Thursday, August 06, 2015

Lukumaraton, elokuu 2015


Olen ihka ensimmäistä kertaa ilmoittautunut lukumaratoniin. Oksan hyllyltä -kirjablogin Marika Oksa emännöi tapahtumaa. Tarkat säännöt ja ohjeet voi lukea täältä: linkki.

Osallistujat lukevat 15. elokuuta mitä haluavat, omaa vauhtiaan, 24 tuntia. Luetun sivumäärän kukin kertoo maratonin jälkeen blogissaan.   

Luulen että hauskin vaihe on oman lukupinon valinta. Omien kirjahyllyjen tarjonta on niin ylistevuotavainen että ei ainakaan tarvitse kirjastoon lähteä. Mukavaa sukellella omien kirjojen joukossa. Vastaan tulee vaikka mitä mieluisia yllätyksiä ja muistoja.


Lukupino... hmmm... tuleeko tästä paremminkin lukukasa tai lukuviuhka? Ei ainakaan taida syntyä sellaista siistiä pinoa suunnilleen samankokoisia romaaneja, joita pelkkää kaunokirjallisuutta lukevilla blogisteilla näkee. Ajattelin lukea sarjakuvaa, lasten- ja nuortenkirjoja, oman ammattini kirjallisuutta... siellä täällä lojuvia kirjoja joita olen ostanut alennusmyynneistä, tilannut netistä tai hakenut kirjastojen poistomyynneistä. 


Erilaisia kasvatukseen liittyviä opuksia on tullut vuosien varrella kerätyksi sellaista vauhtia että ei ole ehtinyt jokaista edes raottaa. Käteen osui tuommoinen kivannäköinen Luova lapsi, jonka valitsin yhdeksi vaihtoehdoksi. 


Yhdestä asiasta muodostuu ongelma, ellen ole skarppina. Huomasin sattumalta että kaikissa kirjoissa ei ole sivunumeroita. Esimerkiksi tuosta ruotsinkielisestä Gunnar-kirjasta ne puuttuvat. Olisi älytöntä joutua itse laskemaan montako sivua on lukenut siinä vaiheessa kun maraton loppuu. Nej tack. Ahmed Ahneissa on sivunumerot. Hyvä. Aion etsiä sieltä tarinan julisteiden liimaajasta. Se on kiehtova, muistin sen hiljattain. 

Eilen sain tilaamani Pikku prinssin ranskankielisenä versiona. Jättäisinkö senkin rauhassa odottamaan lukupäivää? Siihenhän on enää runsas viikko.

Hieman on karu kansi, mutta muistakaamme Antoine de Saint-Exupéryn opetus: Vain sydämellä näkee hyvin. 


Lukupinon kasaaminen jatkukoon !


Antoisia lukuja kaikille !

Etenkin osallistujille. 

2 comments:

 1. Lukupinoa on mukava suunnitella. Omani on vasta hahmottumassa, mutta luulen että keskityn lyhyisiin kirjoihin. :) Olen joskus tarkistanut sivujen määrää kirjaston tietokannasta. Jos kirja sieltä löytyy, on ainakin Oulun kaupunginkirjaston tietokannassa yleensä myös sivujen määrä kerrottu.

  Tulipa aivan omat nuoruuden lukumuistot mieleen Ahmed-albumeista. Lueskelin niitä paljonkin jossain vaiheessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lyhyet kirjat ovat ehkä parempi idea kuin tiiliskivet - vaikka kai se lopultakin riippuu ihmisestä itsestään mitä ja miten haluaa lukea. Sinun blogissasi on hyvin muotoiltu ajatus että kukin lukee siten kuin itselle parhaiten sopii.

   Siitä on kauan kun olen lukenut Ahmed Ahneita. Innoissani tartun niihin uudelleen. Ne ovat olleet yksi nuoruuteni lukuihastus :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.