Friday, October 25, 2013

Sinikka ja Tiina Nopolan uutuuskirjatLukeminen ja kirjoittaminen ja kaikki siihen liittyvä on kiehtonut minua lapsesta asti. Bloggaamisen myötä pääsin muutama vuosi sitten esittelemään ja mainostamaan kustantamoiden julkaisemia kirjoja, ensin Avain Kustannuksen, sitten PS-kustannuksen ja myöhemmin WSOY:n ja Tammen, satunnaisesti muidenkin kustantamoiden. 

Intohimoiset lukijat, rouskuttavat lukutoukat ja kirjoittajat ymmärtänevät innostukseni ilman isompia adjektiiveja. Riittäviä laatusanoja ei hetikohta irtoa jos yritän kuvata sitä tunnetta jonka vallassa eilen riensin Bonnier Books'in aamiaiselle juhlimaan Nopolan siskosten viittä tänä vuonna julkaistua teosta. Syy omaan hurmiooni oli se että vihdoinkin pääsin mukaan lastenkirjoja arvostelemaan. Sitä olen toivonut jo pitkään. Kaikki muutkin genret kelpaavat, mutta tämä on nyt sitä itteensä ja halutuinta herkkua omalla listallani.

Kirjavinkeistä pääsette lukemaan tuotteliaiden monilahjakkaiden Nopoloiden lastenkirjojen esittelyjä. Sinikka Nopolan Likka, äite ja rouva Obama - romaanin voitte googlata itse.  (WSOY 2013)Sinikkaa ja Tiinaa haastateltiin ennen kuin kirjallinen aamiaisemme alkoi. Kohtaamispaikaksi oli valittu Steam Coffee, Kaisaniemenkatu 3. Hauska kabinetti, junaosaston tuntua kalustuksessa.


Paikalla oli kustannustoimittajia, kuvittajia, kääntäjiä, toimittajia, ainakin yksi graafikko. Luulen että monet tunsivat toisensa entuudestaan. Aplodit raikuivat tuon tuostakin kun eri henkilöt vuorollaan kertoivat kirjojen syntyvaiheista. Lämmin ja läheinen tunnelma.


Kuvassa vasemmalta oikealle WSOY:n erittäin pidetty kustannuspäällikkö Anna-Riikka Carlson, hänen vieressään kaunis aurinkoinen nainen jonka henkilöllisyys meni ohi tajuntani kaikessa ihanassa kohinassa mutta selvinnee ennen pitkää, sitten Tiina Nopola ja  oikealla Sinikka Nopola. 


Meille tarjottiin kahvia, teetä, hedelmiä, voisarvia, muhkeita muffinseja...


... raikasta mansikkakakkua ja juustokakkua. Huomatkaas miten sopivasti tuo lautasliinapino muistuttaa kirjaa ! Selvästi jokin kirjoittamaton arabian- tai persiankielinen teos. Eri päästä aukeava kuin meikäläiset kirjat. Jospa se kuvastaa kustantamomme universaalia tulevaisuutta joka laajenee Nopoloiden kirjojen käännöksinä kaikkialle maailmaan. Huomatkaa (alitajuisesti) käyttämäni possessiivisuffiksi, siis meidän kustantamomme vaikka en ole palkkalistoilla. Saahan siitä haaveilla.

  
Tilaisuuksien kunniaksi haluan miettiä sopivaa vaatetusta ja asusteita. W - riipukseni sopii tuomaan mielikuvan WSOY:sta ja ystäväni Elsan valmistamat vaahteranlehden muotoiset hopeasavikorvakorut toimivat  melkein mutta eivät ihan Tammen mainoksena. Osaisikohan Elsa tehdä minulle tammenlehdet? 
   

Lisää raporttia myöhemmin. Tästä aamiaisesta riittää uskomattomasti kerrottavaa. Mahdoinko olla enemmän innoissani kuin kirjailijat itse? Tuolta tankkaamallani energialla puksutan monta päivää. Kiitos kutsusta ja kiitos seurasta, kaikki fantastiset luovat lahjakkaat onnelliset ihmiset joita sain tavata. 

4 comments:

 1. Hauska kirjoitus!

  Kun palasin Kanadasta Suomeen 20 vuotta sitten, halusin tutustua suomalaisiin lasten- ja nuortenkirjoihin. Löysin silloin Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat ja ajattelin, että ne voisivat valloittaa maailmaa elämänilollaan ja valloittavalla kerronnallaan. Olen seurannut koko ajan ilolla Nopolan tyttöjen menestystä.

  ReplyDelete
 2. Anna: No olit totisesti oikeassa koska kirjat ovat nyt leviämässä maailmalle käännöksinä. Ja miksi et olisi ollut, sinullahan on lastenkirjailijana tähän asiantuntijavinkkeli :)

  ReplyDelete
 3. Kiva kirjallinen tilaisuus taas.) Sain itsekin kutsun yhteen mielenkiintoiseen kirjalliseen tilaisuuten joku aika sitten ja kyllä harmitt että olen näin kaukana! Kauniit korvikset!

  ReplyDelete
 4. Jael: Terkut Kirjamessuilta. Tapasin monta kirjabloggaria kirjallisella aamiaisella, ja mainitsin sinutkin jutellessamme siitä että blogilaisia voi tavata elävässä elämässä ja tutustua heihin.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.