Sunday, October 11, 2015

Kysymyksiä ja vastauksia - haaste Saralta

 

Sain hiljattain kolmelta eri bloggarilta haasteen vastata kysymyksiin. Tämä on siitä kiva meemi että vastaajia pyydetään lopuksi laatimaan oma 11 kysymyksen lista. Siis samoja kysymyksiä ei kierrätetä pitkin Blogistania vaan meemi uusii itseään. 

Olen aiemmin vastannut kahteen haasteeseen. Nyt otetaan esiin Saran kysymykset. Hänen ihanan bloginsa nimi on My Woodland Garden. Klikatkaa itsenne sinne jos haluatte tietää haasteen yksityiskohdat ja säännöt, ja suosittelen hänen blogiaan muutenkin. 

Saran keksimät kysymykset ja minun vastaukset:

1. Mikä on blogisi aihepiiri ja onko blogisi muuttunut ajan kuluessa?

Aloitin 10 vuotta sitten, joten tokihan blogi on muuttunut, ihan jo teknisestikin, koska blogger on kehittynyt. Kirjoittelen oman elämän asioista fiiliksen mukaan; opetustyöstä, lukemistani kirjoista, tapahtumista. Kuvat ovat itse ottamiani. Kesällä puutarhaa, talvella muuta. Toisinaan intoudun kuvaamaan leipomuksiani. Alkukesällä intouduin bloggaamaan ahkerasti. Sitä ennen olin jonkun aikaa blogannut harvakseltaan. 

2. Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?


Syksy on ehdoton suosikkini. Alkusyksyllä on raikasta ja kaunista, oma energia huipussaan kesän jäljiltä. Koulut ja kurssit alkavat uusine haasteineen. Puutarha pistetään lepäämään. Pimeän aika lisääntyy. Marraskuussa puiden siluetit piirtyvät taiteellisesti tummaa taivasta vasten. Kuu loistaa aavemaisena. Otetaan esiin kynttilät, poltetaan takkaa, luetaan. Valmistellaan joulua ja joulujuhlia. Ilmassa on taikaa.


3. Odotatko jo joulua?Odotan. Se odotus siinä parasta onkin. Lyhtyjen ja muun rekvisiitan esiin pöyhiminen kaapeista, koristelu, jouluaskartelu, joulupatakeräykseen suuntautuminen.

4. Millainen on unelmapuutarhasi?

Luonnollisen ja hoidetun yhdistelmä. Olen omaan pihaan pyrkinyt laittamaan keltavuokkoja, valkovuokkoja ja sinivuokkoja, kissankelloja - kasveja jotka pärjäävät omillaankin. Tavallisiin kukkapenkkeihin olen sijoittanut puutarhakasveja ja yrittänyt löytää pitkään kukkivia lajeja, kuten pikkusydän ja tarha-alpi. Liian teennäiset laitelmat suihkulähteineen ja muotoon leikattuine pensaineen eivät sovi minulle, vaikka niitä muilla ihailenkin.

5. Mistä kukasta pidät kaikkein eniten?

En voi nimetä yhtä ainoaa, mutta 10 kärjessä - listalle  kuuluisi ruiskaunokki, päivänhattu, tarha-alpi, särkynyt sydän, syysasteri, neilikkaruusu, pisamakello, keltavuokko, auringonkukka.6. Onko sinulla jokin erityisen rakas matkakohde?

Minkä tahansa pituisen matkan, mieluiten lyhyen matkan, loppupäässä oleva paluu kotiin. Eli koti. En pidä matkustamisesta, mikä on joitakin opiskelijoitani kovasti hämmästyttänyt. Olenhan kieltenope. Menisin mielelläni Espanjaan, USA:han, Iraniin jne, mutta en pidä matkustamisesta.

7. Tärkein kirjailija, kuvataiteilija tai säveltäjä?

En osaa nimetä tärkeintä. En myöskään osaisi nimetä vain yhtä kirjaa, kuvateosta tai sävellystä. 

8. Mikä on lempivärisi?

Lapsesta asti ollut keltainen, mutta pidän hurjasti myös violetin, pinkin, sinisen ja turkoosin sävyistä sekä erittäin monista yhdistelmistä. Mieluiten raikkaita selkeitä sävyjä. Matta ja likaiset värit häiritsevät. Värittömät värit eivät pääsääntöisesti viehätä. Pätee niin vaatteisiin kuin sisustukseenkin. Toki poikkeuksiakin on. Tauluissa ja valokuvissa saatan nauttia värien ohella myös vähävärisyydestä.

9. Mikä on ilahduttanut sinua tällä viikolla?

Siitä tulisikin PITKÄ lista, koska nyt on viikon viimeinen päivä, mutta otetaan nyt vain muutama esimerkki: jokunen kiva kutsu ja yksi työtarjous, hauskat kotipuuhailut kuten talvivaatteiden esiin ottaminen, suomen oppituntien pitäminen poikkeuksellisesti ruokakaupassa /ilahdutti että selviydyin siitä vaikka en ollut aikaisemmin sellaista toteuttanut. (Finnish for foreigners)

10. Pidätkö eniten tummasta suklaasta, maitosuklaasta vai valkosuklaasta?

Maitosuklaasta ja tummasta. Ja valkosuklaasta.

11. Kerro itsestäsi jotain hauskaa tai yllättävää tai ihan mitä vain!

Opetan tänä lukuvuonna Kilonpuiston avoimessa päiväkodissa 12 ulkomaalaisen äidin ryhmää tiistaisin ja torstaisin. Tunnit pidetään olohuoneen näköisessä tilassa. Jokaisella äidillä on pikkulapsi mukanaan, 0 - 3 - vuotias. Lapset taapertelevat edestakaisin ja kaksi päiväkodin henkilökuntaan kuuluvaa lastenhoitajaa paimentaa heitä siinä ja viereisessä huoneessa, minne lapsukaiset sitten menevätkään ja asettuvatkaan. Hoitajat aloittavat ja lopettavat joka kokoontumiskerran laululla ja leikillä. Olemme silloin kaikki ringissä.  Espoon kaupungin ja Espoon työväenopiston yhteishanke. Hurmaavan hauska, mutta vaatii energiaa valmisteluineen. Ottaa voimille mahdollisesti enemmän kuin "tavallisella ihmisellä". Kuulun nimittäin erityisherkkiin, joilla on aistikuormitusta. (Olen Aspergerhenkilö). Toisaalta pääsen omassa elementissäni flow-tilaan, jossa ulkoiset häiriötekijät jonkin verran suodattuvat pois. Oma elementtini on ulkomaalaisten keskellä oleminen ja kielten opettaminen. Myös tykkään lapsista. 

Niille, jotka innostuvat ottamaan haasteen vastaan:

Vastaa näihin ja laadi sitten omat kysymykset blogisi lukijoille.

1.  Koira vai kissa ?
2.  Kahvi vai tee ?
3.  Kirja, lehti, TV, vai elokuva ?
4.  Auto, bussi, polkupyörä vai kävely?
5.  Mitä kivaa voit mainita kaikista neljästä vuodenajasta?
6.  Hyvä filmi?
7.  Mieluisa TV-ohjelma?
8.  Mitä luet parhaillaan?
9.  Mitä aiot lukea seuraavaksi?
10. Suosikkiliikuntasi?
11. Mitä harrastat?

4 comments:

 1. Kiitos, Rita, ihanista ja mielenkiintoisista vastauksistasi! Mukavaa että ehdit vastata vielä tähän minunkin haasteeseeni.
  Minäkään en erityisemmin pidä matkustamisesta; se on aika väsyttävää. Sen sijaan kyllä viivyn/asun mielelläni kohdemaassa mahdollisimman pitkään tutustumassa tavallisten ihmisten elämään.
  Onnea kymmenvuotiaalle blogille! Itse en 10 vuotta sitten olisi tiennyt mikä on blogi. :)
  Tunnelmallista sunnuntaita! Täällä pohjoistuuli kiidättää sumua järvellä ja minä hyräilen joululauluja mielessäni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä vaan ! Kysymyksiisi oli oikein mukava vastailla, ja aikaa sattui olemaan koska minulla alkaa syysloma opetuksesta. Kiitos että haastoit ja samalla linkititkin :)

   Olet ilmeisesti asunut Italiassa pidempiä aikoja. Minä olen ollut siellä kahteen otteeseen; lasta hoitamassa ja opiskelemassa. Myös olen asunut Lontoossa. Fantastista ! Nykyään haluan olla kotona ja tavat ulkomaalaisia ystäviäni Suomessa.

   10 vuotta sitten Hesarin kuukausiliitteessä oli kirjoitus blogeista. Olen aina tykännyt kirjoittaa ja innostuin aivan valtavasti. Tuohon aikaan blogeja oli murto-osa nykyisestä määrästä eikä bloggerissa vielä isommin hienouksia.

   Yritän kuunnella hyräilemiäsi joululauluja tuulessa... Joo, uskon kuulevani yhden tutun italiankielisen :)

   Delete
 2. Kylläpäs olet pitkään blogannut, hieno juttu. Minä taas matkustan mielelläni ulkomaille ja kotimaassa, vaikka lentokoneessa korvani ovat todella lujilla.
  Kivalta kuulostaa tuo äideille suunnattu suomen kielen ryhmä päiväkodissa. Todella innovatiivinen oppimisympäristö ja lapset saavat samalla olla mukana. Upeaa, että voit olla sellaisessa mukana :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Matkustaminen viehättää monia ja käsitän sen hyvin. Liikennevälineitten melu rasittaa minua aika tavalla. Lentokoneessa en ole matkustanut vuosiin.

   Kylläpä kekkasit sopivan sanan minun uuteen hommaani: INNOVATIIVINEN oppimisympäristö. Se on just sitä :) Haittapuolena tuo äsken mainittu liikennemelu. Joudun menemään yhdellä bussilla ja kahdella junalla. Melkein tunti sekä mennessä että tullessa.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.