Wednesday, June 25, 2014

Shopping with Aila


Ystäväni Ailan askelmittarin mukaan kävelimme noin 4 kilometriä ostoksilla kierrellessämme Malmilla. Ei hassumpi juttu kaikkien toukokuussa ja kesäkuussa pidettyjen kakkukestien ja grillijuhlien päälle. Minulle karttui enemmänkin kilometrejä, koskapa kävelin myös kohtauspaikallemme Malmille ja myöhemmin sieltä kotiin. Kaksi limetinvihreää ostosta; termoskannu ja kastelukannu.


Kaksi pientä kaveriani kastelee innokkaasti meidän istutuksia. Yhtä lukuunottamatta kaikki kastelukannumme ovat isoja. Nyt hommasin toisenkin lapsille sopivan kokoisen kannun. Tuommoinen savinen kastelukääpiö pääsee kukkapenkkiin sen seuraksi joka meillä on entuudestaan. Se pitelee käsissään kärpässientä.


Vihreä ostoskassi on Pariisintuliainen Ailalta. Hän käväisi taas entisessä kotikaupungissaan ja toi kassin. Samassa kuvassa ale-sukkahousuja, yhdet oranssit ja two-packissä mustat ja aniliinit. Pirteän värisiä vaatepuita.


Iltalaukku. Näyttää ihmeen hyvältä vaikka on muovinen ja maksoi 3 euroa. Violetista lompakosta maksoin 8 euroa kirpparilla. Se on nahkaa. 

Malmin Pöytäparkin guatemalalainen myyjä puhui kanssamme espanjaa ja kysyi tiesimmekö mitä smurffit ovat hänen kielellään. Emme tienneet. Ne ovat Los Pitufos. Ahora lo sabemos. Cinco Pitufos, cuatro euros. Viisi smurffia neljällä eurolla. 


Muutaman vuoden ikäisenä persialainen pikkuystäväni sanoi Smurffeista "Esmurfi" ulkomaalaisesti. Hänen käytyään jonkun aikaa suomalaisessa päiväkodissa nimi muuttuikin "Murffiksi". Riemastuttavaa. Viimeisin hauska ääntäminen on "klakritsa". Kai se on hänestä helpompi kuin lakritsa. 

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.