Saturday, May 20, 2017

Piha villiintyy


Wild flowers. Kevään ja alkukesän riemua. Sinivuokot lisääntyvät vuosi vuodelta pihassamme. Siirtelen niiden poikasia sopiviin paikkoihin missä ne alkavat kasvaa isommiksi. Ei noita tarvitse hoidellakaan, mutta ehkäpä menen kuitenkin kitkemään nuo rikkaruohot niiden juurilta.


Valkovuokostakin on tullut leviävä pehko. Ystävän mökiltä sitä aikanaan toin pienen erän ja istutin syreenien katveeseen.


Esikotkin ovat äärettömän helppohoitoisia ja leviävät aina laajemmalle. Kivaa kun pihassa tapahtuu luonnon ihmeitä pitkin päivää. Ihana vuodenaika 💚


Keltavuokko on juuri alkamassa kukintansa...

11 comments:

 1. Ihanaa kukkaloistoa. Minullakin viimekesänä siirrettyjä sinivuokkoja....sinivuokot tarvitsevat muurahaisia levitäkseen ja muut kasvit eivät murkuista tykkää..:)

  ReplyDelete
 2. Meillä on muurahaisia ihan sikana... Niitä tepastelee kukkapenkeissä ja männyn runkoa pitkin, ja sitten pioneissa kun ne alkavat kukkia... osalla on maan alla koti, meidän laatoituksen ja puutarhakalusteiden alla, sieltä ne nostavat porukalla hiekkapinoja maan päälle 😀 Mutta meillä onkin sitten niitä suloisia sinivuokon poikasia pihan joka kolkassa 💙

  ReplyDelete
 3. Onpa Sinulla näyttävää pihaloistoa ilona silmille omasta takaa! Nyt tosiaan tapahtuu pitkin päivää: äskeinen hyvällä silmällä katsottuna hennonvihertävä koivu alkaa olla lehdessä, pulleroiset hevoskastanjan silmut avoinna, tarkkana saa olla kun haluaa tahdissa mukana pysyä. A propos miten tuo sinivuokot - muurahaiset symbioosi toimii?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos 🙂 Kasvu senkun kiihtyy. Meillä on pihakoivu - suloisen vihreät pikku lehdet 💚

   Muurahaiset kuljettavat jaloissaan - öh - jotain sinivuokon juttuja - öh - pitääpä tarkistaa. Tätähän olen ennenkin sanonut että sinun kanssa juttelun jälkeen on usein painuttava googlaamaan. 😀

   Delete
  2. Tässä linkissä selitetään miten murkut kuljettavat sinivuokon siemenpähkylöitä:

   http://luontoga.mbnet.fi/sinivuo2.htm

   Delete
 4. Kaunista. Luonnonkukat ovat ihania ja näkyvät viihtyvän pihallanne. Onko piha aurinkoinen, puolivarjoisa vai varjoisa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mai 🙂Pihastamme löytyy kaikkia noita.

   Delete
 5. Kiitosta Rita A! Tämä "rasvapitoinen lisäke pähkylässä" oli mielenkiintoinen uusi tieto ja ei voi kuin todeta, että kyllä luonnon systeemit ovat vertaansa vailla. Ja sitten ihmispolo fantasio olevansa luomakunnan kruunu:)
  nimim. tieto ei lisää tuskaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Todellisuus on tarua ihmeelisempää" - sanonta pätee tähän. "Luomakunnan kruunu" - hih, hyvin lohkaistu. "Tieto lisää tuskaa" soveltuu joihinkin tilanteisiin elämässä, mutta se on sanonta joka enimmäkseen häiritsee minua 🙂 Ei todellakaan sovi tähän.

   Delete
 6. Ihanaa luonnon kukkaloistoa:) Teillä kun alkoi kukkaset kukkia,täällä olivat kaikki luonnonkukat jo lakastuneet täysin. Kukkia on silti paljon ,mutta vain keinokastelulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jael 🙂Sinun blogisi kuvista päätellen teillä on paratiisimaista kukkaloistoa 🌺🌸🌻

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.