Saturday, May 28, 2016

KirjahaasteHenskulta Sydämellistä-blogista tuli kirjahaaste. Kiva haaste onkin, siitä riittäisi vaikka miten pitkäksi postaukseksi, mutta yritänpä tiivistää.  


Kirja, jota luen juuri nyt


Luen Viisikoita. Seuraavaan kysymykseenkin, eli mistä pidin lapsena, voin mainita Viisikot. Upeata että Tammi on julkaisee ne nyt uudelleen käännettyinä. Onneksi kansikuvia ei ole muutettu. Nuo ovat sitä itseään, alkuperäistä kamaa.

Kirja, josta pidin lapsena

Lapsena Tammen kultaiset kirjat ja Hanhiemon lipas, vähän vanhempana Alcottin ja Montgomeryn iki-ihanat tyttökirjat, joita vielä aikuisena luen englanninkielisinä.

Kirja, joka jäi keskenAloitin Tove Janssonin elämäkerran innostuneena, mutta niinhän vaan jäi kesken. Kiinnostavasti kirjoitettu, ja kuviakin on, mutta mikä lie siinä että en jatkanut? Ehkä en ole elämäkertojen lukijatyyppiä. Tuo taitaa olla ainoa jota olen edes alkanut lukea. En ole liioin milloinkaan välittänyt seurata kuninkaallisten tai muiden julkkisten vaiheita. Kuitenkin: Selasin tuota teosta äsken ja katselin ihania kuvia. Kyllä minun pitää palata sen pariin ! 

Kirja, joka teki vaikutuksen


Dostojevskin Rikos ja rangaistus tempaisi minut nuorena aikuisena heti alkulehdiltä tarinan ilmapiiriin ja piti otteessaan. Elin ja hengitin yhdessä Raskolnikovin kanssa. Jännite säilyi loppuun asti. En halua kokeilla millainen toinen lukukerta olisi. Säilytän muiston ekasta kerrasta.

Viime vuonna suuren vaikutuksen teki Tulevaisuuden arabi.


Kirja, johon palaan uudelleenMuotoilen tehtävänannon uudelleen näin:

Kirjat, joihin palaan uudelleen, vaikka en jaksaisi

ja vastaan: Kaikki narsismia käsittelevät opukset. Tuntuu siltä että joka vuosi törmää henkilöön, joka täyttää narsismin tuntomerkit, tai joku ystävä alkaa kertoa hankalasta läheisestään. Ellei vaikeaa ihmistä (esim. työtoveria) pääse heti pakoon , auttaa kovasti jos lukee noita kirjoja.

Kirja, johon palaan uudelleen

Tässä kirjoja jotka aion lukea uudelleen (ainakin kerran)


Haastan Sirokon Lapiolla hiekkaa- blogista, Saran My Woodland Garden - blogista, Marjatan blogista Marjatan kirjaelämyksiä ja ajatuksia   ja kenet tahansa joka innostuu vastailemaan.   

12 comments:

 1. Oi, kiitos, Rita! Vastaan haasteeseen todella mielelläni!
  Hiukan saattaa mennä aikaa. Iso osa kirjoistani on muuton jälkeen vieläkin laatikoissa tilanpuutteen vuoksi. Ja täytyy muutenkin miettiä, mitä kirjoja valitsen.
  Viisikoilla ja Anna-kirjoilla voisin minäkin aloittaa... ja jatkaa Rikoksella ja rangaistuksella. Jonkin lakon aikaan 1970-luvulla sähkönsaantia säännösteltiin. Jonain iltana luin Dostojevskiä kynttilän valossa ja jatkoin niin sähköjen palattuakin, koska se sopi tunnelmaan niin hyvin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla oli sama pahvilaatikko-ongelma postausta tehdessäni:
   suuri osa kirjoista on pakattuina. Olemme aikeissa muuttaa.

   Jestas kuinka jännä taustakertomus Dostojevskin luvuillesi.
   Tuollaisesta saisi mahtavan hyvä haasteen - Taidanpa toteuttaa :)

   Delete
 2. Mielenkiintoinen haaste, tottakai otan vastaan, siis jos vain saan muististani jotain kaivettua. Noita samoja lasten ja nuorten kirjoja olen minäkin lukenut. Ja tästä kasasta seuraavalla Suomen reissulla etsin tuon Tulevaisuuden arabin, näyttää tosi mielenkiintoiselta, varsinkin täältä suunnalta katsottuna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kiva ! Ensi hätään voit lukea postaukseni Tulevaisuuden arabista:

   http://ritamentor.blogspot.fi/search?q=tulevaisuuden+arabi

   Delete
 3. Kiitos haasteesta Rita!
  Kävin lukemassa postauksesi Tulevaisuuden arabista. Minähän olin jo silloin innostunut lukemaan tämän, mutta asia oli päässyt unohtumaan. Nyt kävin kirjaston sivuilla varaamassa molemmat osat. Kakkososa oli vasta tilattu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah, minäkin olin unohtanut että kakkososa on olemassa ! :)

   Delete
 4. Rikos ja rangaistus on ehdottomasti lukemistani kirjoista yksi voimakkain, täydellisin. Ja luin sen aikuisena. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä on jotain maagista. Kun luin kommenttisi aloin ajatella että uskaltaisinkohan sittenkin lukea sen uudelleen, silläkin uhalla että lumous särkyy? Tai tekisinkö kompromissin ja kävisin lukemassa siitä tehtyjä esittelyjä ja kirja-arvioita :)

   Delete
 5. löysin kirpparista ja luin vanhat Viisikot, ihanaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö vaan olekin ihanaa, ja niitä on aika monta ! :)

   Delete
 6. Voi vitsit, nyt pitää jossain välissä kaivaa uudelleen esiin tuo Rikos ja rangaistus, josko se tempaisisi minutkin mukaansa nyt vähän kypsemmällä iällä! Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin voi hyvinkin käydä että tempaa mukaansa - tai sitten ei :)

   Minusta oli kivaa osallistua ja ties vaikka tosiaankin nyt jatkan
   kesken jääneen Tove Janssonin elämänkerran lukemista !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.