Wednesday, April 13, 2011

Eurooppa-palapeliA jigsaw puzzle, Europe. It has the names of countries and towns in Finnish on it, so it was excellent for my immigrant students in our language club today. Three of them come from Africa and one from Iraq. It would be nice to find jigsaw puzzles that cover other continents besides ours.

Valmistavan luokan ikkuna oli rikottu viikonloppuna, ilmeisesti heittämällä kivi. Mälsää. Miehet olivat juuri asentamassa uutta ikkunaa kun menimme luokkaan kielikerhoa pitämään. Hiukan oli levotonta kun aloitin tunnin mutta tunnelma rauhoittui aika pian.

Kävin oppilaiden kanssa englannin kirjaa läpi. Selostin suomen kielellä mitä kaikkea olemme opiskelleet tähänastisissa 8 kappaleessa. Tervehdyksiä, Euroopan maita ja lippuja, värejä, ruokia ja juomia, tavaroita... mitä meillä on taskuissa ja repuissa, mitä ostetaan kirpparilta, paljonko tavarat maksavat. Parissa kappaleessa on puhuttu ihmisistä. Perheestä, suvusta, ystävistä, siitä mitä teemme päivän mittaan ja mitä ihmiset tekevät työkseen. Meneillään olevassa kappaleessa puhutaan kaupungista, liikkeiden aukioloajoista, miten kysytään ja neuvotaan tietä. Kaikki hyödyllistä asiaa.

Kaikki 10 oppilasta olivat paikalla. Otimme valokuvia. Vahinko että en voi julkaista. Alaikäisten kuvien julkaisuun pitäisi hankkia kirjallinen lupa vanhemmilta enkä jaksa ryhtyä siihen. Jengi unohtaa lupalaput kuitenkin reppuihinsa, hehe. Nimimerkillä "Kokemusta on".

Jakauduimme kolmeen pienryhmään. Heidän vakituinen opettajansa Elina vei yhden ryhmän toiseen huoneeseen ja koulunkäyntiavustaja Irina teki englannin kirjan tehtäviä osan kanssa. Minulla oli neljä oppilasta. Ensin tehtäviä, sitten tehtiin Eurooppa-palapeliä jonka ostin Kirjatorilta Punaisen ristin piikkiin (6 euroa). Mainio, koska siinä on runsaasti suomenkielisiä paikkojen nimiä joita porukka luki ääneen. Kohta he älysivät katsella luokan seinällä olevaa Euroopan karttaa avukseen. Kello tuli puoli, tunnin piti loppua mutta he vaan kokosivat peliä. Kysyin huvittuneena eivätkö he aikoneet lähteä kotiin. Itse asiassa minäkin olisin vielä halunnut jäädä sinne hengailemaan, oli niin mukavaa.

Ensi viikolla toinen ryhmä saa koota palapeliä.

3 comments:

 1. Tosi hauskaa kun sait heidät innostumaan Euroopasta palapelin kautta :)

  Mukavaa keskiviikkoiltaa!

  ReplyDelete
 2. Rita

  Tässä sitä ollaan. Kiitos viestistäsi, josta on jo "kauan". Olen pahoillani, että vasta nyt ehdin siitä kiittämään. Pidän asian mielessä, ja viestittelen eteenpäin oppia ja hyvää opettajaa kaipaaville.

  Tuo lasten parissakin tekemäsi opetustyö on haasteellista ja kunnioitettavaa.
  Nyt ehdin taas paremmin seurta mitä täällä blogeissa tapahtuu, mikä on mukavaa. Ihan kun olisi palannut taas kotiin pitkältä matkalta.

  ReplyDelete
 3. Tuure: Kiitti :) Euroopasta huomasin samalla itsekin innostuvani. Kartat ovat kivoja.

  Leonoora: On siitä kauan ja kyseiset kurssit ovat puolessa välissä. Uusia järjestetään kun innostus iskee. Kiva jos mainostat minua.

  Minullakin bloggaamisessa aina välillä taukoa. On niin paljon kaikenlaista joka viikko... Hauskaa että tupsahdit kyläilemään !

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.