Thursday, November 21, 2013

Risto Räppääjä, Sinikka ja Tiina NopolaHejssan! Du har rött hår och jag har rött hår. Sinullakin on punainen tukka! saattaisi Peppi Pitkätossu huudahtaa tavatessaan Risto Räppääjän. "Minullakin on hassu tukka", lisäisin siihen, ja "minäkin pidän rummuista". 

Kuvassa on Netcyclerin vaihtotavarakirpparilta hankkimani harjoituspädi. Rumpupalikat ja kirja minulla jo olikin.


Olin päässyt hyvään alkuun kirjassa Risto Räppääjä ja kaksoisolento mutta joutunut muiden puuhien vuoksi joksikin aikaa hyllyttämään sen. Tänään tarvitsin bussilukemista mihin se sopi oivallisesti. Hesassa on sellainen melske ja meteli että musiikin kuuntelu ei onnistu. Kirja viihdytti minua koko pitkän matkan Kampista Tapaninvainioon. Pistin sen reppuun reilusti ennen pysäkkiäni jotta en ajanut ohi juoneen uppoutuessani ja luin loppuun vasta kotona. 

Voi miten kutkuttavia käänteitä, henkilöitä ja nimiä. Hjördis, Aku-Petteri, Pyry-Petteri, Jiri-Petteri, Poposki - hah hah haa ! Lettuja, nuudeleita, kesäkeittoa, rubiinisormus ja muovihämähäkkejä, beatboxausta ja rummutusta. 

Kustantajan (Tammi) esittelytekstin voi lukea täältä

Riemukkaan käsikirjoituksen lisäksi erityiset kiitokset tai sanoisinko ylistykset ansaitsee kuvitus. Tässä nyt pelkästään nähtäväksi kannen jälkeinen aukeama.   Kuvittajan taitavuus ja veijarimaisuus paljastuvat vasta kun lukija lähtee seikkailuun mukaan ja etenee kertomuksessa sivu sivulta. En tahdo paljastaa liikaa koska kuvittajan yllätykset tuottivat itselleni niin hauskoja hetkiä että toivon niitä muillekin. 

Pakko sen verran kommentoida että pari kertaa ihastuin oikeassa kulmassa olevaan kuvaan joka jatkui ja täydentyi sen jälkeen kun käänsin sivua. Tarina imaisi minut siinä määrin mukaansa että en ole varma oliko sitä lajia enempää kuin nyt muistamani kaksi tapausta. Aion seuraavaksi käydä koko kirjan läpi kuvituksesta nauttien. Lämmin kiitos, kuvittaja Christel Rönns. Olet aika vekkuli ja sovit hyvin Nopolan siskosten kanssa samaan porukkaan. Olette mainioita !


Nopoloitten lasten- ja nuortenkirjat lienevät takuuvarman  tervetulleita lahjoja. Jouluvinkkinä mainittakoon. 

2 comments:

  1. Kiva kuvitus näkyy olevan tuossa kirjassa:) ja sulla on oikea pikku Peppikin:)

    ReplyDelete
  2. Jael: Peppi on hyvää rekvisiittaa kun lapsikavereitten kanssa luetaan tai katsotaan Peppivideo ;)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.