Sunday, March 18, 2007

KIRJAVAA KIVAA

.

Amigos y amigas en una fiesta ayer. We had one of our multicultural potluck parties yesterday. The Hispanic quota was very well represented, one Mexican, one Argentinian and one Spaniard.

A bulletin: Just got an email from a friend in the Arab Emirates. It's raining there! With thunder and lightning.

Välitiedotus Emiirikunnista. Englantilainen ystävämme Cathy meilasi juuri että heillä sataa, jyrisee ja salamoi. Tosi outoa. Lumisadeuutiset Helsingistä kalpenevat kummasti.

Nyyttärit eilen monenmaalaisten ystäviemme seurassa. "Täyssuomalaisia taisi olla suurin osa, 7 henkeä äkkiä laskien, espanjankielisiä kolme, yksi epyptiläinen puolisuomalaisen poikansa kanssa. yksi ranskalainen puolisuomalaisen poikansa kanssa, uusi tuttavuus Sierra Leonesta, yksi englantilainen joka on alkuperältään en nyt muista mistä Afrikan maasta, mutta asunut Suomessa jo kohta 30 vuotta...

Sykähdyttävän sympaattisia sykähdyksiä yksi toisensa perään, tavata vanhoja kavereita, jee, saada uusia tuttavuuksia, jee, yksi söpö 3-vuotias, jee, nyt puhutaan espanjaa, olé, suklaakakku, nam...

Jorgella oli flunssa ja äänen kanssa vaikeuksia, mutta eipä osannut hiljaakaan olla. Me opettajat olemme sellaisia. Mielenkiintoista sinänsä että hän sanoi suomen puhumisen olevan helpompaa kuin äidinkielensä koska ääntä ei tarvitse niin paljon nostaa ja laskea. Suomi on monotonisempaa. Opetimme Leticiaa ääntämään Kyllikki. Y on vaikea, mutta hän oppi erinomaisesti. Amir täyttää kahden viikon kuluttua 18. Kyllikki pyysi häneltä piirustuksen niin kauan kuin hän on vielä lapsi, hah hah. Sain kuulla Amirilta hänen kendo-harrastuksestaan. Kuulostaa hyvältä. Paikalla oli myös kendo-opettaja Leslie. Kyselin missä määrin se on erilaista kuin muut taistelulajit. Eric on 20-vuotias, menee jo kolmatta kertaa äänestämään. Siinä on oivallinen nuorukainen jolla on hyviä harrastuksia, salibandy ja hiphop, ja muutenkin on kaikesta kiinnostunut.

Finn-Brit Players brittejä ja suomalaisia kulki sankoin joukoin ohitsemme yhteen huoneeseen jossa heillä oli näytelmän harjoitukset. Ovipuhelin soi ahkerasti.

Lunta ja räntääkin satoi ulkona. Sääli Saint Patrick's Dayn paraatia. Pyhän Patun juhlia oli illalla useissa Helsingin irlantilaispubeissa. Irkkujuhla tuli meidänkin juhlamme jälkeen illalla Suomalais-brittiläisen yhdistyksen tiloihin. Siitä syystä pidimme omamme jo puolelta päivin alkaen.Saako olla suklaata. Chocolates. Kaisa oli ostanut tuon ihanan rasian Espanjasta lentokentältä matkallaan Bogotàan. Kaisa on jännä argentiinalainen. Suomalaiset vanhemmat, mutta syntynyt ja kasvanut Etelä-Amerikassa, joten hänestä on tullut argentiinalainen. Kun hän lähti juhlista me muut lauloimme Don't cry for me, Argentinaaa....

Hauska kotimatka maidän autossa. Annoimme kyydin samaan suuntaan meneville Rizkille, Amirille ja Leticialle. Varasin paikan uuden kaverini Letician vierestä niin saatoimme puhua espanjaa. Amir oppi samalla pienen sanaston itselleen:

hermano = veli
perro = koira
gato = kissa
perrito caliente = hot dog
amigo = ystävä
amiga = ystävä(tär)

Egyptiläinen Rizk yritti selittää etupenkiltä että oppisin helposti arabiaa koska se on samantapaista kuin persia, mutta minä selitin yhteen ääneen Leticialle että persia on aivan erilaista kuin arabia, heh. Kävi ilmi että Leticialla on iranilainen ystävä. Ilostuin tiedosta ja kehoitin kutsumaan seuraaviin juhliimme.

Kiitos mukana olleille. Harmi että kaikki eivät päässeet tällä kertaa mukaan. Toivottavasti seuraavalla kerralla!

Ramirez on jo tainnut tulla kellarikerroksesta missä oli formuloita katsomassa. Pitääpä lähteä kyselemään mitkä maat ja tallit kunnostutuivat. ¡Adios, amigos!
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.