Thursday, April 05, 2018

Pääsiäisenä Tampereella


Saavumme Tampereen kaupunkiin ja näemme etuoikealla Nyssen. Tiedättehän, bussi eli dösä eli onnikka? Manselaiset eli tamperelaiset seisovat pysäkillä ja sanovat "nysse tulee". Nyssen monikko on nynne; "Nynne tulee".


Suunnittelin ottavani kuvia aina kun pysähdymme valoihin. Murphyn laki; aina vihreät valot. Ortodoksisen kirkon kohdalla pysähdyimme hetkeksi ruuhkaan. Klik. Samoin Frenckellin tienoilla. Klik.Näsinneulan luona nousin autosta ottamaan muutaman tunnelmakuvan synnyinkaupungistani. 


Kävimme vanhempieni luona.
Äiti oli virkannut hassuja leivoksia.


Serkkuni Maijan pääsiäispöytää, Pentikin pupu. Mieheni meni siskonsa ja siskonpojan luo kyläilemään, minä vietin muutaman tunnin serkun ja hänen miehensä luona. Sinne tulivat heidän tyttärensä ja poikansa ja heidän lapsiaan. Näin pienen Väinö-pojan ekaa kertaa. (8kk). Menin Väinön luo ja odotin että mitä tekee, itkeekö, vierastaako, tunnistaako sukulaisen... Hih, halusi syliin. 3-vuotias Mimmi jäi nyt vähän vähemmälle huomiolle mutta kovasti hänkin tykkää serkkupojastaan. Vein kirjoja nyt viidelle lapselle, ennen Väinöä olen vienyt neljälle.


Meidän pihan narsissit muutama päivä sitten.
Tänään en ole tsekannut.
Kevättä odotellessa
lähden suomea opettamaan 
ja lattareita tanssimaan.
Mukavaa torstaita !

16 comments:

 1. saitko nauttia verimakkarasta, nami! Tampereella olin kun mieheni parin viikon suomen kurssilla ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. (siellä mieheni suomen kursilla kehuttiin että minä osaan hyvää suomea!! Luulivat minuakin ruattalaiseksi :)

   Delete
  2. Hih miten hassua. Minuakin aina huvittaa kansainvälisissä kokoontumisissa kun joku ei heti tajua että olen suomalainen 😀 Kouluavustajana kun olin mamu-luokalla, yksi oppilas kehui miten hyvin puhuin suomea. Opettajaa myöten kaikki muut olivat ulkomaalaisia ja hän oletti että minäkin olin.

   Delete
 2. Ei ollut mustaamakkaraa tarjolla, mutta äitini on aivan satumainen kokki, joten emme kaivanneet 😎Mustamakkara on tosi hyvää, Lidlissä joskus tarjouksessa.

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Kiitos ! Kerron äidille että niitä kehuttiin 🙂

   Delete
 4. Ihmettelin mistä niin hyvin osaat tuota Tamperetta, mutta oletkin sieltä kotoisin..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vielä löytyy kielitaitoa vaikka jo vähän päälle parikymppisenä lähdin sieltä pääkaupunkiseudulle opiskelemaan 😀 Kiitos hauskasta kommentista.

   Delete
 5. Kivanoloiselta kuulosti sukulointireissusi! Nääsville ja sen murre ovat ihan oma lukunsa rotvalleineen... Emmäänytiärä suomeakaan!?
  Virkkuuleivokset ovat syötävän suloisen näköisiä. Esiinpuskeville narsisseillesi on tällä päivämäärällä myönnetty urhoollisuusmitali vihrein lehvin. Letkeitä lanteita, som moro:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Nääsville" hah hah sen olin unohtanut 😀Joo siellä uhkaillaan heti että kompastuu rotvallin reunaan jos alkaa ylpistyä ja leveillä ja kulkee nenä pystyssä.

   Käväisin katsomassa narsisseja; ovat hiukan enemmän työntyneet esiin. Urhoollisuusmitali on paikallaan näillä ilmoilla.

   Sommoro ! 😀 Älä kompastu rotvallin reunaan jos aurinko häikäisee. 😎

   Delete
 6. Kiva nähdä Tampere-kuvia täällä, olen käynyt siellä vain kerran, kesällä, mutta vain päiväreissun.
  Hauskat nuo äitisi tekemät virkkuuleivokset, niistä ei ainakaan liho;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinä oletkin niin kova matkustelemaan että en ihmettele kun olet Tampereellakin ehtinyt piipahtaa. Ei liho virkkuista, ei - paitsi jos syö ne 😎😀

   Delete
 7. Varmasti kiva pääsiäismatka kotikaupunkiin. Voi miten hauskat leivokset äitisi onkaan virkannut.
  Mukavaa huhtikuun jatkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kauhean kiva käynti ja näin pari uutta sukulaista eli Väinö-vauvan ja hänen äitinsä. Olen niin huono matkustelemaan että vauvakin ehti jo 8-kuiseksi ennen kuin näki Rita-tätinsä (eli minut). Eikö olekin vekkulit leivokset? Kiitos kommentista, Vuokko. 🙂🌸

   Delete
 8. Voi miten kuulosti mukavalta reissulta♥ Ihana on nähdä sukulaisia, siinä sitä juttua ja naurua riittää! Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  ReplyDelete
 9. Kiitos Päde ♥ Kivaa oli, kunpa näkisin heitä useammin.
  Ihanaa viikonloppua. Tulkoon teillekin aurinkoa joka täällä paistaa kirkkaasti ☀️

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.