Friday, May 19, 2017

Kaikki kaikessa, elokuva


Näin ihastuttavan nuorille suunnatun elokuvan Kaikki kaikessa (Everything, everything) eilen ennakkonäytöksenä. Meitä kiellettiin ottamasta kuvia esityksen aikana. Vartijat jäivät varmistamaan että yleisö noudatti kieltoa. Saimme luvan julkaista arvostelut vasta aikaisintaan samana iltana. Mistä moinen salamyhkäisyys? Spoiler alert epäilemättä.

Nähtyäni elokuvan, tajusin tehneeni oikean päätöksen kun en lukenut kirjaa etukäteen. Ihanin ja hivuttavin tapa nauttia tarinasta oli olla tietämättä sen loppua etukäteen. Ja kyllä minä nautinkin joka hetkestä. Loppuratkaisua en osannut aavistaa lainkaan. Iso yllätys.

Madeleine täyttää 18 vuotta. Allergisena kaikelle hän on elänyt tähänastisen elämänsä kotinsa vankina. Lääkäri-äiti, sairaanhoitaja Carla ja tämän tytär Rosa ovat ainoat ihmiset, jotka pääsevät hänen luokseen. Koti on kaunis, mutta steriili. Isot ikkunat, jotta Maddy saa tuntea kuin olisi ulkona, kotia ympäröivien puiden katveessa. Naapuriin muuttaa poika, Olly, ja nuoret kiinnostuvat toisistaan. Ihastuvat. Rakastuvat. 

Pidin Maddylle suunnitellusta puvustosta. Kaikki on yksiväristä, hyvästä t-paitakankaasta räätälöityä kesävaatetusta. Aluksi vain valkoista, sata t-paitaa kuin uniformuja. Onko ajatuksena avaruusaluksen miehistön puvut? Maddy joutuu elämään kuin puhtaan ilman kuplassa sairautensa vuoksi. Kuvitelmissa esiintyy astronautti. Siitä nämä aatokseni.

Molemmat pääosan esittäjät ovat raikkaan luonnolllisia. Vuorosanat ovat älyllisiä, hauskoja, nokkelia, olematta sarkastisia. Olly esittää hupaisaa pantomiimia lasin läpi ennen kuin he alkavat tekstailla. Bundt-kakusta saa yllättävän paljon huumoria. Vieläkin hymyilen korvasta korvaan kun sitä muistelen. 

Tempo on sopiva. Ei vuorosanoja tykityksenä, ei tapahtumia vyöryttämällä. Tarina kulkee silti hyvin eteenpäin. Ääni kamalan isolla, mutta sopinee nykynuorille. He ovat kohdeyleisö, mutta elokuvaa voi mainostaa vanhemmillekin. Ensirakkaus sykähdyttää ajatuksena meitä kaikkia. Eikö vaan?

Meri ja Havaiji - huiman mielikuvituksellinen maisema, elokuvan antia parhaasta päästä. Vilaus paratiisista, ja muutenkin merkityksellistä tarinan kannalta. Elämys katsojalle. Madeleinestä puhumattakaan joka on joutunut elämään suojatusti kotona ja netissä.

Erinomainen musiikki viihdyttää kautta elokuvan. Viimeinen laulu jäi soimaan päähäni kun kävelin Finnkinosta kadulle. Kaikki kaikessa on hyvän mielen elokuva, ja minulla kirja vielä lukematta. Oi onnea! Se on erityyppinen kuin leffaversio, päiväkirjamerkintöinä ja tekstareina kirjoitettu. Aloitan heti kun saan yhden toisen kirjan loppuun. Jee!

Kaikki kaikessa - elokuvan ensi-ilta on 24.5. eli ensi viikon keskiviikkona. 


Suosittelen lämpimästi. Sydämellisesti.  ❤️ ❤️ ❤️

6 comments:

 1. Vaude! Kuulostaa ihanan salamyhkäiseltä tuo elokuva. Olisi kiva katsoa joku elokuva ihan kokonaan ja rauhassa. Tuo kuulostaa sellaiselta ihanalta aivot narikkaan elokuvalta.

  ReplyDelete
 2. "Aivot narikkaan" - haha 😀 Sitä se juuri oli ! Kivoja elämyksiä ja tuntemuksia, vaiheikas stoori - ja tilanteeni oli juuri tuollainen toivotunlainen; sain katsella alusta loppuun rauhassa 💕Kiitos kivasta kommentista.

  ReplyDelete
 3. Bundt-kakusta tulee mieleen aina Kreikkalainen naimakauppa -elokuva (My Big Fat Greek Wedding). Kakulla on hauska "rooli".

  Ihanan romanttinen tarina. Tyhmä kysymys, mutta miten tyttö saa aikansa kulumaan? Lukeeko hän paljon kirjoja? Voiko hän lukea kirjoja sairautensa vuoksi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäpä katselen Kreikkalaisen naimakaupan jos tulee tilaisuus 😀Hih, bundt-kakku naurattaa jo etukäteen.

   Ei ollenkaan tyhmä kysymys. Se minullekin tuli heti mieleen kun kuulin tuosta alkuasetelmasta, että hän ei voi poistua kotoaan. Hän lukee paljon ja tekee kirja-arvosteluja blogiinsa. Myös hänellä on virtuaaliystäviä netissä. Hän kuuluu tukiryhmään jonka muilla jäsenillä on sama immuunivajaussairaus kuin hänellä. Hänessä sairaus ei näy lainkaan. Kotoa poistuminen vasta saisi sairauden puhkeamaan.

   Delete
 4. Kuulostaa mielenkiintoiselta elokuvalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä se kyllä oli, ja muutenkin mukava 💕

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.