Saturday, October 26, 2013

Nopolan siskosten kirjojen juhlintaa
Bonnier Books'in järjestämä kirjallinen aamiainen juhlisti tuotteliaiden Sinikka ja Tiina Nopolan tämän vuoden satoa. Erilaisia ammatti-ihmisiä parveili paikalla. Olisi ollut kihelmöivän jännittävää tutustua heistä jokaiseen mutta sehän ei kahdessa tunnissa onnistu. Jututin muutamia innostavan kiinnostavia ihmisiä siinä pöydässä johon yhdessä osuimme. Yläkuvassa näette saksalaisen Melanie Schmittin Elina Ahlback Literary Agencysta, joka edustaa suomalaista kirjallisuutta ulkomailla. Upea asia. 


Tämä ihana ystävällinen herrasmies on Heino Ylisipola, median edustaja, Turun sanomien, Kalevan ja muidenkin sanomalehtien taloustoimittaja. Jutun juurta olisi riittänyt toimittajan työstä, kirjoituspalkkioista ja kirjoittamisesta vaikka miten paljon, vaan aika hurahti liian nopeasti. Peilissä näkyy naishahmo, jonka kanssa niinikään virittelin innostavat keskustelut. Hän on Anu Jaantila Yleisradiosta, koulutukseltaan opettaja. Päästiin hyvään alkuun suomalaisten kasvatuksesta ja käytöstavoista. Ollaan molemmat niitä jotka tarkkailemme kanssaihmisten käytöstä kauppojen kassoilla ja julkisilla paikoilla, ja omasta mielestämme osaamme tottakai käyttäytyä paremmin.  


Kustantamon ammattilaiset osasivat esitellä ja haastatella Tiinaa ja Sinikkaa, ja he ovat ilmeisen tottuneita kertomaan työstään, oikein hauskoja ja sujuvia esiintyjiä. Mukava kuunnella heitä. Yleisö arvosti naurunpurskahduksin ja ablodein.  


Ja sitten... oi mikä suurenmoinen elämys kun Heidi Herala otti ja lukaisi pari pätkää Sinikka Nopolan hersyvän hauskasta romaanista Likka, äite ja rouva Obama. Tampereen murteella


Tiedättehän mikä ero on kuulla lukunäyte tai soittoesitys tai muu sellainen livenä eikä esimerkiksi radiosta? Tässä tuli juuri esiin se ero mikä elävässä esityksessä on äänitoistettuun. Kuunnelkaapa kuitenkin näyte. Se on hauska.

2013 julkaistut lastenkirjat ovat "Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen","Risto Räppääjä ja kaksoisolento", "Rauhallinen Erkki ja Hiutalepoika" sekä "Siiri ja villi taapero". Viimeksi mainittu on pelkästään Tiina Nopolan kirjoittama. Muut ovat Tiina Nopolan ja Sinikka Nopolan käsikirjoittamia. Kirjoilla on eri kuvittajia, oikein taitavia.


Kuvassa seisova nainen on unkarintaja ja alemmassa kuvassa näette espanjaksi ja ruotsiksi käännetttyä Nopolaa. Näin nämä ihastuttavat tarinat lähtevät leviämään ympäri maailmaa. Voimme jo kuvitella Nopolaa äännettynä eri tavoin; NOO pola, No POO la, No po LAA... 

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.