Monday, May 11, 2015

Tammen Kirja-aamu. Osa 3


Tammen kirja-aamu

Tulevan kauden kirjojen esittely

Wayward Pines TV-sarjan ennakkonäytös 

Bloggaukseni kirjasta
Esikoisromaanien ja kotimaisen proosan jälkeen ohjelmassa seurasi rikoskirjallisuus. Kustannusjohtaja Outi Mäkelä haastatteli tässä Jari Järvelää, teos: Tyttö ja rotta ja Ville Kaarnakaria, teos Operaatio Verna. Molemmat kertoivat innostuneesti ja energisesti kirjoistaan ja kirjoittamisesta. Ilo kuunnella, vaikka sota ja vallankaappaukset sun muut sellaiset eivät minua vedäkään puoleensa. Leena Lehtolainen edusti enemmän sitä kirjallisuutta mitä minä luen, ja niin mukaansatempaavasti hän kertoili uutukaisesta kirjastaan Surunpotku, että minähän kuuntelin korvat ojossa ja unohdin ottaa hänestä kuvan. Vaan älkäämme harmitelko, # kirja - linkissä on kaikkea mitä kaipaamme.


Kustannuspäällikkö Markku Aalto esitteli sujuvasti mutta leppoisasti syksyn asiaproosaa. Suuri myyntimenestys tulee varmasti elävän kansallisaarteemme Jari Litmasen omaelämänkerrasta (hänen itsensä kirjoittama) Litmanen 10. Ilmestyy 10.9. Mitä mainioin lahjaidea sellaisillekin urheiluintoilijoille jotka eivät ole lukutoukkia. 

Muuta mukavaa luvassa; Merete Mazzarella, Aurinkokissan vuosi.Ilmestyy 7.9. Hänellä on vakituinen lukijakuntansa joka odottaa saavansa lukea lisää samaa laatukamaa kuin aikaisemminkin. 

Jarmo Korhonen, Maan tapa. Ilmestyy 9.10. "Suomi on maa, jossa korruptio voi hyvin."  Mitä? Hui ! Nyt tulee paljastuksia. Ja me kun luulimme että rehellinen Suomen kansa kulkee kunnian tietä.

John Cleese, Piti sanomani... "Säkenöivää brittihuumoria." Hauskasti kirjoitettu omaelämänkerta. Kiinnostaa kovasti. Olen englanninopettaja ja pidin John Cleesestä muun muassa sarjassa Fawlty Towers ja elokuvassa A Fish Called Wanda. Kirjasta käy ilmi että Cleesen perheen alkuperäinen nimi oli Cheese - ellei hän sitten ole keksinyt sitä kirjaa varten, hah hah.

Äitienpäiväkin jo vilahti, valkovuokkojen kukkiessa. Toukokuu on omanlaistaan juhlien ja päättäjäisten aikaa. Minulla oli suuri ilo ja kunnia olla mukana uusien kirjojen ja kirjailijoitten juhlinnassa. Huomaan että näitä päivityksiä tehdessä saan elää uudelleen kivoja muistoja noista haastatteluista. Linkittämiseen meni kauheasti aikaa, mutta pääsenpähän niistä sitten itsekin lukemaan tarkemmin uutuusteoksien tietoja. 


2 comments:

  1. Peikko tykkää ja kirjoista. Niissä on tarinoita ja kertomuksia maailman ihmeistä. Joskus ne ovat viälä ihan totta :)

    ReplyDelete
  2. Peikko: Kirjat tekevät elämän rikkaammaksi. Hurraa kirjoille - tositarinoille ja keksityille :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.