Friday, March 25, 2011

Islam IranissaPart of a Persian carpet. Da un tappeto persiano. L'immagine è una foto che ho scattato guardando un programma in TV, allora era sullo schermo del nostro televisore. I took these photos when I was watching a documentary on islamic culture. So the pictures were on our TV screen.


Satuin paikalle kun televisiosta tuli 6-osaisesta islamilaista kulttuuria esittelevästä sarjasta Iranissa kuvattu osuus. Otin nämä valokuvat TV-ruudulta. Iranista sanottiin että jos pitäisi nimetä jokin symboli maalle, se olisi ruusu. Iranilainen ruusuvesi on maailmankuulua.


Voglio menzionare che la lingua dell'Iran è persiano. Non è arabo.

Mainittakoon erikseen mainita että Iranilaisten kieli on persia, ei arabia.


Kalligrafia on omaa luokkaansa, samaten seinämaalaukset ja taide temppeleissä. Sain tietää että islamilaisten temppelien sisällä seinien ja kattojen maalauksissa suositaan geometrisiä kuvioita. Näin niin pienen osan ohjelmasta että en ehtinyt tarkemmin syventyä asiaan, mutta kiinnostuin suuresti. Jäi halu nähdä ja kuulla ja oppia lisää.

Islamic art is magnificent. This was a truly interesting documentary that left me wanting to see and hear and learn more, much more...

8 comments:

 1. Tuota samaa voi nähdä Espanjassakin,maurien jättäminä.Mutta sen jälkeen tahti hiipui....

  ReplyDelete
 2. Yaelian: Maailmassa on suurenmoisia taideaarteita. Tosi hienoa että voidaan telkkarissakin niitä nähdä.

  Kamala ajatus nousi mieleen: Se miten sodissa tuhotaan ja on tuhottu taideteoksia.

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:25 pm

  What is islamic -art ? Do we have islamic-art in a first place? What art is considered as islamic-art? I think islamic-art is persian build term.. islam prohib any kinds of art,just check the Islamic world today...

  ReplyDelete
 4. I wouldn't know how to answer those questions... The TV program was from a 6-part series that presents culture in Islamic countries. This part was from Iran, and I enjoyed everything I saw.

  ReplyDelete
 5. Minulle tuo persian kirjoitus on kuin taidetta. Kaunista.

  ReplyDelete
 6. Arleena: Hivelee minunkin silmääni :)

  ReplyDelete
 7. Geometrialla on suuri merkitys islamin taiteessa. Se on samaa kuin esimerkiksi Penrosen laatoissa, matematiikan kauneutta. Sitten ovat vielä hienot värit.

  Blogisisko

  ReplyDelete
 8. Kiitos Blogisisko. Tykkäsin lukiossa geometriasta vaikka muuten olen matemaattisesti lahjaton :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.