Saturday, July 05, 2014

Pionit sateelta suojaan


Blogikaveri Unalta sain Facebookissa vinkin; pionit kannatti pelastaa sisään maljakkoon ennen kuin sade pieksi ne pilalle. Otin hehkeitä kukkia kuistin ikkunalle. Seuraavana päivänä ne jo alkoivat pörhistyä kuin pöyhkeilevät kukot. Yritänpä muistaa ensi vuonna toimia nopeammin jos on sateista pionien kukkiessa.

Pienet tyttökaverini viettivät päivän kanssani, 8 v. ja 6 v. Meillä on älytön perinne juoda aina glögiä kun he tulevat. Kumpikin olisi tahtonut juoda jalkapallokupista. Sitä on vain yksi joten merkkasimme muistiin kumman vuoro oli nyt ja seuraavalla kerralla sitten tiedämme. Pitkulaisessa Fida kirpparilta ostamassani kupissa on Ässä Mix - karkkeja. Netcycler tavaranvaihtokirppari lopetettiin huonosti toimivana kesäkuussa. En ollut enää juurikaan käyttänyt sitä pariin vuoteen, mutta yhteen aikaan hyvinkin innostuneesti ja ahkerasti. Yhdeltä vakiovaihtokumppaniltani Päiviltä sain ison laatikollisen katuliituja, joilla lapsikaverini ovat tehneet meidän pihaan erilaisia luomuksia usean kerran. Tämänkertainen tuotos oli sateenkaari.

8 comments:

 1. Oh la laa! Siulla onkin suloisen värisiä pioneja! Hurmaavia!


  Sinun kotonasi on muutenkin kotoisen kaunista. <3

  ReplyDelete
 2. Kiitos Una ! Minulle mieluisin lausunto on että meillä on kotoisaa :) Kiva että meillä on yhteinen pioniharrastus.

  ReplyDelete
 3. Pionit ovat kauniita. Pitääpä ostaa niitä maljakkoon.
  Lasten kanssa aika kuluu kuin siivillä.

  ReplyDelete
 4. Arleena: Sinulla onkin usein kauniita kukkia maljakossa ja saamme nauttia niistä valokuvina :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:35 pm

  Pionien aikaan...
  Kas kummaa, tänään minäkin leikkasin
  pionipensaasta kukkia ja vein ne sisareni mökin pöydälle. Muutamia laitoin narulla nippuun ja asetin ne
  eteisen seinälle siellä roikkumaan.
  Olen joskus aiemmin kuivannut pionin kukkia ihan vain tuoksun vuoksi. Terälehdet kyllä pysyvät kuivuessa melko hyvin varressa, mutta väri tietysti muuttuu, ja tuoksukin on kuivatussamelko tunkkaista. No, yritän taas kerran kuitenkin.
  Omaan torppaan en ole niitä maljakoihin vielä raaskinut leikata. Toisaalta on joskus läsnä ihmisiä jotka eivät siedä vahvoja tuoksuja. Ulkopöydälle laitan niitä piakkoin. Isoon vaasiin, ja paljon kukkia!
  Kohta tuo suloinen kauneus alkaa varista, mutta nauttikaamme niin kauan kuin mahdollista! :)

  ReplyDelete
 6. Leonoora: On noissa kimppujen tekemisissä ja kukkien kuivattamisessa oma viehätyksensä. Minua voimakkaat tuoksut vaivaavat, missä on oma rajoituksensa. Hyvin harvoin tuon kukkia sisälle, mutta ulkorappusille kerään joskus kimpun. Siinä saavat kimalaisetkin jatkaa pitkää duunipäiväänsä.

  ReplyDelete
 7. Peikko tykkää apilankukkasista. Ne ovat mukavia ja sopivat hyvin korviin :)

  ReplyDelete
 8. Peikko: Meidän pihanurmikossa kukkii juuri valkoapila ja syreenien katveessa myös puna-apila. Muistetaan tuo korvavinkki ;)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.