Monday, November 18, 2013

Lucia ja Luka / Omakustanne
Monesta syystä kiinnostuin Blogisiskon, oikealta nimeltään Anna Amnellin, historiallisesta nuortenromaanista, jo siitäkin syystä että hän on monivuotinen blogikaverini ja Facebookfrendini. Hyvänen aika, olenko jo blogannut 8 vuotta.  K y l l ä .

Lucia ja Lucan tapahtumat sijoittuvat renessanssiaikaan, 1500-luvun Turkuun. Matti Amnellin mustavalkoinen kuvitus siivittää mielikuvitustamme. Sivuja selatessani muistelen lapsuuteni ja nuoruuteni lukukokemuksia joita hyvä kuvitus aina sävytti. Saatoin tuijottaa joitakin kuvia kauan ja palata niihin aina uudelleen. Olen niitä lukijoita jotka haluavat lukea suosikkejaan useita kertoja.

Kirjailija osaa itse parhaiten kertoa teoksestaan. Lukekaapa täältä. Lukuisten tietojen ja yksityiskohtien joukosta selviää muun muassa miksi ja miten nimi Luka valittiin kertomukseen. Nimet ja sanat saavat poikkeuksetta minun huomioni, olenhan kieltenopettaja. 

Annan Amnellin kotisivublogissa voimme tutustua tämän taitavan lasten- ja nuortenkirjailijan muuhun tuotantoon. Sain häneltä idean tehdä itsellenikin kielifirmani kotisivut Bloggeriin, tavallisten maksullisten kotisivujen oheen. Kielikoulu Papukaija - nimellä. Virallisesti yritykseni on edelleen Pretty Polly Kielikoulutus Oy.

Todella kiinnostava piirre Luciassa ja Lukassa on se että tämä teos on omakustanne. Annan kertoo siitä yhdessä blogientryssään; tässä

Kirja aukesi sivulle 49 missä luvun nimi on Elämää pannukakun laidalla. Onpa hauska otsikko. Eipä muuta kun tutustumaan luutunsoittajien, renkien, linnojen, hirsimökkien, hovipoikien ja rekien maailmaan. 

Kirjapaino oli jo keksitty. Kiitos ja kumarrus kaikkien himolukijoiden puolesta. 

Hieno keksintö on myös omakustannesysteemi. Blogikavereistani ainakin Heidi ja Una ovat julkaisseet sitä kautta runojaan. 

7 comments:

 1. Kiitos, Rita. Olitpa nopea! Hauskaa nähdä Lucia ja Luka tyylikkäässä kirjahyllyssäsi. Siellä Luka saa varmaan keskustella italiaksikin.

  En jäänyt todellakaan itkemään, kun seitsemännelle nuortenkirjalleni ei löytynyt kustantajaa. Historiallinen nuortenromaani on tällä hetkellä epäsuosiossa kustannusohjelmissa, mutta toivon, että se pääsee aikuisten historiallisen romaanin mukana taas salonkikelpoiseksi. Lukijat eivät onneksi välitä muoti-ilmiöistä. Kiitos lukijoilleni. Kiitos. Rita, vielä uudestaan.

  ReplyDelete
 2. Anna: Nostan hattua oma-aloitteellisuudellesi. Kirja vaikuttaa sympaattiselta, kiehtovalta ja opettavaiselta.

  Koin hauskoja hetkiä kun sommittelin kirjaa kuvausta varten mielestäni sille sopivalle paikalle. Sain samalla pyyhityksi hyllystä pölyjä. Meillä bloggareilla on vaatimattoman tuntuiset ilot. Kunpa kaikki saisivat kiksejä näin pienistä juttuista :)


  ReplyDelete
 3. Kuinka nopeasti Sinä sait arvostelijankappaleen BoD:ltä?

  ReplyDelete
 4. Ihmeen nopeasti. 12.11. pyysin sitä meilitse. Kuriiri toi sen 14. tai 15. päivä, en muista kumpana.

  ReplyDelete
 5. Kirja vaikuttaa sopivalta joululahjalta 10- ja 12-vuotialille.
  Päätin hankkia sen.

  ReplyDelete
 6. Arleena: Kirjat ovat niitä parhaita joululahjoja ja minulla on tunne että tämä kirja sopii erityisen hyvin joulun tienoolla luettavaksi :) Siinä on tunnelmaa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.