Tuesday, January 27, 2015

Olemassaolon tarkoitus


Kirjan tekijä: Bo Yin Ra
Kirjan nimi: Olemassaolon tarkoitus
Kustantaja: Unio Mystica (1996)
Saksankielinen alkuperäisteos: Der Sinn des Daseins
Mistä sain: Kirjahyllystäni; ostin kauan sitten Kirjatorilta
Antikvariaateista saattaa vielä löytää.


Nyt vasta luin ekaa kertaa, vaikka ostin tämän kymmenisen vuotta sitten. Kirjahyllyissämme on lukemattomia teoksia, ei vitsinä ja sanaleikkinä, vaan oikeasti. Hyvä niin. Takakannessa on kuva kaljupäisestä parrakkaasta miehestä. Näyttää idän mystikolta, mutta googlaaminen paljastaa että hän oli 1943 kuollut saksalainen runoilija, maalari ja teosofi. 

Luin 90-sivuisen kirjan nopeasti. Se sisältää suuria mutta yksinkertaisia ajatuksia totuuksista ja olemassaolosta. Takakannessa todetaan että sanoma on aina yhtä ajankohtainen. Totta. Elimmepä sitten vain yhden elämän tai useampia, kannattaa miettiä elämän tarkoitusta. Onko se ulkopuolellamme vai sisällämme? Antaako joku muu tarkoituksen elämällemme vai me itse? 

Kun olin laskenut Bo Yin Râ'n teoksen käsistäni, katsoin mitä muuta Ison Wiisauden tekstiä kirjahyllyissämme odotteli lukijaansa. Silmiin osuivat sanat Mitä Jeesus tekisi? Milloin ja mistä olen tuollaisen pokkarin käteeni plokannut? En ole uskovainen, mutta sen verran kiinnostunut raamatun elämänohjeista että voin hyvin kuvitella ostaneeni jotain sellaiseen liittyvää. Avasin kirjan ja aloin lukea. Ahaa, se olikin romaani, eikä mikään käsikirja tai esseekokoelma.


Minun kappaleessani lukee että se on 4. tarkastettu painos (Päivä Osakeyhtiö 2004), ja ensimmäinen painos oli vuodelta 1940 (WSOY). Ostettavissa näköjään Adlibriksestä.

Alkuperäisteos

Book: In His Steps
Author: Charles Sheldon
Genre: A Christian Novel
Best seller, first published in 1896
My reading experiece: Unputdownable

Lue englanniksi täältä.

Alkuun päästyäni en voinut laskea romaania käsistäni ennen kuin loppulehti tuli vastaan. Inspiroiva tarina. Lukijan ei tarvitse olla uskovainen. Silti tempautuu mukaan ja alkaa verrata omaan elämäänsä ja omiin valintoihinsa. Teenkö työtäni oikeista aidoista vaikuttimista käsin vai rahan ja maineen vuoksi? Olenko itsekäs vai epäitsekäs? Autanko lähimmäisiäni vai keksinkö tekosyitä?


Olen nyt viime aikoina lukenut innokkaasti elämäntaitokirjallisuutta ja tutkinut teoksia joissa otetaan kantaa ihmisyyteen ja iäisyyteen. Pitäisiköhän välillä lukea Aku Ankkaa jotta pysyy maan pinnalla?  

3 comments:

 1. Kiintoisaa! Poimin edellisestä jutustasi teosten nimiä, aikomuksenani mennä kirjastoon etsimään niitä, mutta en ole vielä saanut aikaseksi. Näitä ei sitten kannata yrittääkään .

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:19 am

  Vampyyrikirjailijana paremmin tunnettu Anne Rice on kirjoittanut loistavan Christ the Lord -nimisen kirjan. Se on harvinaisuus, sillä se on kaunokirjallisuutena erinomainen "historiallinen romaani".
  Anna Amnell

  ReplyDelete
 3. Kyllimarjaana: Kyllä kaikkea kannattaa yrittää kirjastosta. Voiko teidän kirjaston kirjoja kysellä netistä? Meillä on täällä hesan seudulla HELMET - kirjasto, mutta en tiedä miten kauas Suomeen se ulottuu. Voi tarkistaa onko kirja paikalla, ja tehdä varauksen jos se on lainattuna.

  Anna: Kiitos vinkistä. Katsonpa googlella mitä siitä kerrotaan !

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.