Friday, March 09, 2018

Pannu viheltää vihdoin ja muita naistenpäivän juttuja

 

Vahinkotavarakeskuksesta vajaalla 10 eurolla ostettu pannumme vaikutti ensin viallliselta kun se ei veden kiehuessa viheltänyt, mutta viikkoa myöhemmin alkoi ensin pihistä ja sitten omia aikojaan viheltää. 


Ihme juttu ! Oliko siellä joku tukkeuma joka aukesi vai keitimmekö vettä pannulle sopivaan aikaan; kello viiden tee brittiläiseen tapaan?

Naistenpäivän ajatus: Vanhoista elokuvista käy ilmi että miehet ovat vislailleet naisille, perinteisesti esimerkiksi rakennustelineiltä käsin. Lieneekö nykyään raksojen säännöissä kielletty? 


Naistenpäivän rekvisiittaa. Ehdin avata keskiviikkona tulleen uuden Kotivinkin vasta eilen. Tosin vasta selaten. Eilen korkkasin myös pinkkikantisen naisille suunnatun, naistenpäivänä ilmestyneen, taloudenpitoon ja raha-asioihin keskittyvän Railakkaan rahakirjan. Lupaavan tuntuinen. Tavuristikko lojuu keittiön pöydällä. Sattumoisin pinkkikantinen sekin. Sitä väkerrän aina ehtiessäni posket innosta punottaen. Pidän tavuristikoista vielä enemmän kuin tavallisista. 

Oikea alakulma: DVD-leffan, Jane Austen - lukupiirin katsoimme hiljattain. Naisasiaa, mutta miksei miehillekin. Puoliso ja minä olemme molemmat lukutoukkia, ja kieliopintojen yhteydessä kirjallisuustiedettä lukeneita, joten kirja-aihe miellytti. Mainitun DVD:n bongasin hiljattain kirpparilta. Jane Austenin nimi kiinnitti ensin huomioni. Sitten näin kannessa tuttuja hyviä näyttelijöitä. Jimmy Smits L.A. Law'n ajoista vanhentuneena ja pääosan esittäjä TV-sarjasta Judging Amy ( = Amyn lailla ). Lahjoitamme DVD:n taas jollekin kirppikselle, eli ei se huippuhyvä eli säilyttämisen arvoinen ollut, vaikka olikin aika kiva. 


Pieni orkidea kukoistaa. 


Huonekasveista helpoimpia; anopinhammas.
Juurella on jo poikanenkin, siispä ruukunvaihto ajankohtainen. Multaa ostettuna.


Isoksi kasvanut yksilö.


Viime vuoden poikasia.


Pääsivät keittiön ikkunalaudalta 
eteisen lipaston päälle kuvattaviksi. 
Kasvitkin saivat matkustaa.

En ollut suunnitellut mitenkään juhlistaa naistenpäivää, mutta noinhan se oikeastaan tuli juhlituksi. Hih. En olisi välttämättä huomannut että oli naistenpäivä, mutta blogeissa näkyi kivasti koostettuja onnittelu- ja juhlapostauksia. Aivan ihania. Kukkia ja suklaata. Kiitos niistä. Naiseus on yhtä ja toista. Se on myös juhlaa. 🌹

16 comments:

 1. Jane Austenin lukupiiri kiva sekä filminä että kirjana, jospa poimisin esiin molemmat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä idea katsastaa molemmat ♥ Minulla taitaa olla Emma (vielä katsomattomana) DVD-leffana, Pride and Prejudice sekä kirjana että DVD:llä... Lukupiiriä katsoessa tuli halu ottaa esiin kaikki kodin Jane Austen-varastot ja hankkia ne romaanit joita en ole koskaan lukenut, esimerkiksi Mansfield Park.

   Delete
 2. Mutta hei, pitihän tuon vihelpuhalluspannun saada rauassa kotiutua teille ennen ilmoitushommiin ryhtymistä, ehkä se on ujo malli:)

  Orkidea on soma, minulla vaan lehdet kukoistavat, mutta vielä on kevättä jäljellä... Terhakoita ja ryhdikkäitä tyyppejä nuo matkailevat anopinhammaskaverit. Ja kiitos päivän jyvästä: piti oikein tarkistaman anopinkielen ja -hampaan välinen ero.
  Leppoisia luku- ja ratkaisuhetkiä pinkin pinon hyvässä seurassa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ujo malli - hih - tai jotain alkukankeutta, kuten sukulaispoika arveli 😀

   Kyllä se sinun orkideasi vielä alkaa kukkia, sano minun sanoneen. Terhakoita ovat tosiaan anopinhampaat, ja meillä on yksi anopinkielikin. Ihmeeksemme se kukkii. Sitä tapahtuu aika harvoin.

   Kiitos kiitos. Pinkki pino piristää 💕 Kaikkea kivaa sinunkin arkeesi ja lähestyvään viikonloppuun !

   Delete
 3. Hih...vai alkoi pannu kuitenkin viheltämään..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alkoi kuin alkoikin. Eri mukava juttu. Olisi pannu veden keittäjänä palvellut ilman äänimerkkiäkin mutta vihellys on hyödyllinen tieto siitä milloin homma on valmis.

   Hyvää perjantaita sinulle ♥

   Delete
 4. Taisi olla pannu vaan niin kohmeessa, nyt sitten iloissaan siellä viheltelee kun on saanut uuden kodin! Suloinen tuo orkidea ja niin ihania vihreitä, tuo lipastokin on niin kauniin vihreä. Tuota väriä huomaakin aina talvisin itse kovasti kaipaavan:) Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, pannun piti ensin kotiutua :) Vihreän keskellä minäkin viihdyn ja tosiaan talvella sitä erityisesti kaipaa. 🌲Mukavaa viikonloppua sinullekin, olet sitten töissä tai vapaalla!

   Delete
 5. Ihanaa pinkkiä naistenpäivän kunniaksi ja vihreä on tosiaan hyvä väri aina.
  Kiva että pannunne alkoikin viheltää. :)
  Mukavaa viikonloppua! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei hassummat värit yhdessäkään 💕 💚
   Mukavaa että tulit pitkästä aikaa Blogistaniaan !
   Buon fine settimana.

   Delete
  2. Juu, ja olin kirjoittanut paljon pidemmän kommentin, mutta onnistuin kadottamaan sen. :) Se pajunkissakuva ei ole tältä vuodelta. Täällä meillä on vielä ihan talvista. Ciao ciao!

   Delete
  3. Äh. Turhauttavaa kun käy noin. Minullekin sattunut. Hyvä kun jaksoit silti kirjoittaa uuden kommentin. Pajunkissakuvat piristävät talvellakin ♥ Meillä on nollakeli. Olen lähdössä yhtä sunnuntairyhmää vetämään. Kohta loska lentää 🌂😀

   Delete
 6. Vai on pannu alkanut viheltämään minä en ole vieläkään omaani edes kokeillut hyllyn päällä vain olelee . Elokuvia katsomme jonkinverran televisiota tosi vähän. Mutta Austenin kirjoja minulla on muutamia ja on joskus tullut ne luettua. Orkideasi on tosi kaunis ja kiiltävät lehdet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vesipannu on sympaattinen esine koristeenakin ♥ Minulla on toisinpäin tuo että katson elokuvia erittäin vähän, mutta TV:tä paljon, eli sarjoja. Eilen tallensimme ruotsalaisen dekkarin ja sitä katsomme tänään. (Beck) Kirjat ovat ihana harrastus 📚Kiitos kiitos, orkidea tuo iloa, ja kasvit yleensäkin - kuten tiedät 💚

   Delete
 7. Minulla on useita Jane Austen-DVD-elokuvia, mutta en ole lukenut yhtään hänen romaaniaan. Pidän kovasti noista elokuvista niiden romanttisten viipyilevien tunnelmien ja juonittelujen vuoksi.

  Rita, hyvä, että edes pannu viheltää nykyään, kun miehet eivät uskalla. Tunnustan, että olen tykännyt tuollaisesta kevytflirtistä. Ulkomailla sitä on ollut ennen - ja elokuvissa - mutta ehkä ei kohta enää olenkaan missään. :D

  Meillä on myös viheltävä vesipannu, vähän tiellä, koska keittiömme on pieni, mutta minusta omassa kodissa pitää olla myös turhaa ja kaunista, ei vain järkevää.

  Rita, jokainen päivä on naistenpäivä, joten toivotan sinulle hyviä naistenpäiviä! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervehdys Marjatta. Aloitan uuden viikon kommenttiasi lukien. Mukava aloitus 🌺 Juu, sovitaan niin että kaikki päivät ovat naistenpäiviä. Mainio suunnitelma ja asenne. Kyllä meille voisi raksan telineiltä käsin vähän viheltääkin. Käyttämäsi sana kevytflirtti saa hyväksyntäni, mutta Italiassa(kin) asuneena kammoksun ahdisteluksi kehittyvää ihailua. * Puistatus *

   Jane Austin kirjat ja elokuvat vievät mukaan omanlaiseensa tunnelmaan. Hienosti luonnehdittu ! Todellakin viipyilevää tunnelmaa, älyttömän osuva adjektiivi ♥ Suureksi ilokseni löysin kotoa Jane Austen - DVD:tä. Oi ilon päivää !

   Meillä on kunnollisen kokoinen keittiö, mutta silti joudumme taistelemaan tavarapaljouden kanssa. Kovasti olemme yrittäneet turhaa karsia, ja osin onnistuneetkin, mutta paljon siellä vielä on mieluisia tavaroita joista emme tahdo luopua - turhiakin. Onneksi kukaan ei pakota meitä luopumaan niistä 😀 Tänään meille tulee uusi jääkaappipakastin ♥

   Ihanaa uutukaista viikkoa sinulle !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.