Wednesday, May 13, 2015

WSOY:n kirjallinen aamiainen, Osa 1Esplanadien poikki kuljin

Korkeavuorenkatua kipusin

Määränpäänä

WSOY:n kirjallinen aamiainen 12.5.

Tulevan kauden kirjojen esittely


Ken näistä ovista kulki, sai nauttia sekä syötävän aamiaisen että kirjallisen aamiaisen. Kumpaistakin sulatellaan pitkään, samalla kun mietitään mitä uusien kirjojen valtavasta tarjonnasta poimitaan omaan lukupinoon ahmittavaksi. Ähky uhkaa, sen himolukija muistaa - ja kuitenkin kasaa ja pinoaa. 


Etuajassa kun olin, ehdin rauhassa näpsäistä jokusen kuvan. Buffettia oltiin koostamassa; kahvia, teetä, leipää, leikkeleitä, salaattia, graavikalaa, brie-juustoa - du fromage, des croissants. Très élégant. 

                      

Kurkistin auditorioon, missä laitteita viriteltiin kuntoon. 

Kirjoitin WSOY:n Facebook-sivulle aamulla kommentin: 

"Upeat elähdyttävät haastattelut. Mikä määrä lahjakkuutta ja osaamista ja mikä nautinto kuulla kirjailijoiden kertovan miten teokset olivat syntyneet ja mitä he olivat ajatelleet ja läpikäyneet niitä kirjoittaessaan. Erityinen kiitos kolmelle runoilijalle, jotka lukivat meille."

Omalle FB-sivulle kirjoitin: 

"Sain olla mukana WSOY:n tänä vuonna ilmestyvien uusien kirjojen esittelyssä ja kirjailijoiden haastatteluissa kolme tuntia. Mielenkiinto ei herpaantunut hetkeksikään. Todella mukavaa ja kiinnostavaa !"


Näistä meille esiteltiin ennakkoon suurin osa. Ihan kaikki ei mahtunut kahteen tuntiin, siitä huolimatta että se venytettiin kolmeksi tunniksi.


Kaunokirjallisuus 

Pekka HiltunenVaro minuaKaro HämäläinenYksinVepe HänninenKylmäverisesti sinun – Uusi alkuKatja Kettu, YöperhonenLasse LehtinenEi ole muuta antaaRakel LiehuValaanluiset koskettimetVirpi PöyhönenDoePanu Rajala,IntoilijaIlkka RemesJäätyvä helvettiAnja SnellmanAntautuminenPete SuhonenKoira joka kävi coffee shopissaMiina SupinenMantelimaa ja Johanna VenhoKaukana jossain onnenmaaSimo Hiltusen teosLampaan vaatteissa on syksyn esikoisromaani. Syksyn runokokoelmia ovat Claes Anderssonin Aamu meren rannallaAnne Hännisen Mustat peilit ja Markku Inton Tämä yö sisälläni on lapsuuden varjo. 


Käännettyä kaunokirjallisuutta julkaistaan suomeksi italialaiselta Umberto Ecolta Numero Zeron tapaus, brittiläiseltä Ken Follettilta Ikuisuuden ääri, ranskalaiselta Michel Houellebecqilta Alistuminen, ruotsalaiselta David Lagercrantzilta Se mikä ei tapa (Millennium 4), tanskalaiselta Anne Lise Marstrand Jørgensenilta Jos ei tiedä, australialaiselta Liane Moriartylta Mustat valkeat valheet, yhdysvaltalaisilta Clive Cusslerilta ja Dirk Cusslerilta Havannan myrskyJohn Grishamilta VuoriCormac McCarthylta Tasangon kaupungitDanielle Steelilta Osoitteena Charles Street 44 sekä englantilaiselta Eva Weaverilta Jacobin takki.


Asiaproosa 
Syksyn asiaproosan listalla julkaistaan Antony Beevorin Ardennit 1944André Noël Chakerin Joulupukin unelmaJörn Donnerin Ruotsi. Matkalla vieraassa maassaEero Huovisen Saarna?John Lagerbomin Mannerheim – Sankari ajalta jota ei enää oleHannu Leinosen Erkki Liikanen – euron herttuaTuomas Teporan Sodan henki – Kaunis ja ruma talvisotaHelena Ruuskan Eeva Joenpelto. Elämän kirjailijaSaska Saarikosken Dettmann – ja johtamisen taitoTuula Saarikosken Kaaos ja kirkkausGordon F. SanderinKansalainen Kekkonen. Mies, valta ja isänmaaJuha Sepon Arkkipiispan aika. Martti Simojoki II, Taina WestinJukka Puotila ja Roberto Zavianon Zero, zero, zero – Raportti kokaiinikaupasta

3 comments:

 1. Kiva kun postaat näistä uusista kirjoista :)

  ReplyDelete
 2. Olipas mukava ja rikastuttava tapahtuma:)

  ReplyDelete
 3. Mai: Uutuudet ovat jännittäviä. Koin tilaisuuden sekä tiedon saamisena että virkistyksenä.

  Jael: Tunnen rikastuneeni, hyvin ilmaistu :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.