Tuesday, June 17, 2014

Pink, pink, pink


 Our rhododendron.


Alppiruusumme on kestänyt talvien koettelemukset ja kasvanut mukaviin mittoihin sen jälkeen kun jokunen oksa katkesi katolta putoavan lumen mukana toissavuonna. En muista miten kauan sitten ostimme sen astiataimena. Ehkä jo ennen vuotta 2000.


Ostimme omakotitalon vuonna 1995. Pionit olivat täällä jo silloin, mutta paljon pienempinä. Niitä oli neljä, pareittain istutettuina yhden kukkapenkin kumpaankin päähän. Yksi pioni hävisi jossain vaiheessa. Sen jälkeen uskaltauduin siirtämään yhden jotta saimme aikaan kolmen ryhmän. Parittomat luvut sopivat mielestäni kukkien asetteluun paremmin kuin parilliset. Pioneista ei aina tiedä miten reagoivat sorkkimiseen, mutta tämä siirto onnistui ja nyt on muhkea ryhmä hehkeää kukintaa joka kesäkuu.

9 comments:

 1. Hurmaava rodo!

  Me ostimme tämän kotimme 1985 ja täällä oli monta pionia, mutta kun innostuin niitä siirtelemään, ne irtisanoutuivat;)

  ReplyDelete
 2. Leena: "Irtisanoutuivat" :D Se on kuulemma aina riski mennä kuopsuttelemaan pionien juuria. Väittävät että mullan korkeuskaan ei saisi paljon vaihdella pionipenkissä. Sitä en käsitä minne meidän yksi pioni haihtui.

  ReplyDelete
 3. Ihastuttavan pinkki!

  ReplyDelete
 4. Upeat ja muhkeat kukat.

  ReplyDelete
 5. Kiitos Jael ja Arleena :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:44 pm

  Hurmaavia ilontuojia sinulla puutarhassasi Rita!
  Samanlainen pioni on minullakin, tai oikeastaan kaksi, istutettu vain liian lähekkäin monia vuosia sitten. Ovat tällä leveysasteella vasta nupussa.
  Rodon hankin tänä keväänä. Siinä on hieman tummemat kukinnot kuin nuo sinun, mutta hyvin lähti juurtumaan, koskapa kukki jo, vaikka onkin vasta polvenkorkuinen. :)

  ReplyDelete
 7. Leonoora: Kukista on paljon iloa. Hauska mitta tuo "polvenkorkuinen". Täytyypä muistaa :)

  ReplyDelete
 8. Peikolta juhannuspöö :)

  ReplyDelete
 9. Olipa kiva saada juhannuspöö :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.