Monday, February 19, 2018

Itäkeskuksen kierrätyskeskus


Itäkeskuksen kierrätyskeskus
lähellä kauppakeskus Itistä.


Kahdessa kerroksessa.
Rappusia oli koristeltu kivasti.


Plan B trashion - taidetta ja
taaempana käytettyjä huonekaluja.
Katutasossa.


Kattilankansia roskiksen kansina.


Sympaattinen punostuoli.


Löysin yhden kauniin Nanson hameen kolmella eurolla ja muutama DVD:kin tarttui mukaan. Nyt on niin isot varastot katsottavaa että ei tarvitse elokuviin mennä lähitulevaisuudessa ainakaan. Osa on sellaisia joita aion katsella kesälauantaisin kun olen golfleskenä kotona.

Itis oli viides pääkaupunkiseudun kuudesta kierrätyskeskuksesta joissa vierailimme tammi - helmikuussa. Tuon jälkeen kävimme vielä kuudennessakin eli Kyläsaaressa. En tee siitä erillistä blogientryä. Se oli siellä erilaista muihin keskuksiin verrattuna että ilmaistavarat oli sijoitettu ulos katokseen. Aika huonon näköistä tavaraa ohimennen vilkaisten. Minulla oli isot odotukset Kyläsaarelle, kun olin luullut että se on paras, alkuperäisin jne. Hiukan pettyneenä katselin ympärilleni, mutta sitten juuri ennen poislähtöä, teimme tosi hyviä löytöjä DVD-hyllyissä. Kassakin huomautti että "ai te löysitte tämmöisiä kalliimpia DVD:itä" ( = 4 euroa kpl ).


Otin vain pari kuvaa.
Huvittavat kengät.


Hessu Hopo ja pehmokaktus.

Täältä voi katsoa kaikkien liikkeiden tiedot: klik. Jos haluaa katsoa minun aikaisempia postauksiani voi klikata tuossa alareunan tunnisteissa näkyvään sanaan KIERRÄTYS. 

Nämä kuusi käyntiämme kierrätyskeskuksissa ovat olleet vähän kuin museokäyntejä. Olen ottanut kuvia, mutta emme ole paljonkaan ostelleet, paitsi DVD:itä. Emme ole vieneet kotoa tavaraa lahjoitettaviksi, mutta lahjoitamme kyllä jonkinmoiset pinot kodin lähellä oleville kirppareille pari kolme kertaa kuussa. 

Käyttekö kirppareilla? Mitä yleensä ostatte sieltä?
Viettekö lahjoitettavaa tavaraa?

14 comments:

 1. kiva tollai saada "uutta" ja samalla siivota kotona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvin sanottu ⭐️ Joskus löytyy priimakuntoistakin tavaraa tai vaatetta.
   Ja todella iso plussa on kun saa kotoa poistetuksi itselle tarpeettomat jutut.

   Delete
 2. Voi mikä Hessu! Vautsi. Tämä oli taas kiva retki. Suomalaiset kirppikset ovat siistejä ja näyttäisi olevan ihan kivoja tavaroita.

  Viime aikoina olen metsästänyt lasten kirjoja. On niitä omasta takaakin, mutta erityisesti olen katsellut 1-3 -vuotiaille sopivia kirjoja. Joskus sitten tarttuu mukaan jotain muutakin, mutta yleensä pistän nätisti takaisin hyllyyn jos jotain löydän. Muistutan itseäni, että kaikkea on, ei tarvita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hessu on söpö ♥ Tuli yhtäkkiä mieleen että yhdellä amerikkalaisella miehellä oli blogi johon hän pisti kuvia ihmisten pihakirppareilta. Hassuja esineitä oli kosolti. Se oli hänen harrastuksensa kunnes hän kyllästyi. Oli kiva käydä siinä blogissa. En muista enää nimeä.

   Minäkin olen aikanaan saanut kirppareilta kivat varastot lasten kirjoja ja leluja lapsikavereitten vierailuja varten ja myös heille lahjoiksi. Minäkin muistutan nykyään itseäni siitä että kaikkea on, mutta jos joku tosi kiva tavara löytyy voin sanoa itselleni että otetaan vaan ja viedään sitten vastaavasti kotoa jotain pois 😀 Mikään ei ole niin viisas kuin ihminen joka haluaa jotakin.

   Delete
 3. Hurmaavat portaat, joita voisi kipaista eestaas jo ihan kuntoliikunnan vuoksikin, muttei noissa sinisissä popoissa edes hauska, kainaloon kieppaistava Hessu kainalossa:)
  Ei ole kirppareilla tullut kierreltyä, joskus kesäisin Hietalahden torilla, mutta vaatteita on viety kierrätykseen ja muuta sälää ml. kirjat mieluusti annettu kotonakävijöille mukaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rappuset ovatkin hyvät kunnolle. Asuimme monet vuodet hissittömissä taloissa ennen omakotitaloon muuttoa, kolmannessa kerroksessa, ja työpaikoillakin minulle tuli tavaksi käyttää rappusia hissin sijaan. Etenkin kun ahdistun hississä. Juu, en minäkään haluaisi noita jalkineita itselleni 😀 mutta herra Hopo on tervetullut seuraani.

   Hietalahden torilta ostin kerran ihan fantastiset kirkkaanvihreät nahkahansikkaat. Olivat kalliit, eräs rouva myi lopetetun asusteliikkeensä tamineita. Avokirpparit missä voi tavata myyjät ovat siitä kivoja että saa tietää tavaroiden ja vaatteiden alkuperästä.

   Sama täällä, paljon olen antanut kirjoja ynnä muuta tutuille. 📚👚👠

   Delete
 4. Siis onko kierrätyskeskus kirppari? Minulle tulisi kierrätyskeskuksesta mieleen pikemminkin ekopiste, mutta niin ei taida olla. Mutta hyvä kun tavaraa kierrätetään. Minä käytän nykyään enemmän facebookin myyntiryhmiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, nuo mainitsemani kuusi kierrätyskekusta ovat kauppoja, mutta varmaankin niillä on myös jotain ekotehtäviä. Olisikin kiva tietää tarkemmin. Uskoisin että niiden tuottoa käytetään luonnonsuojeluun ja ympäristön puhdistamiseen, mutta tietoa minulla ei ole.

   Minäkin olen käyttänyt jonkin verran Facebookin ryhmiä, ja muutaman vuoden ajan tein erittäin onnistuneita vaihtoja netin vaihtokirpparilla, kunnes se sitten lopetettiin.

   Kierrätys on ihan mahtava juttu ❤️

   Delete
 5. En ole ollenkaan harjaantunut kirppistelyssä. Tosi vähän tulee käytyä ja useammin lahjoitan kuin tulee ostettua. Ihailen kyllä ihmisiä, jotka tekevät löytöjä joka kerta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hatunnosto kaikille lahjoittajille ♥ Esimerkiksi Punainen risti osaa ohjata myynnistä saatuja tuottojaan vähävaraisille. Hyvä sana tuo "harjaantunut". Harjaantunut silmä osaa valita hyvää tavaraa omaan kotiin ja lahjaksi.

   Delete
 6. Kivoja löytöjä, noita dvd.itä on mukava katsoa kun oikein pakkanen paukkuu ulkona:) Kirppareilla tulee aina silloin tällöin käytyä, jänniä paikkoja kun ei koskaan tiedä millaisia löytöjä vastaan tulee

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehän siinä hienoin ja isoin vetovoima onkin kun voi mitä löytöjä tahansa tehdä
   tai nähdä mitä tahansa jännää vaikka ei ostaisikaan ♥♥♥

   Delete
 7. Kiitos Itis vinkistä!Aika lähellä bussilla ja metrolla pääsen sinne...täytyy käydä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti tulee onnistunut käynti ♥
   Kiva kun kommentoit.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.