Saturday, October 30, 2010

Kaksi uutta kirjaa
I HAVE TWO NEW BOOKS. Each of them is an absolute delight to hold in my hands and to look at. I do know the contents is what it's all about, but let me just first look at them and touch them. (Click to enlarge.)

(Kuvan saa klikkamalla isoksi.)

Nautin kahdesta uudesta kirjastani. Niissä on jo ulkoasukin niin kutsuva ja lähestulkoon runollinen että en saa kansia avatuksi ilman pientä hypistelyseremoniaa. Avaamisen jälkeenkin ihailen Kaaoksen kesyttäjän sisuksia ennen sisältöä. Värejä, raitoja, ruutuja, ympyröitä, neliöitä, suorakaiteita - epäsymmetrisinä joukkoina jotka suorastaan kutsuvat itsejään järjestelemään ja oikomaan. Vaikka toisaalta on viehkoa nähdä ojentelematonta ryhmittymää.

KAAOKSEN KESYTTÄJÄ, Tavarat, paperit ja aika haltuun, Anne Te Velde-Luoma

Kaikkea on liikaa. Tavaraa, jolla kuormitamme fyysisen elinympäristömme. Pullisteleva kalenteri kertoo ajallisen ympäristömme ahdistavuudesta. Virtuaalinen ympäristömme - no jaa, te tiedätte kyllä. Paha taakka on muistillammekin. Noita neljää tuo opus opettaa siivoamaan ja keventämään. Erittäin helppolukuisella tavalla. Kirjan lukeminen on kaukana pakkopullasta. Ei tule pullaposkia vaan sulaa helposti. Oman aikapulan vuoksi vasta sivulla 25, mutta eiköhän kohta ala aikaa järjestyä kun sisäistän kirjan opit ja neuvot. Olen jo saanut inspiraation ja aloittanut tavaradieetin. Riemastuttava sana jonka juuri opin kirjasta.

MUISTIJÄLKIÄ, Esseitä saksankielisestä nykykirjallisuudesta, Lotta Kähkönen ja Hanna Meretoja (Toim.)

SAKSALAISUUS: Saksan historia, menneisyyden vaikutus nykyisyyteen, Saksojen yhdistyminen, kirjallisuuden murros, syyllisyys, ihmisyys, kulttuuri, kieli, identiteetti...

Menneisyyden ja nykyisyyden välissä. Idän ja Lännen välissä.

Kirjasarjan kaksi edellistä osaa käsittelivät ranskalaista ja brittiläistä nykykirjallisuutta.

Nekin olisi mielenkiintoista lukea. Sekä ranska että englanti kuuluivat aineyhdistelmääni opinnoissa. Aina olen ollut, ja olen edelleenkin, kiinnostunut saksasta. Telkkarin kanssa tilaisuus pitää kieltä yllä kun seuraa legendaarisia poliisisarjoja; Vanha kettu (Der Alte), Kahden keikka (Ein Fall für Zwei) ja Derrick.

Ja nyt päästään monipuolisella tavalla kiinni historiaan, kirjallisuuteen ja kulttuuriin. Lupaava nimi: MUISTIJÄLKIÄ. Luulen että se viittaa historian saksalaisille langettamaan perintöön. Saa nähdä.

6 comments:

 1. Suurensin kuvaa;mielenkiintoisia kirjoja ja kauniit kannet.Luulen tietäväni mitä tuo tavaradieetti tarkoittaa:taisin aloittaa sen kun muutin Suomesta tänne ja huomasin,mikä taakka liika tavarapaljous voikin olla!

  ReplyDelete
 2. YAEL: Muuttojen ja matkustamisen yhteydessä nimenomaan toivoo että tavarapaljouteen olisi kevyempi ratkaisu:)

  ReplyDelete
 3. Hi Rita,
  I'm just wondering what language(s)they're written in?
  Great weekend to you ! :)
  Brad

  ReplyDelete
 4. Jee, joku on kirjoittanut kirjan ihan minua varten! Kaaosta olen yrittänyt kesyttää jo viikon verran, mutta ohjekirja ei olisi pahitteeksi. Kaaoksestakin löytyy paljon muistijälkiä, joista ei raaski luopua..

  ReplyDelete
 5. BRAD: They're in my native Finnish :)

  SIROKKO: Manuaali on mitä mainioin. Saan ahaa-elämyksiä lukiessa. Minulla ei omasta mielestäni varsinaista kaaosta, mutta ylikuormitusta kylläkin. Kirjan avulla alan ymmärtää miksi, ja siitähän on lyhyt matka ratkaisujen toteuttamiseen.

  ReplyDelete
 6. Oh Finnish, the writing is so exotic, I'd never have known what language they're in.
  Brad

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.