Friday, November 15, 2013

Balettiaarre, Susanna Davidson, Katie DaynesPinkkiä ja balettia pienille tytöille. Prinssejä ja prinsessoja. Teatterin taikaa. Täydellinen joululahja sille lapselle jota baletti ja kaikki siihen liittyvä kiehtoo. Tietoa esityksistä, lämmittelystä, harjoituksista, balettikoulusta, puvuista, kuuluisista balettitanssijoista, miehistä ja naisista. Kuuluisia baletteja satuina. Olisinpa saanut tuon joululahjaksi pikkutyttönä. Olisin pökertynyt onnesta joulukuusen alle. 

LInkki Aurinko Kustannuksen esittelytekstiin tässä.

Minulla on kaksi pientä tyttökaveria jotka ovat tulossa meille sunnuntaina päiväksi. Heistä vanhempi, 7-vuotias, on jo ohittanut prinsessavaiheen mutta 5-vuotias siskonsa on vielä prinsessojen lumoissa. Kuvittelen että hän ainakin ihastuu. Itse olen ihastuksissani. 

Ostin tuon balettipossun kerran lahjaksi ystävälle mutta en raaskinutkaan luopua siitä. 

Pojat ovat balettikouluissa vähemmistönä. Lukioaikana tunsin vain yhden balettia tanssivan pojan. Jazzbalettitunneilla joissa kävin noihin aikoihin ei ollut   yhtään urosta. Aika vähän miehiä näkyi salsatanssissa, jota harrastin noin 10 vuotta sitten, kunnes venäytin sakroilikaniveleni. Parisalsaa ja soolosalsaa.

Latinalaisessa Amerikassa tanssia harrastavia miehiä lienee runsain määrin. On muuten harhaluulo että baletti olisi kevyttä sipsuttelua. Se vaatii kuntoa, kurinalaisuutta ja voimaa. Suosikkijaksoni TV-sarjasta Fame on sellainen missä joku urheilujoukkue haastoi tanssikoulun luokan kisaan (tai päinvastoin). Urheilijat tipahtivat lattiaan yksi toisensa jälkeen mutta tanssijat jatkoivat treeniä kasvavalla energialla. "This is where you start paying - in sweat." Meillä on Fame-DVD:t. Josko katsottaisiin joululomalla. Jee !

Zumbaa suosittelen jos ei ole aikaa lähteä tanssikursseille. Zumba kuntotanssi-DVD:t ovat tilattavissa kotiin. Minulla on sekä eka että toka satsi Zumba-DVD:itä. Nautin siitäkin että ohjeet saa kuulumaan espanjaksi. Muita vaihtoehtoja on englanti ja saksa.


Kirja sisältää kertomuksina Prinsessa Ruususen, Pähkinänsärkijän, Tuhkimon ynnä muita. Kuvitukset ovat herkän kauniita kuten nuo kansikuvan tyttöset. Teos on pieneen käteen sopiva, vajaat 18 cm korkea. Pienille silmille sopiva, itse kaipaan melkein suurennuslasia. Kevyesti kulkee mukana jos haluan bussilukemista.Salsaan ja zumbaan yhdistän rakkauteni espanjan kieleen, balettiin mieltymykseni ranskaan. Plié, pirouette, tutu, pas de siceaux (Taivutus, piruetti, tyllihame, saksihyppy).


Jotain baletinomaista on näissä kengissäni, eikö vaan? Ja tyttömäinen väri. Voin kuvitella äitejä tyttärineen selaamassa tätä kirjaa aattoiltana kun isät kokoavat pojilleen junarataa, mutta jossain lienee isä ja poika nauttimassa yhteisestä tanssi-innostuksesta. 

Tanssi ja rytmit ovat aina olleet minulle iso ilon lähde ja intohimo. 


2 comments:

  1. Minä tanssin pienenä balettia mutta aina oli ongelma kun sanottiin vaikka oikealle tai vasemmalle ja mietin kummalle puolelle kääntyä...Minäkin olen aina pitänyt tanssista:)

    ReplyDelete
  2. Jael: Tuota en tiennytkään. Seuraavalla kerralla kun tavataan niin tanssitaan :D

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.