Tuesday, November 26, 2013

Likka, äite ja rouva ObamaLuitteko tämän päivän Hesarista jutun Sinikka Nopolasta? "Viisto tarkkailija hymyilee arjelle" on artikkelin otsikko. Osio B 8. Ellette ole vielä tutustuneet "likkaan" ja olette arkihuumorin ystäviä, tuossapa teille tampereen murteella kirjoitettu teos. Likka tavoittelee taivaita ja äite tempaisee hänet aina muutamalla valitulla sanalla alas. 

Kirjan esittely täällä.

Henkilöhahmot nousevat repliikkien väleistä. Eloisat vuorosanat ovat kirjoittajan vahvuus. Ihmiset voi melkein nähdä ja kuulla. 

Teos on saatavana myös äänikirjana. Olen alunperin Tampereelta kotoisin, ja murre ja äiti tyyppinä on niin aitoa tavaraa että melkein karmaisee. 

"- Tulisikko sää syömään karjalanpaistia, mää pistän sen just uuniin.

- Voin mää tulla.

- Sää oot sitten jonkin verran kehittyny. Sää olit ennen semmosten epämäärästen ruokien niinkuin itujen ystävä."

Lukunäytteen voi kuunnella täältä.


Minulla oli alkusyksystä ilo päästä kutsuvieraaksi WSOY:n aamiaistilaisuuteen missä Heidi Herala lukaisi pätkän kirjasta autenttisen kuuloisella Tampereen murteella, nääs. Sommoro, sano porukat. Lahjojakin sieltä saimme. Postaus löytyy täältä

Kannattaa mennä katsomaan Eila, Rampe ja suolaparta jos olette teatterissa kävijöitä ja Sinikka Nopolan reipas tyyli viehättää. Hauskaa ja elävää inhimillistä juttua. Luontevaa. 


No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.