Thursday, July 30, 2015

Kirjabloggauksia tulossa


 Viidestä teoksesta tulossa kirjabloggauksia, kunhan ehdin. 

Sain juuri Tulevaisuuden arabin kotiin kannettuna. Nyt posket innosta hehkuen sitä silmäilen. Vuoden parhaaksi sarjakuvaksi valittu tositarina. Hiukan ennen paketin saapumista olin lukenut Marjatan kirjaelämyksiä ja ajatuksia - blogista päivänpolttavaa puhetta monikulttuurisuudesta. Hieno, aiheellinen blogientry. Englanninopettaja pitää suvaitsemattomille puhuttelun. Hyvä Marjatta ! Let the world be a global village. 

Tulevaisuuden arabi 1 (WSOY 2011) #kirja. 158 sivua. Bloggaan tästä Lähi-idässä vietetyn lapsuuden tarinasta tulevaisuudessa, toivottavasti jo lähitulevaisuudessa.  

Alkuperäisteos: Riad Sattouf, L'Arabe Du Futur.


Tommy Hellsten, Ajan takaa. (Kirjapaja 2011) Ihana, kiva, viisas kirja. Olen jo lukenut, ja ihastuin, mutta haluan sulatella ennen kuin postaan. Tietoja täällä.


Luin eilen ja tykkäsin. Hauska ja höpsö, mainio kuvitus, mutta huumorin takana inhimillistä sanomaa ja asiaa. Sinikka Nopola - Tiina Nopola, kuvittaja Salla Savolainen, Heinähattu ja Vilttitossu runoilijoina. (Tammi, 2015) Lisätietoja #kirjassa.


Sain nuortenkirjailija Maria Aution esikoisteoksen pari päivää. Maria ja minä olemme ystäviä. Kirjailija itse ojensi sen minulle kun kävimme Helsingin Talvipuutarhassa.(Siitä bloggaan piakkoin, kiitokset menovinkistä, Pihin naisen elämää - blogi.)

Maria Aution ihanaakin ihanamman romaanin Varjopuutarha näette sivuseinälläni. Sen päähenkilö on Asperger-tyttö. ( Asperger = Lievä autismin muoto) Jos klikkaatte kuvaa sivupalkissa, hypähdätte kirja-arviooni. 

Paperisudet kertoo tarinan koulukiusaamisesta. 

Maria Autio, Paperisudet (Karisto 2005). Selostus täällä.


Vanha tuttumme Risto Räppääjä, kivaa, hirmu kivaa ! Sinikka Nopola - Tiina Nopola, Christel Rönns. (Tammi 2015) Lue lisää #kirjasta. Siellä on näyte äänikirjastakin. 

Kun klikkailette punaisella merkkaamiini sanoihin, pääsette tutkimaan vastaavia linkkejä.

Vautsi mitkä pinot nautinnollisia, hauskoja, viisaita tarinoita ja kuvituksia. 


Lukemisiin ja bloggaamisiin !

2 comments:

 1. Voi, miten kiinnostavia kirjoja! Olen hyvin innostunut tuosta Maria Aution kirjasta, koska Varjopuutarha on niin loistava.

  Kirjoituksestasi välittyy lukemisen ilo, mikä on minustakin niin hienoa lukemisessa.

  Juu, kerran ope, aina ope - haluaisin pistää Immosen Ollin nurkkaan. Hän oli mieheni valvontaluokalla. Katsoimme luokkakuvasta, pieni sirpakka poika. Kaiken lisäksi nuorin poika kertoi, että Olli oli alaluokalla samassa ET:n ryhmässä, kolme vuotta nuorempi, mutta ET:ssä kaikki luokat olivat yhdessä, pieni ryhmä. Minä olin juuri lopettanut ET:n opettamisen yläluokilla, siis vähältä piti, etten opettanut Ollia. Kyllä minä olisin hänelle sellaiset suvaitsevaisuusopit päähän takonut, jos olisi ollut opetuksessani, ettei olisi tullut mieleen ryhtyä "taistelijaksi". ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lukemisen ilo - sinäpä sen sanoit. Jos se puuttuu, lukeminen on mautonta pakkopullaa. Onhan sitäkin usein maistettu opiskeluaikana :)

   Varjopuutarhan aion ehdottomasti lukea uudelleen. Toivotaan että Marian uusi nuortenromaani valmistuu pian, mutta ei hoputeta, jotta laatu säilyy.

   Suvaitsevaisuudesta: Vaikka itse nautin monikulttuurisuudesta olen oppinut sen vastustajilta terveen kritiikin edut. Kaikkea ei tarvitse, eikä tule suvaita. Myös: Huonosti toteutetulla maahanmuutolla voi olla kauaksikantavat pahat seuraukset. Niin sanottu suvaitsevaisuus saattaa olla yhtä huono lähtökohta kuin niin sanottu kriittisyys (eli suvaitsemattomuus).

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.