Friday, August 14, 2015

Lukumaraton (päivittyvä postaus)


Aloitan lukumaratonin varhain huomisaamuna, mutta en aio lukea koko säädettyä 24 tuntia. Kotityöt ja muut velvollisuudet vievät osan ajasta, eikä non-stop lukeminen muutenkaan ole tyylini. Haluan pitää ajattelutaukoja lukemisen lomassa ja katsella kuvia rauhassa. 

Tein tuollaisen neljän teoksen läjän itselleni. Siinä on sarjakuvaa, filosofiaa ja kasvatuspsykologiaa. 

Yksi juttu mihin toivon ehtiväni tällä ekalla maratonillani on käydä vilkaisemassa mitä muut Blogistanin maratonilaiset lukevat. Jos haluatte tietää tarkemmin mistä on kyse   klikatkaa TÄHÄN. Klikkaus vie teidät maratonia emännöivän Marika Oksan blogipostaukseen.

Aloitan huomisaamuna kun olen herännyt. (Sitä ennen olisikin hiukan vaikea aloittaa.)Tulen kertomaan mistä kirjasta aloitin ja miten lukeminen etenee. Hyviä lukuhetkiä kaikille ! 

Lauantaiaamuna

Aloitin kello 6 teoksesta Dorothy Einon: LUOVA LAPSI (suomenkielinen julkaisu 2003, Karisto, alkuperäinen CREATIVE CHILD 2002)

Luettu 41 sivua, eli johdanto-osa lapsen luovuudesta ja eri ikäkausien kehitysvaiheista. Seuraava luku on nimeltään Taide ja askartelu. Puoliso lähti golfia pelaamaan 7.15. I'm home alone. Lueskelen aamutoimien ja kotihommien ohessa. Ulkona on ihana auringonpaiste. Sielläkin voi lukea, mutta tuota uutukaista Arabia en vie pihalle. Luovan lapsen ja filosofian voin huoletta viedä. Ne ovat kirjaston poistokirjoja.

******

Ahmaisin Ahmed Ahneen aurinkoa ottaen meidän ulkoportailla. 46 sivua. Älykäs, humoristinen, kiva, yllättävä. Olen lukenut ne kaikki kauan sitten. Etsin ennen lukumaratonia sen numeron jossa on kertomus Salaperäisestä julisteiden liimaajasta. Kekseliäs tarina !

                                        ******

Tilanne iltapäivällä kello 15.30


LUOVA LAPSI edennyt sivulle 79.

TULEVAISUUDEN ARABIA luettu 92 sivua. 

AHMED AHNETTA siis 46 sivua.


Tähänastinen saldo 217 sivua, enkä saa tästä päivästä enempää irrotettua lukemiseen. Puoliso saapuu pian golfaamasta ja sitten on suunnitelmia loppupäivään ja iltaan. Minimaratonini loppusivut lukaisen huomisaamuna ennen kuin kello lyö kuusi. Sivumäärä jää vaatimattomaksi, mutta olen tyytyväinen kaikkeen mitä tänään olen lukenut. On ollut mukavaa. Samaa toivon muille osallistujille !

                                               ******

Sunnuntaiaamu, kellon lähestyessä kuutta, eli lukumaratonin loppua.

Luin 24 tunnin aikana, muitten hommien ohessa


AHMED AHNE 46 sivua.

LUOVA LAPSI 102 sivua.

TULEVAISUUDEN ARABI 107 sivua. 


*****************************


YHTEENSÄ 255 sivua todella mukavaa nautinnollista lukemista.

17 comments:

 1. Olen jo maratoonannut tänä vuonna. Nyt en jaksa, kun olen töissä. Menen mustikkaan, vaikka pakastimet on pullollaan mustikoita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkäpä tuot maratoonareille mustikoita, samaan tapaan kuin hiihtokilpailuissa osallistujille annetaan mustikkamehua :)

   Delete
 2. Mukavan erilaisia kirjoja olet valinnut. :) Tulevaisuuden arabi on minullakin lukupinossa, mutta ajattelin säästellä sitä ensi viikkoon ja lukea maratonilla muuta... mutta kuka tietää, vaikka innostun tuonkin pariin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Innostuksesta tässä onkin kyse eli minäkin olen ajatellut että voin tarvittaessa poiketa lukulistastani ja valita jotain muuta. Ai miten kivaa kohta aloittaa !

   Delete
 3. Minäkin lähdin mukaan eli aloitan tänään 20.00 ja luen väsymykseen. Teen kaikkea ohessa eli valitsin helppoja kirjoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, minä menin eilen nukkumaan kello 20.00 :D Aloittelen nyt tänä aamuna kello 6.00.

   Delete
 4. Ahmed Ahneet on tullut minunkin luettua. Aikaa on kyllä kulunut jo vuosikymmeniä. Uusintakierros olisikin hyvä idea. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne ovat ihan hykerryttävän ihania ! :)

   Delete
 5. Kiva kuulla, että lukupäivä on ollut hyvä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kivasta kannustuksesta !

   Delete
 6. Tsemppiä vielä maratonin loppupätkään huomenaamulla. Minun on tunnustettava, etten ole lukenut yhtään Ahmed Ahnetta, mutta luonnehdit niitä niin, alkaa kutkuttaa.

  ReplyDelete
 7. Suosittelen lämpimästi. Kiitos toivotuksista. Kello on nyt viisi, aamukahvit juotu ja lukumaratoni jatkuu vielä noin tunnin :)

  ReplyDelete
 8. Oi, Ahmed Ahne. Muistan katsoneeni tv-sarjaa nuorempana, mutta en tiennyt hepun seikkailevan myös kirjoissa. Mukavan erilaisia kirjoja valitsit maratonille, ei päässyt ainakaan tylsistymään ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mitä? Onko Ahmed Ahneita TV-sarjana? En tiennyt.

   Totta puhut. Maratonillani ei ollut yhtään tylsää hetkeä !

   Delete
 9. Minä luin joskus nuorena Ahmed Ahneita ja olen ollut nyt yllättynyt, että ruotsissa niitä ei tunnuta tuntevan. Lapseni ovat huonoja (laiskoja, haluttomia tms,) lukemaan ja olen koittanut innostaa edes sarjakuvien pariin. Tintti tuntuu olevan ainut mihin innostuivat, mutta niiden tekstiä on hankala lukea.
  Olin ajatellut lukevani tällä maratonilla sarjakuviakin, mutta en muistanut hankkia yhtään luettavaksi. Ensi kertalla täyty valmistautua paremmin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. (Hups - pistin vastauksen väärään kohtaan. Se on tuossa alempana)

   Delete
 10. Ai te olette Ruotsissa. Jättekul.

  Tämä oli eka maraton johon osallistuin. Olet oikeassa; kannattaa valmistautua hyvin. Iloisen odotuksen vallassa odottelen seuraavaa. Tuli mukava olo kommentistasi :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.