Thursday, February 15, 2018

Into Kustannuksen ja Aulan kevätkirjat 2018


Kulttuuria ja kirjojen kuisketta huokuu tämä keltainen puutalo 1840-luvulta, jonka suojissa Into Kustannus ja Aula & Co majailevat kohta kolmatta kuukautta. Talo sijaitsee Kalevankadulla,  käytännöllisesti katsoen keskellä Helsinkiä. Minut oli kutsuttu mediatilaisuuteen mistä kovasti ilahduin. 


Jäin hetkeksi sisäpihalle ällistelemään ja pällistelemään viehättävää rakennusta kameran kanssa.  Oi tuota kaunista kivijalkaakin. Missä olen aikaisemmin nähnyt noin herttaisen värisen puutalon? Ai juu, minähän asun sellaisessa. Tosin 1960-luvulla rakennetussa. Minua tultiin jo lopulta huhuilemaan sisälle kun siinä seisoskelin tunnelmoimassa.


Ennen virallista osuutta saimme pientä purtavaa. 


Ystävänpäivä näkyi koristeluissa. Sydämellinen ilmapiiri. ❤️


Mmm... vaahtokarkkisydämiä 💕 Hienostuneesti poimin yhden kätöseeni ja kokonainen ryväs nousi sen seurana kulhosta. Mikäs sen ystävällisempää? 


Viehättävä Nora Varjama otti meidät vastaan ja avasi pressitilaisuuden. Meille esiteltiin kolmen Innon ja/tai Aulan kirjailijan teokset. Istuimme vieri vieressä kuuntelemassa kirjaesittelyjä. Lämmin tunnelma. Kivoja ihmisiä. Minulla oli väliajalla mukavat juttelut kauan Lähiradiossa toimineen leidin kanssa.


Kustantaja Mika Rönkkö haastatteli Esko Seppästä.
Uusin teos on Rauhan ja rahan geopolitiikka.
Merkittävä teos terävä-älyiseltä toisinajattelijalta.
Oli upea kokemus kuulla hänen ajatuksiaan.
Häneen ja hänen tuotantoonsa kannattaa tutustua.
Saimme esimerkiksi tietää että Suomella on mittavat 
kultavarannot ja muita arvokkaita metalleja.
Esittely Adlibriksessä: klik.

  
Henriksson ilmoitti puhuvansa seisaaltaan koska on "niin helvetin lyhyt". Käytännön ihminen, hienoa! Heti tuli uskottavuutta teoksen esittelylle. Railakas rahakirja neuvoo miten (me naiset) hoidamme omaa talouttamme. Se ilmestyy maaliskuussa naisten päivänä. Aion ehdottomasti lukea sen. Blogini lukijat ovat varmaan huomanneet että säästäminen sun muu nuukailu ja taloudenpito innostaa minua. 


Aula & CO:n Niko Aula haastatteli sympaattista nuorta Jussi Marttista, jonka esikoisteos on Palvelukseen halutaan robotti. Marttinen työskentelee automaatio-insinöörinä Meyerin telakalla. Hän esittää kirjassaan omat näkemyksensä ja kokemuksensa robottitodellisuudestamme ja tulevaisuudestamme, tuo esille sekä myönteisiä että kielteisiä seikkoja, joita robottikeskusteluissa yleensä sivutaan ja selvittelee ketä pitäisi uskoa. Mitkä ovat robottien käyttömahdollisuudet? Kysyin kirjailijalta kuka hänen suosikkihahmonsa on The Big Bang Theory - TV-sarjassa. Vastaus oli Howard (insinööri). Marttinen on konetekniikan insinööri. 


Markkinointi- ja vietintäpäällikkö Nora kertoili 10-vuotiaan Into kustannuksen noususta. Viime vuoden myyntihitti Gösta Sundkqvistin elämäkerta siivitti kasvua. Itsellänikin ryhti paranee kun saan näin läheltä seurata heidän matkaansa kohti huippua. 

Lisää laadukasta lukemistoa on selattavissa Into kustannuksen: klik ja Aula & Co:n: klik kevään 2018 kirjojen julkaisuluetteloista. Sain eilen molemmat katalogit käteeni paperisina. Uunituoreen kirjaluettelon näkeminen tuottaa yhtä polttavaa halua iskeä kiinni kuin pellillinen uunituoreita korvapuusteja. Koetteko samaa? Kahmaisin vielä lähtiessäni arvostelukappaleiden pöydältä valikoidun pinon himoitsemiani teoksia... niistä sitten lisää aikanaan. 

Olen blogissa esitellyt muutamia Innon ja Aulan kirjoja: Jos rullaatte sivuseinääni alaspäin löydätte kansikuvia, joihin klikkamalla pääsette vastaaviin postauksiin: Voihan vammainen, Peukalon käsikirja (lapsille tietoa vanhenemisesta) ja novellikokoelma Rakkaus kolmeen appelsiiniin. Pidin jokaisesta valtavasti. Kolme appelsiinia luin kahteen kertaan. 

Tässä vielä linkki pikku reportaasiini Into Kustannuksen 10-vuotisjuhlasta Kaapelitehtaalla 31.8.2017: linkki

16 comments:

 1. VArmasti hieno tilaisuus, mutta tuo talo vasta heino on....ja tuo paikka, jossa talo on, kerrostalojen syleilyssä..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskomaton aarre 💛 Kyllä on käynyt mahtava säkä kun ovat päässeet kirjojensa kanssa tuommoiseen unelmataloon.

   Delete
 2. Onpas kaunis talo! Tässä yhdistyy kyllä kaksi hienoa asiaa: kirjat ja vanha talo ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvin sanottu. Kirjat ja kauniit talot herättävät minussa paljon hyviä tunteita 💛
   On plussaa jos kirjoja tehdään sopivassa ympäristössä 📚

   Delete
 3. Tilaisuus vaikutti mukavan kotoiselta ja viihtyisältä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä se kyllä oli 💕Mukavaa että se välittyi postauksesta. Kiitos Mai.

   Delete
 4. Kiitos, Rita! Pitää katsoa noita kirjoja! Kivaa kun pääsit paikan päälle, se on aina plussaa kun lukee kirjoja. Aula & Co:n kirjoista olen yhdestä kirjoittanut, sehän ei ole vanha kustantamo. Täällä periferiassakin pääsee näkemään ja kuuntelemaan mitä on tekeillä. Esimerkiksi lukemalla blogeja! N

  Niin ja sitten se kirja-arvio löytyy tästä linkistä: http://www.maailmankirjat.ma-pe.net/?p=2443

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos linkistä Ripsa, upeeta 💕Luenkin sen ja eilisen postauksesi oikein rauhassa vapaapäivän ratoksi, saatanpa hakea seurakseni Lou Reedin YouTubesta 😀 Netti palvelee meitä juuri tuossa suhteessa. Pääsemme tilaisuuksiin ja voimme tilata kirjoja 📚lähtemättä kotoa. Vaikka on kyllä ihan mahtavaa päästä oikeasti julkkareihin 🖤 ♥

   Delete
 5. Kuulosti ihan huippukivalta tapahtumalta ja voi miten kaunis rakennus! Paljon on ollut mielenkiintoista kuultavaa! Mukavaa viikon jatkoa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin hauskaa ja jännää oli että en kunnolla saanut nukutuksikaan seuraavana yönä 😀 ja seuraavana päivänä oli kivaa muisteltavaa 🖤Kiitos Päde ja hauskaa perjantaita !

   Delete
 6. Ihana rakennus. Mentiinkö sisään ovesta ihanien koriste ikkunoiden alta . Olit varmaan onnellinen ?

  ReplyDelete
 7. Mentiin sisään juuri siitä, tuosta keskeltä. Jyrkähköt portaat vievät tulijan ylös.
  Kuule olin niin onnellinen että hymyilin vielä nukkumaan mennessäni 💗Hyvin arvasit.
  Kivaa perjantaipäivää sinulle!

  ReplyDelete
 8. Hurmavassa, sadunomaisessa rakennuksessa olet viettänyt kerrassan kiinnostavan päivän. Tuo pytinki sopii mainiosti Inton ja Aulan kotipesäksi, näiden kustantajien, jotka tarjoavat meille erinomaista, valtavirrasta poikkeavaa lukemista tämänkin kevään mittaan.

  Ja Sinä onnentyttö asut vielä yhtä kauniinvärisessä talossa, vuosiluvuthan ovat vain numeroita, sekä sait vielä rypäksellisen vaahtokarkkeja; aina joskus elämä hymyilee. Ihanaista ja kepeäjalkaista viikonloppua Sinulle:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laadukkaat kustantajat, nuorekas porukka, hyvässä nousussa. Pääsivät valtavirrasta poikkeavaan taloonkin.

   Onnenpotku oli meidän talokin. Lempivärini lapsesta saakka keltainen. Kotia etsiessä kesällä 1995 haaveeni oli keltainen talo ja sattumoisin sellaisen löysimme niukan tarjonnan seasta 💛 Kepeää kepsuttelua sinullekin viikonloppuun !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.