one year.
  The strawberries look so perfect and irresistible.And the cheese....Yum!
  Looks like a dreamy and wonderful day.
  Brad

  ReplyDelete
 8. Rita,

  What a wonderful pictures of the British Embassy Garden! With red delicious strawberry. Beautiful flowers!

  Brad was right, already past one year about your post about British Embassy...Times flies so fast!

  Jenny;~)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.