Friday, December 30, 2011

13 People and Plenty of Food


A get together at our place. 13 people, baker's dozen, a good number. Homemade food, some of it made by my husband and me, some brought by our guests. The first picture: Persian rice, prepared in a special pressure cooker, sent to Iffet from her eldest daughter who lives in Iran. The second picture: An apple pie I had made and a Swiss roll that Pirjo had prepared.


Everything was enjoyable. Well, except the fact that I had to spend so much time in the kitchen that there was not enough time to socialize and not enough time to take photos.


Meitä oli koolla 6 persialaista, kolme intialaista ja neljä suomalaista. Harmi että aikani kului niin tarkkaan keittiössä että osa vieraista lähti siinä vaiheessa kun ehdin seurusteluvaiheeseen. Pitäisi kai opetella parempi rutiini tai käyttää pahviastioita, mutta ainakin tykkään joulunaikaan aina ottaa punaiset astiamme esiin. Kaikki ihastelevat niitä, ja tuleehan niistä pestyä kesän aikana kertynyt pöly.


Mitra oli koristellut pipareita Mein ja Nian kanssa. Lapset olivat niistä innoissaan, ja kaikesta muustakin. Pienempi tuli kysymään onko "rääkiruokaa". Sanoin että on ja mitä jos annamme lapsille ensin ja sitten vasta aikuisille. "Joo!" he huudahtivat tyytyväisinä.


Mei ei ehtinyt riisua kaikkea kun oli niin kiire päästä sisään. Isänsä pani merkille että lapset tulivat meille kuin kotiinsa ja tunsivat kaikki systeemit hyvin ja löysivät lelut "päiväkotihuoneesta" eli työhuoneestani.


Noushin opiskelee nykyään Armeniassa mutta tuli koti-Suomeen joululomaksi. Aiomme tapailla muutamaan kertaan, alkaen ensi viikolla. Kyselin millaista armenian kieli on. Hän sanoi että heidän alfabeettinsä on kuin äiti olisi keittänyt spaghettia ja heittänyt sen seinään. Lue siitä. Hahaa.


Pieni intialainen kaverimme Noor tykkäsi uudelleenorganisoida kirjahyllyjämme. Hän ylettyi työntelemään kirjoja kahdelta alimmalta hyllyltä.


17 comments:

 1. Rita,

  Enjoyed your foods and your beautiful pictures here!

  Wish You & Family A Happy New Year!

  Jenny ;~D

  ReplyDelete
 2. Jenny, Happy New Year to you, too - but do you celebrate now, or a bit later with the Chinese?

  ReplyDelete
 3. Wow! Sembra tutto davvero invitante, specie la torta di mele! Noi le adoriamo in tutte le loro profumate varianti. Il riso sembra particolare, com'era?
  ^^ Bel ritrovo, davvero!
  Un abbraccione

  ReplyDelete
 4. a beautiful day you had!
  happy 2012!

  ReplyDelete
 5. Hola Rita que pases unas felices fiestas y para el nuevo año que llega se cumplan tus ilusiones.
  ¡feliz año 2012!.
  un abrazo.

  ReplyDelete
 6. Ihana happening on taas ollut luonasi:) HYvää Uutta Vuotta Rita!

  ReplyDelete
 7. Jul & Mo: Grazie ragazzi, la torta di mele l'ho fatta io :) Ne ho fatto molte quest'autunno. Il riso era squisito, spero di ottenere la ricetta dalla nonna persiana che l'ha preparato. Vi abraccio, mi fa piacere leggere il vostro commento!

  ReplyDelete
 8. Antonietta: Altrettanto, buon anno 2012 !

  ReplyDelete
 9. Ricardo: Mucho gusto! Pròspero Año Nuevo...

  ReplyDelete
 10. Yaelian: Samoin, ja kiitos IHANASTA joulukortista :)

  ReplyDelete
 11. Happy New Year 2012!

  ReplyDelete
 12. Sinuakin näkee, miten hauskaa ! Tulen käymään....

  ReplyDelete
 13. Peikolta ja terveinen. Peikonkin luona saa tulla käymään, metsään on helppo tullakin...

  ReplyDelete
 14. May you and yours have a wonderful New Year ! ! ! :)
  Brad

  ReplyDelete
 15. Kiitos kutsusta, Peikko, Tulen pistäytymään :)

  ReplyDelete
 16. Brad: Thank you, the same to you :)

  ReplyDelete
 17. Ötöpesän jengin mielestä siellä Kopsilassa on varmasti mukavaa, kun on aina tupa täynnä ystäviä ja hyvää syötävää tarjolla!

  Näin sen pitää olla!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.