Monday, July 13, 2015

Poistokirjoja ilmaiseksiPukinmäen kirjasto pilvisenä aamuna
Sinne kiiruhdin heti kun aukaisivat. 


Jaossa oli poistokirjoja ilmaiseksi, nuo kolme hyllyllistä ja toiset kolme kääntöpuolella.  

Mukavan saaliin sieltä poimin. Yhdeksän kirjaa kaikkiaan. Onneksi puoliso oli mukana kantoapuna. Hän lukee pelkästään englanniksi, joten mitään hänelle sopivaa ei näkynyt. melkeinpä pelkästään suomenkielistä luettavaa tarjolla.


Nautinnollista ryhtyä käymään kirjakasaa läpi kun ensin olin pyyhkinyt ne kostealla rievulla ja tomuttanut sivuista pölyjä ulkorappusilla seisten.

Ompeluohjeita ja kaavoja englanniksi. Make Your Own Patterns. En itse ompele, mutta minulla on käsityöihmisiä englannin oppilaina. Voin ehkä käyttää kirjaa tunneilla oppimateriaalina. René Bergh (reprinted 1997).

Viihtyisät pihat ja parvekkeet. Beate Slipher & Kari Osvold. Otava 2005. Norjankielinen alkuteos Bo i uterommet.

Annette Tison & Talus Taylor, Barbapapan arkki (Barbapapa's Ark) & Barbapapan uusi talo (Barbapapa's New House) (ilmestyneet suomeksi ekan kerran 1975. Jännästi toinen kirja alkaa "oikeasta päästä" ja toinen "väärästä päästä" - eli kuitenkin oikeasta, kunhan kääntää kirjan ympäri. 

Peyo Creations, Smurffit kohti seikkailuja, Otava 2008. Kolme kertomusta. 

Kaihomieli (Un schtroumpf pas comme les autres)

Avaruussmurffi  (Le Cosmo-schtroumpf)

Velhon oppipoika  (L'apprenti Schtroumpf)


Fintran julkaisu Puhelimessa 5 kielellä 1992. Puhelinfraaseja englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi. Yksi kappale minulla jo on omasta takaa, mutta kielitunneilla on hyvä olla kaksoiskappalekin. Venäjää en kylläkään opeta. Mielelläni tästä opiskelisin mutta en osaa kaikkia kirjaimia. Kiinnostuneena kuitenkin katson jos siitä jotain saisin irti.

Timo Parvelan Ella ja Kiristäjä, Tammi, kolmas painos 1999. Kivaa ! Ella-sarjan kirjat ovat ylettömän hauskoja. Naurattaa jo etukäteen. Vähän rähjääntynyt kappale. Näkee että sitä on luettu.

René Descartes, Teoksia ja kirjeitä, WSOY 1994 (ensimmäinen painos 1956). Tuskin maltan odottaa että saan sukeltaa tähän. Suuren ranskalaisen filosofin ajatuksia 1600-luvulta.

Markku Salo, Varo narsistia ! Asianajajan kokemuksia luonnehäiriöisistä, WSOY, toinen painos Markku Salo ja Pulitzer Oy 2009. Minulla on tämä loistava teos entuudestaankin, mutta nyt voin antaa extrakappaleen jollekulle niistä tutuistani, jotka ovat joutuneet kärsimään narsistia elämässään. 

Joutsiniemi, Kaulio, Mäkelä, Pekola, Schulman; Naimisissa narsistin kanssa, Minerva kustannus Oy, 2007. Asiaa tuntevan työryhmän kirjoittama teos. En ole lukenut aikaisemmin, vaikka monta olenkin ehtinyt lukea ja opiskella. Olen narsistikirjoista kirjoitellut Arkiterapeutti Kops - blogissani, joka on jonkin aikaa levännyt päivittämättömänä. Voi olla että intoudun sinne tästä opuksesta kirjoittamaan.

OIKEIN KIVAT ILMAISET POISTOKIRJAT, SUURKIITOS :)

2 comments:

  1. Olipa kiva varmaan löytää kirjoja ilmaiseksi.Meidän Suomalaisessa kirjastossa laitetaan joskus kirjoja poistohyllylle,silloin kun kirjoja on muutama kappale samaa ,sillä kirjastolla on tilanpuute.

    ReplyDelete
  2. Jael: Pääsit sitten onnellisesti takaisin kotiin ! Hyvä. Kohta varmaan tulee bloggauksia ;)

    Tilanpuute sen tietenkin tekee että on päästävä eroon osasta kirjoja. Kysyin Pukinmäen kirjastosta tuleeko heille vielä ilmaisen jakelun lisäksi poistokirjoja myyntiin kuten viime kesänä. Virkailija vastasi näin (mitä en ihan täysin tajunnut): "Meillä on niitä niin valtavasti että emme voi myydä."

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.