Sunday, July 26, 2015

Kurjat ilmat, Victor Hugo?


Välillä on pilvistä, välillä paistaa, mutta helteistä ei ole tarvinnut kärsiä. Sopii minulle mainiosti. On ihan buenos aires eli hyvät ilmat, ei lainkaan kurjat, les misérables. Parissakin kirjablogissa on viime aikoina ylistetty Vctor Hugon suurteosta Kurjat. Sattumoisin olen lueskellut sitä tätä kesänä. Minulla on se kirjahyllyssä 5-osaisena painoksena vuodelta 1927. Werner Söderström Osakeyhtiö. Olin lukiolainen kun sain sarjan isoäidiltäni. 


Netin vaihtokirpparilta onnistuin kerran saamaan lyhytversion johon kuuluu äänite mukaan. Elokuvan haluaisin nähdä jossain vaiheessa. Onkohan tulossa telkkariin?  Les misérables Wikipediassa ranskaksi.

Les misérables Wikipediassa suomeksi.

Kurjia ilmoja ei ole, vaikka auringonpalvojien mielestä tietenkin on. Minua sadesää miellyttää koska silloin meidän istutukset pääsevät kunnon suihkuun eikä meidän tarvitse itse niitä kastella. Kastemadot kiemurtelevat ja kääntävät maata sillä aikaa kun me lukutoukat kääntelemme kirjojen sivuja kotona. Tietysti nautimme aurinkoisistakin päivistä, mutta helteitä en hyvin siedä. Tuntuu että toimintakyky häviää. (Liittyy ehkä erityisherkkyyteeni; Asperger.)Suikeroalpi luikertelee ja kukoistaa kompostin vieressä. Laiskasti olen hoidellut, mutta "kurjat" ilmat ovat hoitaneet kastelun, valon ja sopivan lämmön. 


Hyvin viihtyy myös tarha-alpi.

8 comments:

 1. Kurjat on huipputeos, samoin elokuva on hieno. Suikeroalpi on suikerrellut meidän pihalta naapurinkin pihalle ja näyttää kauniilta, koska hänellä ei ole kukkia. Ei hän ole repinyt suikeroalpiakaan pois. Suikeroalpin pienen alun sain miehen siskolta ja kun se lähti kesäpaikalla kasvamaan, toin sitä meidän rivaripihaan,
  Tarha-alpin alkuja sain itse kaivaa kaverini kompostin ympäriltä ja haalasin sen sitten puolestaväliä Suomea meidän kesäpaikalle. Kasvaa kauniisti. Siirsin vähän tänne rivaripihalle, mutta tämä oli liian kuuma ja kuiva paikka sille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai sinä olet nähnyt elokuvankin! En olisi muistanut ellei yhdessä blogissa olisi mainittu.

   Kiva lukea teidän suikeroista. Meidänkin kasveista monilla on tarina. Sain sekä suikeroalpia että tarha-alpia ystäväni Mirkun pihasta kun olimme muuttaneet omatkotitaloon. Molemmat hyviä ekoihin puutarhurikokeiluihin koska ovat helppoja. Mirkku sanoi että ei kovinkaan välitä keltaisesta mutta minä puolestani rakastan keltaista :) Meillekin on tainnut tulla lisää suikeroa naapurista, koskapa sitä on tänä kesänä valtavat määrät eri puolella tonttiamme. Kukkivana sen huomaa selvästi. OIkein huokaan ihastuksesta. Ajattelin laittaa sitä yhteen kohtaan missä nurmikko kasvaa huonosti. Tarha-alpista vielä sen verran että se kukkii tosi kauan. Kerran meillä oli kukka tai pari vielä lokakuussa. Ihanat tähdenmuotoiset kukat.

   Delete
 2. Voi, miten noita nimiä ei tule ajatelleeksi, buenos aires - hyvät ilmat! Los Angeles olen jo oppinut mieltämään enkelten kaupungiksi.

  Uhkeita kukkamattoja sinulla! Se on kyllä totta, että viileämmässä kasvit säilyvät ja hehkuvat, kunhan vain ei ole aina pilvistä. Tuntuu, että kaikki alkukesän kukatkin ova vielä voimissaan, paitsi keväiset leskenlehdet ja vuokot. Mustikoita on valtavasti ja ne ovat komeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukkamatto - mahtavan hyvä sana ! :) Yritimme kerran kasvattaa pensasmustikkaa pihassamme. Myöhemmin saimme tietää että niitä pitäisi olla kaksi (pölytyksen vuoksi kai). Puutarhamyymälässä ei meille moista kerrottu.

   Buenos airesin kekkasi luokkatoverini Kari kouluaikoinamme :D Los Angeles, Las Palmas, Las Vegas .... jep, ihan tavallista espanjaa sitten kun tulee niitä ajatelleeksi. Määräinen monikko :)

   Delete
 3. Minusta on hyvä sää kunhan ei ole liian kuumaa ja tarpeeksi pilvisiä päiviä välillä.Eli olin ihan tyytyväinen säähän kun olin Helsingissä mutta sadetta oli ehkä vähän liikaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Turisteille ja muille lomalaisille poutailmat ovat parempia.

   Delete
 4. Niin ja hieno uusi ilme täällä blogissa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Minustakin se on kiva. Kun alkukesällä taas innostuin bloggaamisesta, aloin tosissani tutkia bloggerin hienouksia ja tein useita muutoksia.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.