Friday, June 05, 2015

Kirjailijatalo Villa Kivi


Vierailin tässä viehättävässä rakennuksessa Tammen ja WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen julkistamistilaisuudessa. Päivä oli harmaa ja sateinen, mitä mainioin tausta mielikuvitukselle ja luovuudelle. Peppi Pitkätossu putkahteli mieleeni yhtenään, alkaen tästä rakennuksesta. 

Villa Kivi,, kirjailijoiden tukikohta  Linnunlauluntie 7, Töölönlahden rannalla. "Villa" - siinäpä sana maisteltavaksi useissa kielissä. Peppikin asui villassa.Näkymä Töölönlahden vastakkaiselta rannalta. Utuisen haaveellinen ja tarunhohtoinen. Jäin bussista väärällä pysäkillä, koska olin katsonut karttaa ylösalaisin, mutta mitäpä siitä. Nythän sain otetuksi kuvan vesiltä päin. Kiirettäkään ei ollut. Olin kaukonäköisesti etuajassa. 

Katsokaapa Villa Kiven sivuja. Heidän kuvagalleriassaan on näkymiä rakennuksen ulko- ja sisäpuolelta. Siellä on avoimet ovet piakkoin, 12.6. kello 15 - 20, jos tahdotte mennä käymään. 

Vilkaisu juhlatiloihin. Yleisö kuunteli odottaen ja kiinnostuneesti kun kirjauutuuksia ja kirjoittajia ja kuvittajia esiteltiin. 


Ammattitaitoinen, työteliäs joukko ihmisiä on taas saanut aimo tukun lahjakkuutta, luomisvoimaa ja antaumuksellista ponnistelua sovitetuksi kirjojen kansien väliin. Monenlaista upeaa painotuoretta lukemisen riemua on luvassa tänä kesänä ja syksyllä. 

Heitä meille esiteltiin: 

Kuvittaja Pasi Pitkänen (Kepler62 ja Ella-kirjasarja)
Anssi Keränen (Lossi-Lassi ja merten salaisuudet)
Elena Mady (Body Jumper)
Siiri Enoranta (Surunhauras, lasinterävä)
Tuutikki Tolonen (Mörkövahti)
Paola ja Pirjo Suhonen (Erikoiskoira Affe)
Sinikka ja Tiina Nopola (Risto Räppääjä, Heinähattu ja Vilttitossu, sekä Siiri)
(Tiina Nopola ei päässyt paikalle) 

Kiepsautanpa teille tähän vielä näytteen hienostuneista tarjoiluista. Lisää raporttia tulossa. Sitä odotellessa on # kirja - linkissä haettavissa tietoja kirjauutuuksista. Mielelläni viipyisin nytkin vielä näiden parissa, mutta on välillä sorvattava englannin nettikurssin seuraavaa tehtäväsarjaa, jonka lähetän osallistujille huomisaamuna, eli tavallaan "julkaisen". Viimeistelyä vaille. Kyllä näihin kirjoitustöihin menee aikaa ja energiaa, pieniinkin. Viilaan ja höylään omiani kunnes olen tyytyväinen.  


2 comments:

  1. Ihania nuo Töölönlahden huvilat.Yhdessä olen aikoinaan ollut useastikin vapaaehtoishommien muodossa. Kiva tilaisuus sinulla taas:)

    ReplyDelete
  2. Jael: Jep, oli todella kiva tilaisuus. Niistä vapaaehtoishommista haastattelen sinua vielä :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.