Tuesday, February 22, 2011

Englannin nettikurssi alkaa perjantainaEnglannin verkkokurssille voi ilmoittautua. Keskitasoinen nettitehtäväkurssi alkaa tämän viikon perjantaina 25. helmikuuta. Olen aloittanut kaksi viikkoa sitten yhden porukan kanssa ja nyt aloitan toisen kanssa. Ilmoittautuneita tähän lähtöön on vasta muutama, hyvin mahtuu mukaan. Tervetuloa koeajamaan eka tehtäväsarja.

Hinta- ja yhteystiedot täältä.

Selkeät tehtävät, 6 päivää aikaa palauttaa, malliratkaisu seitsemäntenä päivänä ja sen jälkeen yksinkertaiset käytännönläheiset selitykset, joiden avulla pääsee opiskelemaan seuraavaa sarjaa varten.

Jos kuulut niihin joiden mielestä kielioppi on tappavaa, voin heti rauhoittaa mielesi ja kertoa että en aio edes sitä sanaa käyttää kurssilla.

Luin tänä aamuna yhtä espanjan kielioppia ja lukeminen uhkasi katketa heti alkuunsa... Mitä IHMETTÄ tällä tarkoitetaan: "Artikkeli osoittaa substantiiviksi tai substantiivisesti käytetyksi sen sanan, johon se liittyy". Qué qué? Tuo oli helpoksi mainostetun "peruskieliopin" ensimmäinen lause. Alusta alkaen termejä jotka lukijan oletetaan hallitsevan entuudestaan: predikatiivi, subjekti, objekti jne jne.

En yhtään ihmettele että niin monet julistavat kammoavansa kielioppia. En yhtään! Pöhköä koska kielen systeemit saa selitetyksi kiinnostavasti jos valitsee kansantajuisemman esitystavan. Olen varma että tuon kammottavan virkkeenkin saisi sanotuksi selkokielellä. Tuossa muodossa en halua sitä sen enempää miettiä.

Jos kieltenopettaja ei viitsi moista selvitellä miten sitten opiskelijat?


No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.