Saturday, May 09, 2015

Tammen Kirja-aamu. Osa 2


Tammen kirja-aamu

Tulevan kauden kirjojen esittelyMonenlaista osaamista saatiin seurata aamun aikana. Tässä viestintäpäällikkö Vilja Perttola haastattelee kotimaisen proosan kirjoittajia.

Pauliina Vanhatalo: Pitkä valotusaika   (ilmestyy 10.8)

Kirjassa on valokuvaaja Aarnin tarina 50 vuoden ajalta ja rinnasteisena kertomuksena hänen ystävänsä Teuvon menestys-stoori. Vanhatalo on käyttänyt kirjoitustekniikkana valokuvaamisen kaltaista kerrontaa; rajausta, fokuksen etsimistä ja sen sellaista. Kuulostaa kiehtovalta. Hyvänen aika mitä kaikkea saa kuulla kun kirjailijoita haastatellaan ! Taustalla kulkee elämänkaaren sekä taiteilijan ja kirjailijan ammatin pohdinta.  Muistaakseni kirjailija sanoi että on kirjoittanut teosta vuodesta 2011. Tosissaan pitkä valotusaika.

Lisätieto: Vanhatalon alter ego on Veera Vaahtera


Hannu Mäkelä: Muistan - Otavan aika (11.8)

Mäkelä jutusteli niin hauskasti kokemuksistaan kustannusalalla että heti heräsi halu lukea lisää siitä mitä kustantaminen on, mikä on kirjan merkitys, mitä kerrottavaa hänellä on Pentti Saarikoskesta, Veijo Merestä, Tytti Parraksesta, Veikko Huovisesta... niistä kirjailijoista joiden parissa hän on työskennellyt. Lukekaa tästä linkistä

Kalle Isokallio: Harmaa eminenssi (17.8)

Haastattelija mainitsi teosta satiiriksi, mutta Isokallio korjasi. Ei satiiri, vaan veijaritarina. Satiirissa on negatiivinen varaus. Tässä ei. Opettavaista. Aika veijari taitaa Isokalliokin olla. Hän kiusoitteli vieressään istuvaa Mäkelää ja houkutteli hymyjä ja naurunpyrskähdyksiä yleisöstä, kertoillessaan kirjastaan. Päähenkilö on huippuälykäs suomalainen jonka mielenkiinto suuntautuu rahan tekemiseen. Epäempaattinen tyyppi Patrik Berg tahtoo treenata aivojaan. Ihmiset ovat hänelle vain apuvälineitä. Hän päättää ostaa Suomen postin ja tehdä siitä menestyvän. Helikopterit tuovat postin aurinkokennoilla toimiviin älylaatikkoihin. Hiukan tulee mieleen että olisiko sittenkin satiiri, mutta pitää tietenkin ensin lukea kirja.


Suunnilleen noilla paikkeilla lähdin käväisemään naistenhuoneessa ja hain samalla mansikoita ja vesimelonin viipaleen runsaasta noutopöydästä. Voihan pojat, ja tietenkin tytötkin, miten ihanat tarjoilut.


Osoitteesta # kirja saa kirjojen tietoja kun syöttää teoksen ja tekijän nimen hakukenttään. TäältäEn tiedä missä vaiheessa uudet kirjat laitetaan sinne. Voi olla että kaikkea ei vielä ole siellä. Esimerkiksi Kalle Isokallio ei ollut vielä antanut lopullista käsikirjoitustaan kustantajalle.

Tauon paikka, mutta jatkoa seuraa. Upeita kirjoja luvassa. 


  

4 comments:

 1. Sinulla on ollut jännittävät ja herkulliset kirjallisuuspäivät :)

  ReplyDelete
 2. Mai: Niin oli ! Hyvin sanottu. Ja nautin käydä niitä läpi täällä blogissa ja ajatuksissani. :)

  ReplyDelete
 3. Olipa sinulla kiva tapahtuma taas:)

  ReplyDelete
 4. Jael: Niin oli, ja huomenna pääsen samanmoiseen WSOY:lle. Ah tätä onnea :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.