Tuesday, June 02, 2015

Lukulaseja ja silmälasikoteloita


Tiimarista ostin ensimmäiset muovikehyksiset suurentavat lukulasini. Niissä oli kullanväriset kehykset. Katkesivat tänä keväällä, vanhuuttaan kai.  Noihin myöhemmin hankkimiini punaisiin kekkasin sopivan kotelon Tikkurilan kesäkirpparilta. Siitäkin on jo vuosia. Samalla myyjällä oli tarjolla musta ja punainen kotelo. Siistit ja tukevat. Ostin ne molemmat. Nyt minulla on mustassa kotelossa mustakehyksiset lasit ja punaisessa punaiset. Järjestys olla pitää, ja värikoordinaatio. Keltaiset suurentavat lasit ovat hiljattainen ostos Tarjoustalosta - vai onko sen nimi nyt Tokmanni ? Erittäin mukavat, eivät purista lainkaan. Tärkeää kaltaiselleni erityisherkälle ihmiselle, jota vieraat esineet naamalla enemmän tai vähemmän häiritsevät. Nuo keltaiset häiritsevät vähemmän. Lasit ovat meille lukutoukille tuikitärkeät.


Vein eilen pinon tarpeettomiksi käyneitä kirjoja Malmin Fida-kirpputorille. Mikä ihana keveys kun saa pienenkin kolon aikaan kirjahyllyissä. Samalla tietää että on antanut hyväntekeväisyyteen ja kierrätykseen eikä heittänyt roskikseen. Tavara vaihtuu kyseisessä myymälässä uskomattoman liukkaasti. Kun pienen tauon jälkeen katselin ympärilleni, tuntui että kaikki tavarat olivat vaihtuneet edellisen käyntini jälkeen. Onni ja autuus, kiitos ja kunnia - tarjolla oli silmälasikoteloita. Minulla sattui olemaan parit lasit vailla suojakoteloa. Ostin noille aiemmin mainituille keltaisille laseilleni raikkaan turkoosin, ja sinikehyksisille tummansinisen kotelon. 


Tykkään valita opetustyössä käyttämiini asuihin sopivat silmälasit niihin hetkiin kun tunnilla luen jotain. Kohta on sopivat lasit ja kotelot joka lähtöön. Hah hah.


Turkoosi ja vihreä kuuluvat lempiväreihini.


Tässä kirahvinnahkaa vai mitä lie juttua jäljittelevässä kotelossa säilytin vuosikausia ruskeita Tiimarin lasejani, joiden sangoissa oli leopardintäpliä, mutta pahus kun hajosivat kuukausi sitten. Yritän etsiskellä samantapaisia.Tuommoinen 3 euron pikkulaukkukin lähti matkaani Fidasta. Sinne opettajatäti voi pistää kukkaron, huulirasvan, silmälasit ja kännykän ja nostaa sen isomman laukun sisään.Voinette kuvitella iloni kun heti tyttökirjapostaukseni jälkeisenä päivänä näin Fidassa kaksi englanninkielistä Anna-sarjan kirjaa, à 1 euro 80 senttiä. Hyviä lukuhetkiä meille kaikille !

4 comments:

 1. Olet tehnyt löytöjä. Kaikki kotelot kauniita.
  Olet myös onnellisessa asemasssa, kuin voit käyttää Tiimari/apteekki-laseja. Se käy, jos sama voimakkuus sopii kumpaankin silmään. Minulla ei.

  ReplyDelete
 2. Kiitos Anna. Nyt kun mainitset, minua vaivasi viime viikolla yksien lasien kanssa tuntemus siitä että "silmät olivat eriparia". Taisi kuitenkin olla joku tilapäinen häiriö. On minulla oikeatkin lasit, kaksitehot, mutta en ole oppinut käyttämään niitä. Silloin tällöin kokeilen mutta pistän aina takaisin lipaston laatikkoon.

  ReplyDelete
 3. Hienoja löytöjä olet taas tehnyt:) Nätit pokat ja kotelot:)

  ReplyDelete
 4. Jael: Kiitos. Niin minustakin :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.