Sunday, August 02, 2015

Talvipuutarha


Winter Garden

Talvipuutarha. Lue esite.


Helsingin kaupunki tarjoaa suurenmoisen käyntikohteen ja virkistyspaikan, jonne on vapaa pääsy ympäri vuoden. Sain tämän menovinkin Pihin naisen blogista. Hänen Talvipuutarhapostinsa näkyy tässä linkissä

Ystäväni Maria ja minä päätimme kotiseutumatkailla ja katsastaa paikan. Mainos lupaa että omien eväiden syönti on sallittua. Niinpä otimme mukaan pienen piknik-lounaan.


Esitellään nyt tässä samalla Tupperwarea; eväsrasiat ja juomapullo. Viimeksi mainittu on kirpparilöytö. Pieni kylmälaukku tuli ilmaislahjana jäätelöostoksen oheen. Siitä on jo aikaa.Talvipuutarhan kahvio on kioskityyppinen. Kahvi maksoi 2 euroa. Mansikkakakkuakin olisi ollut jäljellä pari palaa. Juuri pidetty nukketeatteriesitys oli vetänyt lapsiyleisöä vanhempineen ja kakkua oli mennyt kaupaksi. Me emme kuitenkaan ottaneet kakkua koskapa oli eväät omasta takaa. Minulla itse tekemääni omenapiirakkaa.


Myyntikioskin vieressä voi syödä ja juoda näin kauniissa tiloissa.

Lisää pöytiä ja tuoleja plus näköala.


Ruusutarha on juuri nyt kauneimmillaan.
Ihastelin ja ihmettelin noita kivien välissä kasvavia lajeja. 


Sekä ulkona että sisällä voitiin ihailla kaktuksia ja mehikasveja.


Sisätiloja. Sopivia levähdys- ja eväidensyöntipaikkoja.


Ruusubegonioita. Muitakin suosikkejani näkyi istutuksien lomassa kävellessämme.


Poistuessa katse kääntyy Töölönlahdelle. 

Kuvia olisi enemmänkin mutta hengähdetäänpä välillä ja sulatellaan kaikkea. Maria ja minä aiomme ehdottomasti mennä uudelleenkin Talvipuutarhaan. Suomen Asperger-yhdistyksellekin jo ehdotin että mennään tuonne joskus ryhmänä. Ihana keidas kaiken kiireen ja hopun keskellä. 


6 comments:

 1. Voi miten kauniita kuvia. Aivan ihastuttavan oloinen paikka, jossa pitää muistaa joskus piipahtaa, kun pääkaupunkiseudulla olen käymässä. Mukavaa, että piknik on sallittua. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piipahda ihmeessä - vaikka kirjamessujen aikaan ;)

   Delete
 2. Onpas siellä kaunista. Olen käynyt ehkä viisi kertaa ja aina olen yhtä iloinen käynnistä. Turussa on myös Ruissalon puutarha, jos kiinnostaa. Ja siellä voi tavata itsensä ylipuutarhuri Arno Kasvin hääräilemässä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arno Kasvi kivaa :) Minulla oli eka kerta vaikka asun Hesassa. Ajatella että sinä olet käynyt jo viidesti !

   Delete
 3. Hei, Rita!
  Hienoja kuvia! Huomasin kiinnostavan postauksesi Kyllimarjaanan blogilistalta. Olen käynyt Talvipuutarhassa viimeksi yli 20 vuotta sitten. Pitäisipä mennä uudelleen...
  Kaunista elokuuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Sinulla jo blogin nimestä voi päätellä olevan rakkautta kasvien hoitoon :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.