Thursday, June 04, 2015

Päivä Korkeasaaressa, Katariina HeilalaTeos: Päivä Korkeasaaressa
Kirjoittaja: Katariina Heilala
Kuvittaja: Jusa Hämäläinen
Valokuvat: Korkeasaaren arkisto
Kustantaja: Tammi (2015)
Sivuja: 38
Oma kappaleeni: Lahja kustantajalta 


Eläimiä, eläimiä, eläimiä. Niistä tykkää lapset ja aikuiset. Heti kun näin tuon kirjan kannen ja nimen heräsi halu lähteä Korkeasaareen. Läpsäistiin kalenterit esiin ja katseltiin sopivaa päivää joka sopii sekä miehelleni että minulle. Siitä tulee kivaa !  


Päivä Korkeasaaressa on monipuolinen ja viimeistelty koko perheen opus, ja opas. Kirjan esittelyn voi lukea Korkeasaaren sivuilta, täältä, ja sivustolla on tarjolla runsaasti asiatietoa eläintarhan aukioloajoista, lippujen hinnoista ja niin edelleen. Itse kirja on niinikään mainio tietopaketti, eloisasti ja kiinnostavasti lapsille sopivassa muodossa tarinoitu. Luin sen sohvalla mukavasti lojuen yhdellä kertaa ahmien ja kaikesta nauttien, tulevaa eläintarhassa käyntiä suunnitellen. Jo ekan sisäkannen kartta pistää mielikuvituksen liikkeelle. Tuolla me pian käyskentelemme. Me valistuneet Korkeasaaren kävijät, jotka olemme päässeet lukemaan taustatietoja nykyisestä eläimistöstä ja työntekijöistä. Olisimmeko tällaistakaan tulleet ajatelleeksi: 

"Saunassa käyminen kuuluu eläintenhoitajan tavalliseen arkeen päivän päätteeksi, sillä se estää mahdollisten eläintautien ja pöpöjen siirtymistä pois saarelta."


"Miksi kamelilla on kyttyrä?" luin takakannesta ja selasin uteliaana sen kohdan esiin ennen kuin aloitin kirjan alusta. Eipä kyttyrä sisälläkään vettä, kuten joskus luullaan, vaan rasvaa. Se on kamelin ravintovarasto. Paljon herää ajatuksia tekstiä lukiessa, piirroksia ja valokuvia katsellessa. Tarinakin on mukava. Siinä Janne ja Jade vierailevat eläintarhassa  isoäidin kanssa. Lukija voi eläytyä heihin.


Mikä siinäkin on että ihmiset pitävät karhuista vaikka ne ovat petoeläimiä? Mutta niin vaan niistä pidämme ja nalleiksi muutamme. 


Viimeisellä aukeamalla voimme testata tunnistammeko nämä Korkeasaaren asukkaat kuvista. Hurjan hyvä idea. Aion lukea kirjan ajatuksen kanssa vielä toisen kerran, ja teen testin vasta sen jälkeen. 

Kirja on tilattavissa esimerkiksi Adlibriksestä. Huomasin että siellä suositellaan toistakin saman sarjan teosta, Päivä LInnanmäellä. Vaikuttaa kiinnostavalta. Kolmaskin kirja on olemassa tätä sarjaa, Päivä Muumimaailmassa

Pääsin eilen kutsuvieraaksi Tammen ja WSOY:n uusien lasten- ja nuortenkirjojen julkistamistilaisuuteen, ja hihkaisin ääneen kun meille kerrottiin että saimme lahjaksi teoksen Päivä Korkeasaaressa sekä kaksi ilmaista pääsylippua. Suurkiitos !  Pääsylipuissa lukee: "Kiitos että tuet luonnon monimuotoisuuden säilymistä käymällä Korkeasaaressa." Eläintarhassa käynneistä tulee meille monen vuoden tauon jälkeen tapa. Siitä olen varma. Ja kavereita kutsutaan mukaan.4 comments:

 1. Näyttääpä kivalta kirjalta. Korkeasaaren käynnistä on kiva jutella kun on tämmöinen kirja muistona käynnistä.

  ReplyDelete
 2. Mai: Kyllä! Tätä voi lukea ennen ja jälkeen :)

  ReplyDelete
 3. Näyttää hauskalta kirjalta!
  Varmasti lapset pitävät siitä ja nuo pehmoiset eläimet ovat ihania!

  ReplyDelete
 4. Susanna: Hauska on, enkä voi kuvitella lasta joka ei pitäisi siitä :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.